MAGERE MELK, TARWEBLOEM, suiker, palmvet ongehard, water, palmolie ongehard, glucosestroop, raapzaadolie ongehard, rundergelatine, kleurstoffen E110 (kan activiteit/oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden) E160a, palmpitolie geheel gehard, zout, emulgator E471, conserveermiddelen E211 E202, voedingszuur E330, ...
Een tompouce bestaat uit twee rechthoekige plakken knapperig gebakken bladerdeeg. Daartussenin is een dikke laag room met vanillesmaak gesmeerd. Dit kan banketbakkersroom zijn of een mengsel van banketbakkersroom en slagroom (Zwitserse room). Het bovenste laagje bladerdeeg is versierd met fondant glazuur.
Alle bekende voedselproducten van de Hema moeten uiteindelijk een vegan variant krijgen. Eerder kwam er al een vegetarisch saucijzenbroodje in de winkel en onlangs een vegan appeltaart.
Banketbakkerij BACU in Uden, het bedrijf dat brood en banket levert aan Jumbo, bakt binnenkort ook het gebak, de taarten, vlaaien en tompouces van de HEMA.
En een tompouce van de HEMA bevat maar liefst 439 calorieën. Deze verschillen kunnen zitten in de hoeveelheid vulling en dus de grootte van het gebak, of de dikte van de glazuurlaag. Soms zit er ook nog een streep slagroom op de tompouce, wat uiteraard ook weer meer calorieën levert.
Een stukje cake eten kan meestal niet zoveel kwaad – als je het bij een houdt tenminste. Afhankelijk van hoe groot je stuk is, bevat het gemiddeld 77 calorieën. Ook met een stuk kersenvlaai zit je relatief safe.
HEMA na Twitteru: "@Mariette1970 onze taarten zijn niet met varkensgelatine bereidt, wel met runder gelatine. Ze zijn dus niet halal, ook niet haram" / Twitter.
De Hema doet de eigen bakkerijen van de hand. De bakkerijen van de taarten en de tompoucen zijn verkocht aan bakkerijbedrijf Bacu in Uden. Bacu is de leverancier van brood en banket aan de Jumbo-supermarkten.
De tompouce ontleed
Het is een langwerpig bouwwerk van bladerdeeg, dat in de bakkerswereld ook wel als 'baksteenvorm' wordt aangeduid. Je begint met een laagje bladerdeeg, daarover gaat banketbakkersroom met vanille. Dan weer een laagje bladerdeeg, afgemaakt met het kenmerkende roze laagje glazuur.
Volgens de beroemde banketbakker Cees Holtkamp is er overigens maar één manier om een tompouce te eten: door 'm in stukjes te snijden. Leg de tompouce op z'n zijkant en verdeel 'm met een scherp mes in een stuk of vijf reepjes. Eet de mini-tompoezen één voor één op. Of allemaal tegelijk, dat mag natuurlijk ook.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je mag de naam van dit heerlijke oranje gebak op twee verschillende manieren schrijven. Kies je voor de Franse spelling tompouce, dan is het officiële meervoud tompouces. Kies je voor de Nederlandse spelling tompoes, dan spreek je over meerdere tompoezen.
2 dag(en). De tompouce is het lekkerst als u deze dezelfde dag op eet. het bladerdeeg is dan nog lekker krokant en ook de smaak van de room komt dan het beste tot zijn recht.
De tompouce van Albert Heijn is meteen favoriet. De vulling is luchtig, het glazuur is lekker plakkerig en natuurlijk oorverdovend zoet, zoals dat hoort. En het bladerdeeg is knapperig, niet te dik. Topper!
Een tompoes bestaat uit een laagje bladerdeeg met daaroverheen een laag vanillebanketbakkersroom. Daaroverheen zit weer een laagje bladerdeeg bedekt met een laagje, meestal roze, glazuur. Met Koningsdag en grote voetbaltoernooien waaraan het Nederlands elftal meedoet, wordt het glazuur vaak oranje gemaakt.
Op 4 november 1926 opende in de Kalverstraat de eerste vestiging van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, oftewel HEMA, haar deuren.
Elk jaar worden er 7 miljoen tompoucen bij de Hema verkocht.
Je kunt zelfs je eigen foto op de HEMA tompouce laten zetten. We verkopen ze al sinds 1932 en jaarlijks gaan er wel 14 miljoen van deze iconische gebakjes over onze toonbank.
U kunt op Gebakplaats ook halal gebak bestellen, wat betekent dat het gebak geen dierlijke vetten en varkensgelatine bevat.
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.