Voor 25 tot 30 kroketjes heb je 1 kg bloemige aardappelen (bintjes), 3 eieren, 200 g paneermeel, verse nootmuskaat, bloem, arachideolie, peper en zout nodig. Schil de aardappelen, snij ze in mooie gelijke stukken.
De winnaar
De grote winnaar van deze test was McCain, maar er was een ex aequo tussen de klassieke kroketjes en die op grootmoeders wijze. Op de tweede plaats volgen de geribbelde kroketten van Carrefour. Commentaren: 'Lekker veel nootmuskaat', 'Goede aardappelsmaak', 'Goede combinatie tussen de korst en de vulling'.
Reken op 200 à 250 g aardappelen per persoon (voor puree mag dat 250 à 300 g per persoon zijn). Ga je kroketjes serveren, voorzie dan 6 stuks per persoon en hou een extra zak achter de hand in de diepvriezer.
Er zitten 71 kilocalorieën in 1 groot (30 gram) aardappelkroket, bereid. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'aardappelkroket, bereid'?
Gewone frituur kroketten bak je in de Airfryer op 200 graden 8 – 10 minuten. Er zijn verschillende merken diepvries frituur kroketten, welke allemaal in de Airfryer kunnen. Je hebt de goedkope Albert Heijn Basic kroketten of de Jumbo huismerk kroketten. Deze zijn een stuk goedkoper.
Hoe vermijd ik dat kroketten openbarsten? Om te vermijden dat je kroketten barsten, gebruik je zo weinig mogelijk vocht in de bereiding van je vulling. Voeg dus geen boter of room toe aan je puree.
De aardappel kroketten worden bereid in 100% zonnebloemolie. Ze zijn snel en makkelijk af te bakken in airfryer, oven, friteuse of koekenpan.
In kaas zit veel vet, waarvan zo'n 66% verzadigd is. Een kroket bevat minder verzadigd vet, zo'n 33%. Ook op basis van vetpercentage ben je dus beter af met een broodje kroket.
Aardappelkroketjes bakken
Verwarm de zonnebloem- of arachideolie voor tot 180 ⁰C in een frituurpan of grote gietijzeren pan. Bak de aardappelkroketjes 4-5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Reken voor bevroren aardappelkroketjes 5-6 minuten. Laat de aardappelkroketten uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.
Ingrediënten. Een kroket bestaat uit water, vlees, tarwemeel, paneermeel (voor het krokante korstje), vet, zout, uien, gelatine (soort gelei), kippeneipoeder, kruiden en specerijen.
Ze zijn snel en makkelijk af te bakken in airfryer, oven, friteuse of koekenpan. Aviko aardappel kroketjes zijn een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld aardappelpartjes of patat friet. Ideaal voor een gewone dag zijn of om iedereen te verrassen bij een feestelijke maaltijd.
Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie aardappelkroketjes komt overeen met 75 gram. -1 g.
Diepvriesfrieten om in een airfryer te bakken zijn in de winkel meestal een stuk duurder dan frieten voor in de friteuse. Producenten Belviva en McCain gebruiken andere ingrediënten en hebben een verschillend productieproces voor airfryerfrietjes.
U kunt allerlei soorten diepvriesfrites bereiden in de Philips Airfryer, zoals ovenfrites, frites voor in de frituurpan of speciale frites voor de Airfryer. Raadpleeg de NutriUApp (www.philips.com/nutriu) en de gebruikershandleiding voor instellingen en tips voor het bereiden van frites.
Tips bij het gebruik van de airfryer
Gebruik bijvoorbeeld olijf- of zonnebloemolie. Voeg eventueel ook wat kruiden. Aan voorgebakken producten, zoals diepvriesfriet en snacks hoef je geen olie toe te voegen. Voor het bakken van zelfgesneden friet kun je de aardappelstukjes even kort koken of voorweken in water.
De grote winnaar in het rundvleesklassement is de kroket van Vlaams friteshuis Van Gogh in Amersfoort. In het klassement kaas won de Parmezaan-kroket van Krokettenkunst. De bloemkool-tandoori-kroket van de Croquetten Boutique in Utrecht ging er in het groenteklassement met de eerste plek vandoor.
Bakken: Gebruik voor het bakken van de kroketjes een pan met hoge randen zoals bvb een wokpan.Wees voorzichtig met de hete olie.Laat deze volledig afkoelen vooraleer je hem weg doet. Friteuse: Je kan de kroketjes ook afbakken in een friteuse, dan zal het zo'n 4 minuutjes zijn ongeveer.
Voorgebakken aardappelkroketjes, van verse aardappelpuree. Frituur (175°C): maximaal 200-250 gram aardappelkroketjes gedurende 3-4 minuten. Laat na het frituren even uitlekken.
Veel mensen denken dat de koolhydraten of het zetmeel, en dus ook de aardappel, dik maakt. Eén gram koolhydraten levert nochtans maar 4 kcal terwijl 1 gram vet je 9 kcal oplevert. Bovendien bevatten aardappelen minder dan 1 gram vet. Een normale portie (200 g) gekookte aardappelen brengt ongeveer 150 kcal aan.