De duurste ooit: voor 1,3 miljoen dollar Maar bonsaibomen zijn een soort apart. Die zijn altijd duur." "Bij de gewone kamerplanten ging in april 2021 bij Intratuin een Albino Adansonii, een monstera, de deur uit voor 1.800 euro.
Een kamerplantje met negen bladeren is in Nieuw-Zeeland via een veilingsite verkocht voor 19.297 dollar, bijna 16.000 euro. Het gaat om de erg zeldzame Rhaphidophora Tetrasperma. Volgens Millie Silvester, woordvoerder van veilingwebsite Trade Me, gaat het om de duurste kamerplant ooit verkocht via de website.
Toch is deze kamerplant afgelopen maand voor 8150 Nieuw-Zeelandse dollar (ruim 4600 euro) verkocht. Daarmee zou het zomaar de duurste kamerplant ter wereld kunnen zijn. De kamerplant werd verkocht via TradeMe, een verkoopsite die vergelijkbaar is met Marktplaats.
Toch zien we af en toe een Monstera Deliciosa Variegata met witte vlekken verschijnen, vaak voor een hoge prijs. De witte vlekken op zo'n variegata exemplaar zijn het gevolg van een mutatie in de genen van de plant.
Variegata kan worden veroorzaakt door een gebrek aan chlorofyl in het blad. Dit is de stof die bladeren hun groene kleur geeft. Wanneer de plant andere dominante gepigmenteerde kleuren heeft, wordt dit nog steeds veroorzaakt door het gebrek aan chlorofyl. Chlorofyl ondersteunt de plant ook tijdens de fotosynthese.
In de natuur kom je de Monstera Variegata bijna nooit tegen. De witte variegatie is namelijk een mutatie die zelden voorkomt. De plant kan alleen met de groene delen van het blad fotosynthese omzetten en de witte delen hebben (behalve de prachtige uitstraling) daarom geen functie voor de plant.
De Monstera Adansonii, Philodendron Melanochrysum, Philodendron Verrucosum, Calathea White Fusion en tot slot de Syngonium Mottled. Deze vijf populaire kamerplanten vergroenen menig huis en inspireren de plantenliefhebbers.
Een nieuw ontdekte orchideeënsoort uit Madagaskar is echter zo lelijk als de nacht. De plant, Gastrodia agnicellus, werd eerder dit jaar ontdekt in de schaduw van bladeren op de grond van een bos op Madagaskar. De kleine, bruine orchidee brengt het grootste deel van zijn leven ondergronds door.
Bamboe is enorm sterk. Op het natuurproduct kan een grote spanning staan voordat het breekt. Het is ook niet voor niets een van de sterkste bouwmaterialen ter wereld. Er wordt zelfs beweert dat bamboe in verhouding 7x sterker is dan staal.
Sierasperge
De sierasperge is een van de sterkste kamerplanten en daarom geschikt voor mensen die zelf geen groene vingers hebben. Je kunt 'm het beste één keer per week water geven, maar als je dit een keer vergeet is dat geen ramp.
Varens behoren tot de oudste planten ter wereld. Er zijn fossiele resten gevonden van zo'n 420 miljoen jaar oud en lange tijd waren (boom)varens de meest voorkomende planten op het aardoppervlak.
Een van de bekendste planten in Nederland is de klaver. De klaver stamt uit de vlinderbloemfamilie en kent meer dan 200 soorten, waarvan de rode en witte klaver in Nederland toch wel het meest bekend is. Je treft de plant vaak aan in grasvelden.
“Onze beroemdste planten zijn de Amorphophallus titanum (de penisplant) en de Victoria amazonica (reuzenwaterlelie). Veel mensen zullen die kennen. Maar we hebben ook een hele grote collectie Nepenthes: dat zijn klimmende, vleesetende planten die prachtige bekers maken waarmee ze hun prooien vangen.
1. Groen geluk met een Pachira. De Pachira, ook wel bekend als geldboom, is een geweldig geschenk voor iemand die jarig is, een nieuw huis heeft of aan een nieuwe baan begint. Een Pachira Aquatica geeft de ontvanger positieve energie en staat symbool voor geluk en voorspoed.
De duurste ooit: voor 1,3 miljoen dollar
Die zijn altijd duur." "Bij de gewone kamerplanten ging in april 2021 bij Intratuin een Albino Adansonii, een monstera, de deur uit voor 1.800 euro. Ik heb die een jaar later gekocht voor 1.200 euro.
De Monstera is een echte luchtreiniger. Een van de meest lucht reinigende planten die je kunt vinden zelfs. De grote bladeren nemen de CO2 op uit de lucht en zetten dit om in zuurstof.
Bonte monstera voldoende licht geven
Het helpt ook om je plant voldoende licht te geven. Een plant die donkerder staat, zal meer bladgroen aanmaken, waardoor er minder wit in het blad is. Veel indirect licht is dus ideaal voor de bonte Monstera.