Omschrijving: Chocolade Riceballs zijn op rijstbasis geproduceerde balletjes waar omheen chocolade is aangebracht, waarna ze zijn afgewerkt met een beschermend glanslaagje. De chocolade die gebruikt wordt is Echte Belgische Chocolade.
Crushi is crunchy van buiten en sushi van binnen.
Een California roll is een sushi rol welke inside-out gerold is. Dat betekent dat de rijst aan de buitenkant zit. Vaak is deze gevuld met bijvoorbeeld surimi krab, komkommer en avocado. De combinatie vis met komkommer en avocado heet in Nederland in de volksmond een California roll.
Sushi kan een bron zijn van eiwitten, omega 3-vetzuren en verschillende vitamines als vitamine D en B 12. Maar door ongezonde toevoegingen als suiker, vette sauzen en sojasaus (met veel zout) heeft het ook een ongezonde kant. De bereidingswijze van de sushi kan ook bepalen of het gezond of ongezond is.
De waarde van sushi Eén van de redenen waarom sushi zo duur is, is omdat het veel werk kost om te maken. De ingrediënten moeten zorgvuldig worden samengesteld en als een kunstwerk op het bord worden neergelegd. Een grote schaal sushi is niet alleen een traktatie voor je mond, maar ook voor het oog.
De meest beroemde sushirollen vallen onder de Uramaki. Denk hierbij aan de California of crunchy rolls. Vaak hebben ze verschillende toppings van spicy kruiden tot saus. Vulling kan gekookt, gefrituurd of rauw zijn.
Maki is de meest bekende sushisoort. De maki wordt gemaakt van zeewier (nori), rijst en een vulling van vis, groenten of ei. Het woord maki betekent in het Japans letterlijk: gerold. Met behulp van een bamboe-mat worden de ingrediënten opgerold tot een rol sushi met een gemiddelde diameter van 3 á 4 centimeter.
Maar let op. Maak weloverwogen een keuze uit de soorten sushi. Als je zwanger bent kun je beter geen rauwe vis eten. Dus laat de sashimi van rauwe zalm en rauwe tonijn liever liggen, net zoals de maki en nigiri met rauwe vis.
De blauwe m&m bestaat uit E133 en mogelijk uit E132. E133 Briljantblauw FCF (C.I 42090) Synthetische blauwe kleurstof. Risico's: hyperactiviteit, astma, netelroos, slapeloosheid, geldt als kankerverwekkend.
Besprenkel de de huid met een heel dun laagje zout. Het zout onttrekt het vocht uit de huid, als dit weer opdroogt ontstaat er een zoutlaag die de kip nog knapperiger maakt. Je kunt ook wat bakpoeder door het zout doen, dit helpt bij het drogen en geeft geen smaak af.
Gerold, gebakken en gesneden in de stijl van maki sushi! De knapperige tempura garnalen en gebakken korst geven deze sushirol extra textuur/smaak en is perfect voor elke gelegenheid!
Tori: betekent kip. Kip wordt meestal niet in sushi gebruikt, maar wel in grillgerechten die je in sushi-restaurants vaak ook kunt eten.
Het Japanse woord voor 'handgemaakt' is temaki. Dit zijn kleine sushi-puntzakjes. Ze kunnen alle gebruikelijke sushi-ingredienten bevatten zoals rijst en vis, en deze worden in de nori gerold. Het zijn best grote sushi's en worden niet met stokjes maar met de hand gegeten.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
Nigiri is een soort sushi dat bestaat uit een bolletje sushirijst met daarop sashimi (een plakje rauwe vis) of een andere topping. De meest voorkomende soorten nigiri zijn die met zalm sashimi of tonijn sashimi. Vaak vind je ook krabsticks, zoete omelet of paling op een nigiri.
Nigiri: Dit zijn stukjes vis die op een bedje rijst worden gelegd. Sashimi: Deze vorm van sushi vergt een speciale bereidingstechniek en bestaat uit dun gesneden stukjes rauwe vis.
8 stuks heerlijke sushi gevuld met yakitori, avocado, lente-ui en sla. Yakitori is gegrilde kip dat gemarineerd wordt in een marinade van sake, mirin (zoete rijstwijn), soyasaus, suiker en enkele specerijen zoals zwarte peper. Heerlijk!!
Simpel maar lekker | Sashimi
Sashimi is een simpele sushi soort, waar vooraf niet een hele culinaire bereiding bij komt kijken. Het is een eenvoudige manier van klaarmaken van rauwe vis die met een zeer scherp mes in dunne plakjes wordt gesneden. De populairste sashimi's zijn zalm en tonijn.
Je kan maki met allerlei ingrediënten vullen. De meest bekende zijn met zalm (ook wel sake maki), met komkommer (kappa maki), met tonijn (tekka maki), met krab (kani maki) en met ei (tamago maki). Er bestaat zelfs een aparte benaming voor sushi zonder vis: de futo maki.
Sushi bevat namelijk omega 3-vetzuren en eiwitten en deze helpen het lichaam om hart- en vaatziekten tegen te gaan. Het Voedingscentrum adviseert wekelijks minimaal eenmaal vis te eten en dan maakt het niet uit of deze in sushi is verwerkt, of als kabeljauw op het bord verschijnt.
Nori. Een ander basisbestanddeel is nori (zeewier). Dit zijn de dunne zwarte/groenige velletjes die gebruikt worden om de sushi te omwikkelen. Nori wordt gemaakt van purperwier en is grote favoriet omdat het veel smaak met zich meebrengt.