Als gastvrouw is het je taak om de tafels te dekken.Je werkt daarbij samen met ander personeel en verwelkomt ouderen en andere zorgvragers in de huiskamer of eetzaal. Net hoe het bij je werkgever wordt genoemd.
Een Hostess, of Host is verantwoordelijk voor het verwelkomen van gasten in een restaurant, bar of soortgelijke horecagelegenheid . Hun taken omvatten het begroeten van gasten, het begeleiden van klanten naar hun respectievelijke tafels en het aannemen van reserveringen via de telefoon.
Wat ga je doen? Als gastvrouw/-heer zorg je voor een vriendelijk onthaal en een warm en prettig thuis voor bewoners in de V&V-huizen van onze opdrachtgevers. Samen met vrijwilligers en collega's zorg je ervoor dat bewoners en bezoekers niets te kort komen. Je zorgt voor een prettige sfeer in de huiskamers.
Salaris Gastheer Gastvrouw Horeca
Het gemiddelde salaris van een Gastheer Gastvrouw Horeca in Nederland in 2025 is € 3.009 bruto per maand, waarbij de ondergrens ligt bij € 2.948 en de bovengrens bij € 3.069.
Als de gastheer alleen gasten begroet en naar hun tafel brengt, zijn ze niet zo actief in de eetervaring en komen ze mogelijk niet in aanmerking voor fooien. Als ze echter ook bestellingen opnemen, zijn ze het enige gezicht dat betrokken is bij de gastervaring, dus het kan de moeite waard zijn om ze op te nemen .
Je kunt de opleiding Gastheer / Gastvrouw volgen als BOL- of als BBL-opleiding. De opleiding duurt 2 jaar. Tijdens de opleiding leer je hoe je een gastvrije gastheer of gastvrouw bent die alles weet over eten en drinken.
Een bruto salaris conform cao Gehandicaptenzorg schaal 25 met een bruto salaris tussen de € 1.873 en € 2.659 obv een fulltime dienstverband en afhankelijk van opleiding en ervaring.
Wat voor kleding draagt de gastvrouw? De gastvrouw zorgt ervoor dat zij er representatief uitziet. Zij zal als basis een zwarte broek en zwarte blouse dragen. In overleg kan zij ook andere kleding dragen passend bij de gelegenheid.
Host en Hostess Tekst-Alleen CV-sjablonen en Voorbeelden. Efficiënte gastvrouw met twee jaar ervaring in particuliere restaurants . Vaardig in het leveren van hoffelijke service, samenwerken in een team en het maken en updaten van reserveringen voor gasten. Gedijen in dynamische en snelle werkomgevingen.
Het salaris van een gastvrouw of gastheer in de horeca
Kies je voor deze baan in de horeca, dan valt je salaris meestal onder de horeca-cao . Wil je in deze functie in de horeca aan de slag, dan kun je hiervoor een opleiding volgen.
Als gastheer of gastvrouw in een restaurant moet je doorgaans klanten begroeten, ze een plek geven, wachttijden beheren, reserveringen aannemen en nog veel meer . Lees hier meer. Caroline werkte zich door haar studie heen door haar lattevaardigheden te perfectioneren in een bakkerij in Boston.
gastvrouw (zn): gastgever. (en) moderator., gastheer.
Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw begeleid je straks gasten. Om te zorgen dat zij zich straks superwelkom voelen, leer jij hoe je gasten adviseert en in de watten legt. Maar ook hoe je reserveringen aanneemt, de administratie doet en omgaat met klachten.
Een gastvrouw of gastheer is verantwoordelijk voor het ontvangen van gasten in een restaurant, horecagelegenheid, culturele instelling of bij een evenement. Hij verwelkomt gasten, neemt hun jas aan en wijst ze hun plek, en maakt ze in algemene zin wegwijs.
Het gemiddelde salaris voor een gastheer/gastvrouw (m/v) in Nederland is € 2.518 per maand. 1.8k salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 26 januari 2025.
Als gastvrouw of -heer ontvang je gasten bij een restaurant, organisatie of evenement. Je bent het eerste aanspreekpunt voor mensen die binnenkomen. Door jou voelen gasten zich welkom en op hun gemak. Je heet hen vriendelijk welkom, neemt hun jas aan en wijst hen de weg.
een vrouw die gasten heeft . een vrouw die klanten, vooral mannen, vermaakt in een nachtclub. Vieren en vermaken.
Gastvrijheid: Een goede hostess is gastvrij en vriendelijk. Ze begroet gasten met een glimlach en zorgt ervoor dat ze zich welkom voelen. Communicatieve vaardigheden: Effectieve communicatie is essentieel. Een goede hostess kan duidelijk en beleefd communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
Als gastvrouw assisteer je het verzorgend personeel, bijvoorbeeld met inschenken van koffie, serveren van maaltijden en ontvangen van bezoekers. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en thuis voelt in de zorginstelling waar je werkt.
Belangrijk om te weten: fooi geven is niet verplicht. ,,Het horecapersoneel krijgt genoeg loon om rond te komen. De fooi is - net zoals vroeger - een beloning voor de goede service en het is een fijn extraatje”, zegt Vlek. Hij zou het ook ernstig vinden als de fooi wel een belangrijke aanvulling op het loon zou zijn.
In sommige landen kun je beter geen fooi geven. In Japan, Singapore, China of Vietnam kun je je geld beter in eigen zak houden als het fooi betreft. Het horecapersoneel in deze landen waarderen het namelijk niet als je wat extra's geeft en kunnen dit zelfs als beledigend opvatten.
Regels over fooi
Er bestaan ook geen wettelijke regels voor. Wel zijn er eerdere uitspraken vanuit de Hoge Raad die vaststellen dat de fooien die ontvangen worden door medewerkers ook van die medewerkers zijn. Als werkgever mag je dus nooit fooi inhouden. Geef je werknemers in ieder geval waar ze recht op hebben.