Nadat alle 42 gebieden ingenomen zijn, mag elke speler op zijn beurt een extra leger op een gebied plaatsen dat hij of zij al bezet heeft.
Bij Wereldveroverend Risk blijven de Opdrachtkaarten gewoon in de doos. Er zijn 42 Gebiedskaarten, één voor elk gebied op het bord. Op de kaart staat de naam en cen afbeelding van het gebied, plus het symbool van een Infanterie-, Cavalerie- of Artillerie-eenheid.
Het strategische spel Risk is één van de populairste bordspelen in ons land. Het doel van het spel is erg simpel, het draait allemaal om het veroveren van vijandige gebieden. Jij moet hiervoor een leger zien op te bouwen, de troepen te verplaatsen en het gevecht aan te gaan met de andere spelers.
Start van het spel
Bij 2 spelers krijgt iedereen 40 legers, bij 3 spelers 35 legers, bij 4 spelers 30, bij 5 spelers 25 en bij 6 spelers 20 legers. Vervolgens gooit iedere speler met een dobbelsteen. De speler die het hoogste aantal ogen heeft gegooit, mag beginnen met het opzetten van zijn legers.
Je mag op elk moment stoppen en tijdens je beurt onbeperkt gebieden blijven aanvallen zo lang je dit wil en het kan. Let wel op dat als je tijdens je beurt geen gebieden verovert, je ook geen Risk kaart mag pakken aan het einde van je beurt.
Risk is de verzamelnaam voor een grote hoeveelheid versies en varianten van soortgelijke strategische bordspellen, afgeleid van het oorspronkelijk door Miro en later door Parker Brothers uitgegeven bordspel (Parker Brothers is sinds 1992 een merk van Hasbro).
Risk management, ofwel risicomanagement, is het identificeren en kwantificeren van risico's binnen een organisatie en het opstellen van maatregelen om deze risico's te mitigeren. Risicomanagement zou onderdeel moeten zijn van het beleid van elke organisatie en is een continu proces.
Klassiek strategisch bordspel
Een zeer leuk en klassiek spel waarin strategie heel belangrijk is. Terrein veroveren en verdedigen is nog nooit zo leuk geweest als bij dit spel! Let wel goed op met de troepen!
Het bordspel RISK is geschikt vanaf twee spelers. Al zijn de spelregels voor twee spelers wel wat anders dan die voor drie tot zes spelers, maar daarover later meer. Er zijn zes kleuren legers die ieder op een rechthoekige wereldkaart proberen landen van elkaar te veroveren.
Risk is een bordspel wat zich richt op het veroveren van landen, continenten, de wereld. Het spel is gebaseerd op de wereldkaart en het wordt gepeeld met 'legertroepen' die bestaan uit infanterie (te voet), cavalerie (paarden) en artillerie (kanonnen).
SPELREGELS VOOR 2 PERSONEN
Beide spelers kiezen ieder een kleur en nemen uit de doos 40 legers om mee te beginnen. Het derde leger heeft een andere kleur dan die van de spelers en start met 28 legers. De 42 kaarten worden zonder jokers geschud en verdeeld over de 3 legers. Iedere speler heeft nu 14 kaarten.
In het regelement staat dat je na je "speelbeurt" één keer 7 legers mag verplaatsen.
Daarnaast zijn er de algemene modellen, raamwerken, standaarden en methoden. In Nederland worden voor risicomanagement bijvoorbeeld COSO, ISO, INK, Lean Six Sigma, COBIT, IRM, ALARM, Management_of_Risk en RISMAN benut.
De risicoanalyse bestaat uit drie fasen: het identificeren van gevaren; het vaststellen en nader bepalen van risico's; het evalueren van risico's.
Risk en Monopoly kunnen erg lang duren, maar dat is ook weer sterk afhankelijk van hoe het spel verloopt. De meeste van ons herinneren wel de potjes Monopoly waar maar geen eind aan kwam. En een potje Risk bijvoorbeeld kan gemakkelijk meer dan vier uur duren, maar het kan soms ook in anderhalf uur voorbij zijn.
Zodra een schip is "gezonken" wordt dit dan gemeld. Hierbij wordt ook aangegeven welk schip is gezonken. Ook dit gaat vaak gepaard met een geluid en/of een animatie van het zinkende schip. Deze versie kan met twee spelers worden gespeeld of door één speler tegen de computer.
De leukste spelletjes voor 2 personen van Akke en Saskia
Favorieten zijn Triominos, Kolonisten enmooi Rummikub. Daarnaast zijn de kaartspellen Skip Bo, Set en Uno ook erg leuk.