Ingrediënten en allergenen: Suiker, boter (melk), volle melkpoeder, melkroom, cacaoboter, hazelnoten, glucosestroop, cacaomassa, koffie, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma, conserveermiddel (kaliumsorbaat). Kan sporen van eieren en van sesam bevatten.
De Manon is gevuld met een luchtige roombotervulling waar dikwijls een smaak aan wordt toegevoegd. De meest gekende versie van de Manon is die met een krokant laagje witte chocolade en een roomvulling met koffiesmaak. Je vindt in ons assortiment echter nog tal van andere smaken.
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
In samenwerking met Leonidas
De alombekende Manon-praline van Leonidas stopten we in een ijsjasje. De kleine dessertjes bestaan uit koffieroomijs, een hazelnootbereiding en zijn omhuld met witte chocolade. HEERLIJK!
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bonbon'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
1 reep (33,3 g) bevat 177 calorieën.
Er zitten 37 kilocalorieën in 1 blokje (7 gram) pure chocolade. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'pure chocolade'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Praliné (ook pralinépasta) is een zoet voedselproduct dat als vulling gebruikt wordt in chocoladerepen en pralines (chocoladebonbons) bestaande uit noten (amandelen en/of hazelnoten of zelfs geroosterde cashewnoten), gekookte suiker, een beetje vanille en cacao en/of cacaoboter.
Deze praline staat half tussen de marsepein, vanwege de witte suiker, en de praline, door de toevoeging van gedroogd fruit. Het kleine beetje extra bestaat uit de toevoeging van cacaoboter of chocolade. De ganache versie gebruikt gekookte room en chocolade, ingrediënten waar men soms likeur, thee of fruit aan toevoegt.
Een praline is de Belgische benaming voor de Hollandse bonbon, maar met praliné doelen we op de zoete nootachtige vulling binnenin een bonbon. We kennen chocolade bonbons in allerlei vormen, maten, kleuren en met uiteenlopende vullingen.
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te gaan eten met het idee hart- en vaatziekten te voorkomen. Hiervoor is onvoldoende wetenschappelijk bewijs. Daarnaast bevat chocolade veel verzadigd vet, wat het risico op hart- en vaatziekten juist verhoogd. Verder zitten er erg veel calorieën in chocolade.
Bovendien is het ook van belang om te weten hoeveel chocolade je moet eten om enig effect te hebben: tussen de 100 en 200 gram per dag voor een gemiddelde persoon, om precies te zijn. Én: het moet chocolade zijn met een hoog cacao-percentage, dat wil zeggen, hoger dan 70 procent.
Een snee brood bevat zo'n 13 gram koolhydraten, 3 gram eiwitten en 1 gram vet. De calorieën in brood zijn voor 60 tot 80% afkomstig uit koolhydraten.
Een knäckebrödje bevat rond de 40 kilocalorieën. In een snee brood zitten er ongeveer twee keer zo veel. Dat klinkt dus superslank, zo'n cracker. Maar meestal eet je twee crackers in plaats van één boterham en dan zit je aan een gelijke hoeveelheid calorieën.
Gezondheid
Balisto Muesli is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. Balisto Muesli kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Calorieën Mars
De normale reep weegt 51 gram, waarvan 35,8 gram koolhydraten, 8,5 gram vet (4,2 gram verzadigd) en 2,1 gram eiwitten. Het suikergehalte is met 31,5 gram aanzienlijk: zo'n 10 suikerklontjes! In totaal levert een Mars 229 calorieën.
In verschillende grondstoffen die ik voor de bonbons gebruik, zit suiker (bijvoorbeeld in de chocolade en de likeuren). Daarnaast voeg ik soms zelf suiker toe, maar wel zo min mogelijk. Zo maak ik bijvoorbeeld marsepein met gedroogde abrikozen en maar weinig suiker. Ook gebruik ik honing of fruitstroop als zoetstof.
Assortiment verse Leonidas pralines 1kg (+/- 65-70 stks.): alle variëteiten melk, wit en puur met een brede waaier aan smaken uit ons volledige gamma: praliné, ganache, crèmes, caramel,....
Leonidas Mini 250 gram (ca 15 bonbons)
Uit de metingen bleek dat de passagetijd in de darm mogelijk wordt vertraagd door pure chocolade, in vergelijking met de witte chocolade. De deelnemers rapporteerden een vastere consistentie van hun ontlasting na het eten van de pure chocolade, vergeleken met de witte chocolade.