Griekenland. Ook in Griekenland drink je veilig kraanwater. Toch zie je veel mensen water uit flessen kopen. Dit komt doordat het water in Griekenland chloor bevat.
In landen als Spanje, Frankrijk, Italië en het vasteland van Griekenland zit er chloor in het drinkwater. Dat heeft geen schadelijke gevolgen voor je gezondheid, maar vaak is het dus niet heel smakelijk. Het kraanwater in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland is ook drinkbaar.
Over het algemeen is het kraanwater van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Op sommige plekken is het kraanwater echter licht gechloreerd en kan het maag- en darmklachten veroorzaken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
Dit zijn de landen met het schoonste drinkwater ter wereld: Oostenrijk. Finland. Griekenland.
In Griekenland is het kraanwater van prima kwaliteit en dus geschikt om te drinken. Wel kan zo zijn dat het water net iets anders smaakt dat dat je in Nederland gewend bent.
Griekenland. Ook in Griekenland drink je veilig kraanwater.
Het kraanwater in Griekenland is in het algemeen van goede kwaliteit maar is op sommige plekken licht gechloreerd. Omdat dit maag- en darmklachten kan veroorzaken, raden wij je aan om water uit flessen te drinken. Deze zijn overal in de supermarkt verkrijgbaar.
Het water van de Ijslandse gletsjers.
Het water in ijsland is uitzonderlijk zuiver.
Zij toetsen of het drinkwater aan deze eisen voldoet en publiceren hierover in het jaarrapport 'De kwaliteit van het drinkwater in Nederland'. De drinkwaterkwaliteit voldoet vrijwel altijd (meer dan 99,9% van het aantal metingen) aan de gestelde normen.
Een onafhankelijke jury van smaakexperts heeft leidingwater uit verschillende steden en provinciën samen met bekend flessenwater blind geproefd en beoordeeld. Utrecht was de winnaar! In Nederland hebben we een hoge kwaliteit van ons leidingwater.
Het sanitair in Griekenland is over het algemeen van goede kwaliteit. Het rioleringssysteem in Griekenland is er niet op gebouwd dat er toiletpapier in het toilet gegooid kan worden. Dit veroorzaakt verstoppingen. In elk toilet staat een afvalemmer waar u het toiletpapier in kunt gooien.
In Griekenland geldt een algeheel rookverbod in alle openbare gebouwen inclusief restaurants, bars en clubs. Buiten roken mag wel, wat met het Griekse klimaat meestal geen straf is.
Dit zijn de plaatsen waar je voorzichtig moet zijn met kraanwater: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Hongarije, Georgië, de Griekse eilanden, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië en Oekraïne.
Je kan het kraanwater op Zakynthos gewoon drinken.
Drinkwater Griekenland
Het leidingwater in Griekenland is niet aan te raden om te drinken voor ons Nederlanders. Voor consumptie en tandenpoetsen kun je beter flessen mineraalwater kopen (zeer goedkoop) in de plaatselijke supermarkten.
Wij raden het af om op Kreta het water uit de kraan te drinken. Het is dan weliswaar drinkbaar, maar er zit een zeer hoog gehalte aan chloor in. Daarom kunt u beter water uit de fles drinken. Drink ook minimaal 2 liter water per dag, want door de warmte kunt u snel uitdrogen.
Welk landen hebben het schoonste drinkwater? Voor schoon en lekker kraanwater hoef je Nederland eigenlijk niet te verlaten. Het beste kraanwater vind je volgens Vitens in Oostenrijk, Zwitserland of Scandinavië. In Oostenrijk en Zwitserland vind je op wandelroutes in de bergen en in dorpen fonteinen met drinkbaar water.
Water is hartstikke gezond. Er zitten geen calorieën in en het tast je tanden niet aan. In Nederland kun je het beste water uit de kraan drinken. Verder is er bronwater en mineraalwater te koop, met en zonder koolzuur.
Verontreiniging door chemische stoffen uit landbouw en industrie. Te hoge nutriëntenbelasting (stikstof, fosfor) Te snel afvoeren van water (hydrodynamiek) Te veel onttrekking van grondwater.
Mineraalwater en kraanwater zijn even gezond
“Water bevat geen calorieën en tast je tanden niet aan. Maar het beeld dat mineraal- of bronwater gezonder is dan kraanwater is niet juist. Dat idee bestaat wellicht vanwege de mineralen, die soms in grotere hoeveelheden aanwezig zijn dan in kraanwater.
Maar de aller allerduurste fles ter wereld is de “acqua di cristallo tributo a modigliani” en kost 60000 euro per fles. Het water komt uit Frankrijk èn uit Fiji (twee plekken aan de andere kant van de wereld) en die waters worden dus samen in een fles gebotteld.
Nederlands kraanwater is zuiver en gezond en belast het milieu minder dan voorverpakt water zoals Bar le Duc natuurlijk mineraalwater. Voor je gezondheid is er geen verschil.
De medische zorg is in Griekenland bovendien van hoog niveau, waarbij je overal tal van apotheken vindt. Ook hebben de steden vaak moderne ziekenhuizen. Om te voorkomen dat je toch ziek wordt, is het beter om water uit flessen te drinken en voorzichtig om te gaan met rauw vlees.
Griekenland valt in de tijdzone Eastern European Time. Het tijdsverschil tussen Griekenland en Nederland is altijd +1 uur (=1 uur later). Dit komt doordat beide landen dezelfde zomertijd hanteren.
Je kan in Chersonissos (en heel Kreta) niet uit de kraan drinken. Het heeft een hoog chloorgehalte. Hoewel het niet veel schade aan zal richten is het gewoon vies en niet prettig drinkbaar. Koop daarom gewoon flessen water in de supermarkt.