Hertog Jan Pilsener is een Nederlands pilsbier. water, gerstemout, mais, gerst en hop. Deze pils wordt, in tegenstelling tot de speciaalbieren van Hertog Jan, niet gebrouwen in de Hertog Jan Brouwerij te Arcen.
Volgens de deskundigen is dit een mooi pils met een goede bittere smaak die lang blijft hangen en uitnodigt tot de volgende slok. Hertog Jan is volgens de mensen thuis het lekkerste biertje met een 7,7, gevolgd door Grolsch (7,2) en Jupiler (6,7).
Het gebruik van ongemoute gerst en maïs resulteert in lagere productiekosten, maar ook een lichtere kleur van het bier.
Het bevat 5.1% alcohol en is te herkennen aan z'n rijke smaak en de aangenaam bittere afdronk. Drink 'm liefst bij een temperatuur van 3 graden Celsius, dan smaakt ons Pilsener het best, en schenk 'm als het even kan in ons eigen Hertog Jan Pilsener glas.
Het bier is gebrouwen met tarwemout en speciale hop, die typisch zijn voor een Weizen. De verfrissende Belgische gist en koriander en curacaoschil behoren juist weer toe aan Witbier. Bij Hertog Jan hebben ze buiten de lijntjes gekleurd en de Hertog Jan Weizener gebrouwen.
Het is eigenlijk heel simpel. Bier is een overkoepelende naam voor alle soorten bier. Pils is een van deze soorten bier. Pils is de meest gedronken biersoort van Nederland.
Onze Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden. Van het Belgische witbier heeft het de frisse Belgische gist en de mooie kruiden. Dat zorgt voor de frisheid en het tikkeltje exotische.
Hertog Jan 0.0 is een verfrissende dorstlesser zonder alcohol. Dit alcoholvrije bier wordt gebrouwen met alcohol. De alcohol wordt later onttrokken. Hierdoor heeft dit bier de karakteristieke biersmaak behouden.
Andere veel verkochte merken zijn onder meer Grolsch, Bavaria, Hertog Jan, Amstel en Brand. Die laatste twee zijn overigens ook van Heineken.
Bier is een natuurzuiver product. De basis principes en grondstoffen zijn altijd hetzelfde. Drie van de vier grondstoffen zitten vol gezonde bestanddelen. Alleen het water bevat niets (niets is beter dan iets slechts).
BIERKAARTHeineken is veruit het meest getapte bier van Nederland in hotels, restaurants en cafés. Vooral in de Randstad is het groene flesje dominant. Richting de grenzen winnen merken als Grolsch (Twente) en Brand (Limburg).
Ons Heineken® pilsener bestaat uit drie ingrediënten: gerstemout, hop en water. Het wordt pas echt magisch zodra ons A-gist wordt toegevoegd, dan transformeert het brouwsel in het bekende bier waar we zoveel van houden.
Alfa Edel Pils is weer eens in de prijzen gevallen. Dit keer bij de World Beer Awards. Behalve 'Country Winner' op dit internationaal erkende bierfestival, is Alfa Edel Pils nu ook gekroond tot het 'Beste Pils ter wereld' in de categorie 'Classic Pilsener'.
Tijdens de opening van het Nederlandse Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag is de Mitra Award 'het Beste Bier van Nederland 2022' bekend gemaakt. Als overall winnaar van de achtste editie van de Dutch Beer Challenge is Bierbrouwerij Maallust uit Veenhuizen de gelukkige met hun bier 'De Weldoener'.
Heineken heeft nog maar kort alcoholvrij bier in het assortiment. Toch scoort Heineken 0.0 hoge ogen. Net als het biologische Budels 0,0% komt hij als lekkerste uit de smaaktest. Beide komen aardig in de buurt van echt pils.
Heineken Pilsener heeft een mild bittere smaak en is makkelijk doordrinkbaar. Heineken pils bevat 5% alcohol en heeft wereldwijd veel liefhebbers. Het bier dat voor het eerst in Amsterdam werd gebrouwen heeft dankzij de smaak, het Heineken A-gist en de geweldige marketing de wereld verovert.
Bier verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Bier zorgt namelijk voor een stijging van een goede soort cholesterol, dat de kans op hart- en vaatziekten juist verkleint. Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct.
Bier en cola leveren dus de minste calorieën, maar cola doet daar nog wel een aantal schepjes suiker bovenop: 10,6 gram koolhydraten per 100 ml, waarvan 10,6 gram suiker. Bier bevat 3 gram koolhydraten, waarvan 0 gram suiker. Want die suiker, die is door de gist omgezet in alcohol en koolzuur.
Suiker kan hetzelfde effect als een drug op je brein hebben, je kan namelijk een suikerverslaving ontwikkelen met verschillende gezondheidsproblemen tot gevolg. Maar van alcohol kan je hetzelfde zeggen. Je lever heeft moeite om toxines in alcohol te verwerken. En beide producten kunnen bijdragen tot gewichtstoename.
Weizenbier is een tarwebier met een Duitse oorsprong. Het bestaat uit minimaal 50 % tarwemout. Bij een witbier, wat van Belgische oorsprong is, is het gehalte tarwemout maximaal 50%. Daarnaast kan je bij een witbier veel andere ingrediënten toevoegen naast de basis ingrediënten; water, mout, gist en hop.
Weizenbier is een tarwebier van Zuid-Duitse of Beierse oorsprong. Het relatief lage alcoholpercentage van 2,8% tot 3,4% in Weizenbier maakt dat je dit lichte bier lekker makkelijk wegdrinkt. Daarnaast zit er volop tarwe in dit bier. Er zit namelijk gemiddeld 60% tot 70% tarwemout in Weizen.