Een koud buffet bestaat uit een aantal kleinere hapjes en schotels, die allemaal op een tafel uitgestald zijn. Het is de bedoeling dat gasten naar eigen smaak opscheppen. Het eten nuttigen aan de in de ruimte opgestelde tafels en stoelen en indien gewenst opnieuw opscheppen.
Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.
Een koud en warm buffet is een cateringservice waarbij de cateraar alles levert wat je nodig hebt voor een complete maaltijd. Denk aan salades, soepen, broodjes, fruit en koude snackjes om mee te starten. Vervolgens een warm maaltijd assortiment van vlees, vis, vegetarisch, rijst, aardappels en verschillende groenten.
Hoeveelheden. Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.
Brood. 1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Wat is een hapjesbuffet? Misschien ken je het wel; grote schalen met salade en verschillende warmhoudbakken (Chafing dish) met verschillende gerechten. Dat zijn de standaard traditionele catering-opstellingen.
De meeste cateraars bieden warme buffetten aan voor prijzen tussen € 17,50 en € 25,- per persoon. Er zijn enkele cateraars die zeggen 'budget' buffetten aan te bieden. Een van die partijen biedt een budget buffet aan voor maar liefst € 19,95 per persoon.
Doe het rekenwerk daarom op voorhand en houd je aan volgende porties: Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram per persoon. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 39,50 p.p. Volwassenen | € 19,75 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.) Let op: het dinerbuffet is enkel en alleen op vrijdag en zaterdag geopend.
De Breugeltafel of het Breugelfestijn is genoemd naar het feest dat te zien is op het schilderij Boerenbruiloft van Pieter Bruegel de Oude. Het is een traditioneel Vlaams buffet, bestaand uit typische warme en koude lekkernijen zoals balletjes met kriekjes, kop (of hoofdvlees), pensen, rijstpap, vlaaien..
Per persoon krijgt u ongeveer 150 gram salade.
In de basis eet een gast tijdens een buffet of BBQ tussen de 500 en 600 gram aan eten. Het grootste aandeel daarvan is vlees of vis. Salades, brood en verschillende sausjes zorgen voor de rest. In dat geval heb je aan 150 gram salade per persoon voldoende.
Vlees heeft een hoge voedingswaarde. Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.
{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
Een lopend buffet is een buffet waarbij men de etenswaren staande opeet.
Hapjesschaal Normaal
Wat zit er op de normale schaal: Jong belegen kaas, grillworst, droge worst, gevuld eitje, augurk met boterhamworst, komkommer, luxe vlees assortiment.
De prijzen variëren van €0,42 per hapje voor worsten schalen, €0,42 per hapje voor gewoon en €0,52 voor luxe hapjes.
Denk aan: plakjes Hollandse kaas, Franse zachte kaas, bacon, salami, ham, gehaktballetjes, rosbief, zalm, eiersalade, rucola, ijsbergsla, stukjes paprika, olijven.. eigenlijk is alles lekker. Maak het af met: mayonaise, ketchup, mosterd, augurken en uitjes.