Nertsolie is afkomstig van de vetlaag net onder de huid van de nerts. Het bevat veel palmitoleïnezuur, dat veel omega 7 bevat, een vetzuur dat verwant is met het menselijk sebum. Nertsolie wordt vaak gebruikt in crèmes.
Nertsolie heeft talrijke verkwikkende functies, maar heeft als voornaamste taak de huid voeden en beschermen. Dit product is een 100% natuurlijke, zuivere olie die niet vet aanvoelt, snel in de huid dringt en voor alle huidtypes geschikt is. Aan de formule werden geen bewaarmiddelen, noch kleurstoffen toegevoegd.
Het is een vast smeersel dat al lang heel populair is onder buitenmensen. Het bevat Lanoline en Silicone voor extra waterbestendigheid. De olie staat bekend om haar verzachtende en voedende eigenschappen. Dit product is gemaakt in Amerika.
Er worden vele goede eigenschappen toegedicht aan Nertsolie, maar hoofdzakelijk dient het als vochtinbrenger en beschermer van de huid. Regelmatig gebruik maakt de huid gladder, soepeler, zachter, gezonder en minder gevoelig voor schade. Het werkt voedend, helend en verzorgend.
Huidolie helpt dat beschermlaagje heel snel herstellen. De meeste plantaardige oliën bevatten niet alleen vetzuren maar ook antioxidanten. Deze stoffen kunnen je huid soepel en gehydrateerd houden en je huid beschermen tegen zonschade.
Masseer na het douchen een paar druppels Jojoba olie in de baard en huid na het douchen en breng indien nodig een paar druppels aan gedurende de dag. Vooral als je last hebt van droog haar/huid.
Rozenbottel olie, Squalaan olie, Argan olie, Jojoba olie, Zonnebloemolie en Tea tree olie werken allemaal uitstekend in het balanceren van de vette huid en helpen om uitdroging van de huid (wat kan leiden tot meer olieproductie) te voorkomen.
Maak je huid vochtig en breng een kleine hoeveelheid olie aan op je huid, masseer dit zachtjes in. Spoel je gezicht daarna af en dep je huid droog met een schone handdoek. Tip: bij sommige reinigingsoliën moet je wat water toevoegen om zo een melkachtige substantie te creëren.
Jojoba-olie
Net als druivenpitolie is ook deze olie rijk aan antioxidanten en gezonde vetten. De olie wordt na het aanbrengen onmiddellijk in de huid opgenomen waardoor rimpels en fijne lijntjes afnemen.
Jojoba-olie is een relatief lichte olie, die makkelijk opgenomen wordt door je huid en is ook geschikt voor de vettere huid. Avocado-olie is juist geschikt voor de droge huid. Het bevat Vitamine E, welke goed is voor de elasticiteit van de huid. Het verbetert de hoeveelheid collageen, het verstevigt de huid.
Wil je alleen een gezichtsolie maken dan zijn de volgende drie basis oliën hiervoor prima geschikt. Arganolie, Jojoba olie en Hennepzaadolie. Deze oliën zijn geschikt voor alle huidtypes en worden gemakkelijk door de huid opgenomen, deze oliën trekken redelijk snel in de huid en laten geen vettig residu achter.
Indien je last hebt van een droge huid en je huid trekkerig aanvoelt na het reinigen van het gezicht: Kies voor zachte, romige, niet-schuimende cleansers zoals Melting Moisture Masque. Dit leave-on gezichtsmasker is extreem voedend en geef je huid een hydratatieboost. Breng direct na reiniging een moisturizer aan.
4. De huid wassen met water, is dat niet genoeg? Water lost vet en make-up niet op, dus dat zal zeker niet voldoende zijn voor een vette huid of het verwijderen van make-up. Maar ook voor een droge/vochtarme huid is het gebruik van alleen water niet ideaal.
Het gevaar van micellair water
In de vloeibare basis zitten 'vuillokkers' die je micellen noemt, ze trekken onzuiverheden uit je huid. “Het probleem is niet het micellaire water zélf, wel dat-ie op je huid blijft omdat het meestal leave-on formules zijn.”
Arganolie is het meest geschikt voor de droge huid en haar en de wat oudere huid.
De meest populaire oliën tegen een slappe huid zijn: amandel-, kokosnoot, avocado, en druivenpitolie. Deze oliën kunnen op meerdere wijzen gebruikt worden: de meest simpele manier is om een zeer dun laagje van deze oliën over het gezicht te smeren, en deze vervolgens in de huid te masseren.
Vochtvasthoudende ingredienten. Omdat de huid rondom je ogen dunner is verliest deze makkelijker vocht. Beschermende olien of vetten als jojoba olie, sqealeen en karite boter kunnen zorgen dat de beschermlaag van je ooghuid verbeterd wordt, zodat deze beter vocht vasthoudt.
Olijfolie als bestrijding van huidveroudering
Olijfolie is zeer rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E, fytosterolen en polyfenolen. Deze antioxidanten werken zeer effectief in de bestrijding van huidveroudering.
Daarom vind ik dat de huid meer gebaat is met een crème. Afhankelijk van voor welk huidtype je een crème formuleert, moet de verhouding tussen water en olie worden aangepast. Zo heeft een droge huid meer nood aan een crème met meer vetten, meer oliefase dus.
Bij een extreem droge huid raden wij een huidolie aan, omdat deze vetter is dan een crème. Na verloop van tijd, als de droogheid van de huid afneemt, kun je overstappen op een bodylotion. Een bodylotion wordt gebruikt voor dagelijks onderhoud van de huid. Er zitten natuurlijk verschillen in oliën en crèmes.
Jojoba olie is zeer bekend om het gebruik als natuurlijke haarverzorging. Na het wassen enkele druppels Jojoba Olie in de handdoek droge haren en op de hoofdhuid masseren. Jojoba olie kan uw haar glans geven en er gezond uit laten zien.
Als je jojoba- olie aan brengt op je hoofdhuid denkt je huid dat er al talg aanwezig dus maakt het zelf minder aan. Hoe? Breng de olie 's avonds aan op je droge haar en hoofdhuid en spoel het in de ochtend uit met shampoo en gebruik daarna altijd conditioner in de punten.
Jojoba olie is vloeibaar op kamertemperatuur omwille van de onverzadigde vetzuren die het bevat. Net zoals sommige andere oliën breekt jojoba olie niet af en heeft het een zeer lange houdbaarheidsdatum (van minimaal 2 jaar) en is daarom perfect geschikt om in je natuurlijke producten te gebruiken.
Er zijn verschillende haaroliën die u kunt gebruiken om de haargroei te stimuleren. Gebruik een haarolie die past bij uw haartype. Veel gebruikte haaroliën zijn onder meer olijfolie, pure druivenpitolie, jojoba olie, rozemarijnolie, wonderolie, kokosnootolie, lavendel olie en sesamolie.