Het grootste verschil tussen een zwemboxer en zwemshort is eigenlijk heel makkelijk. De zwemboxer is heel erg nauwsluitend, dat betekent dat hij strak zit. Je kan deze zwembroek dan ook vergelijken met een strakke boxerschort voor mannen. Meestal zitten de zwembroeken wel wat strakker dan normaal ondergoed bij mannen.
Veel mannen en jongens gebruiken de wijde zwemshorts ook als korte broek. Vaak gaan ze in de wijde zwembroek voetballen, naar het strand en ondernemen ze nog vele andere activiteiten. Wanneer je vervolgens met deze zwembroek weer in het zwembadwater springt, bevuil je het zwembad zeer ernstig.
Het grote verschil tussen de zwembroeken
Meestal zitten de zwembroeken wat strakker dan normaal ondergoed. De zwemshort is een wijde zwembroek en lijkt op een korte broek. Deze broeken worden vaak gebruikt in combinatie met een strakke zwembroek.
Fransen zien liever geen lange zwembroeken in het water. Korte zwembroeken zouden hygiënischer en milieuvriendelijker zijn. Een tweede reden om te kiezen voor een strakkere zwembroek is het milieu. Wijde zwembroeken houden namelijk een stuk meer water vast dan nauwsluitende zwembroeken.
Bij een strakke zwembroek zoals bijvoorbeeld een strakke zwemboxer of een strakke zwemslip neem je aanzienlijk minder water mee. Op deze manier verliest het zwembad minder water en is het dragen van een strakke zwembroek beter voor het milieu.
Geen onderbroek maar een strakke zwemslip
Veel jongens kiezen er dan ook voor om een strakke zwemslip onder hun zwembroek te dragen. Zo heb je hetzelfde gevoel als met een onderbroek, maar veel hygiënischer. Zo komt er veel minder vuil in het water en worden je onderbroeken ook niet minder.
Een onderbroek dragen onder een zwembroek is namelijk niet hygiënisch. Vaak lopen jongens namelijk al de gehele dag in de boxershort of de slip rond en trekken daarna hun zwembroek er overheen. Op deze manier komt erg veel vuil in de zwembaden terecht.
Maar waarom dan? Eigenlijk hebben de Italianen hiervoor dezelfde reden als de Fransen hebben voor het verplichten van de strakke zwembroek: hygiëne. Met de badmuts wordt geprobeerd om huidschilfers, haren en andere viezigheid die van je hoofd kan afkomen, buiten het zwembad te houden.
Een verplichte badmuts – zoals in Italië vaak wel het geval is – is in Frankrijk vaak niet nodig.
Mocht je een vakantie naar Frankrijk of Italië hebben geboekt, dan is het goed om te weten dat dit type zwembroek niet is toegestaan. In deze landen is een strakke zwembroek verplicht in zwembaden voor jongens en mannen. Op het strand mag je natuurlijk wel je favoriete zwembroek dragen!
Het lange strakke model tot net boven de knie wordt een jammer genoemd. Het strakke model zonder broekspijpen wordt een zwemslip genoemd. Het strakke model met korte broekspijpen wordt een zwemboxer genoemd.
Een zwembroek kan beter iets te strak zitten, dan te los als je hem aanhebt omdat het water ervoor zorgt dat de stof iets losser om je lijf gaat zitten. Je zwembroek is het enige kledingstuk dat je vaak aan hebt. Dat mag dus best wel een beetje een mooi en origineel kledingstuk zijn.
Onder zwemkledij wordt verstaan voor de heren een aanspannende zwembroek of korte zwemshort (duidelijk boven de knie) en voor de dames een badpak of bikini. In deze zwemkledij mogen géén zakken en/of ritssluitingen zitten.
Aangezien het niet te controleren was of die shorts ook als onderbroek gedragen werden, heeft men uit oogpunt van hygiëne besloten het dragen ervan in het zwembad te verbieden.
Bermudashorts is een korte broek die tot iets onder de knieën komt en soms versierd is met felgekleurde motieven.
2. Groente en fruit mogen in Frankrijk niet meer in plastic verkocht worden. Sinds 1 januari 2022 mogen groente en fruit niet meer in een plastic verpakking verkocht worden. Dit geldt o.a. voor komkommers, bananen, tomaten, aubergine, courgette, aardappelen…
Het grootste voordeel van een badmuts is dat je makkelijker en sneller kan zwemmen. Hierdoor ben je dan meer gestroomlijnd met het water en heb je minder weerstand. Daarnaast voel je, je hoofd ook minder zwaar aan bij het zwemmen.
Korte zwemshort: hip en legaal
Liever niet te strak? Ga dan voor een korte zwemshort deze zomer. Dan ben je ook bij de tijd, en op de meeste vakantieplekken in het buitenland mag je zo'n zwembroek gewoon dragen!
2 procent van Italië is water
Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de Italianen helemaal niet kan zwemmen en 65 procent niet met de ogen open onder water kan zwemmen. Slechts 41 procent van de Italianen kan zichzelf drijvend houden in diep water.
badmuts verplicht in Italië
In de realiteit komt dit niet vaak voor en kun je je badmuts thuislaten. MAAR in Italië ligt dit anders. In de meeste zwembaden wordt je namelijk door de badmeester teruggefloten als je zonder badmuts het water induikt. Het dragen van een badmuts is in Italië officieel verplicht.
Een badmuts opdoen met hulp. Doe je haar naar achteren. Als je langer haar hebt, gebruik dan een haarbandje om je haar naar achteren te doen en vast te zetten in een paardenstaart of knotje. De badmuts kan je haar verplaatsen, dus zorg ervoor dat je haar strak en hoog is vastgebonden.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Voorstanders van het dragen van een onderbroek onder een fietsbroek noemen hygiëne als het belangrijkste voordeel. Draag je ondergoed – mits deze niet van katoen is – dan is dit een stuk frisser dan wanneer je geen ondergoed draagt. Vooral als je een fietsbroek met zeem draagt, kan het nogal onhygiënisch worden.
Het staat nergens beschreven maar de meeste mensen dragen niks onder hun wetsuit. OK, als je een wetsuit huurt en je houdt niet van het idee dat je private parts wrijven op plaatsen waar die van anderen hebben gewreven, draag dan een badpak of zwembroek onder de wetsuit.