Bij koffie- en theeglazen is het belangrijk dat ze hittebestendig zijn. Gebruik daarom altijd speciale koffie- of theeglazen voor je koffie of thee. Je kan kiezen voor enkelwandig of dubbelwandig glas. Dubbelwandig glas houdt je koffie of thee langer warm.
De inhoud van de meeste theeglazen is ongeveer 0,25 liter.
Het beste antwoord. De meeste glazen met dubbele wand zijn gewoon geschikt voor gebruik in de magnetron. Als het goed is kan je dit ook zelf zien op de verpakking. Ergens naast de logo met het vork en de lepel (dat betekent dat het geschikt is voor voedsel), staat een logo met golven.
Wist u dat brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten? Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen. Zorg er tevens voor dat het brood niet opgewarmd word.
De voordelen van een theeglas is dat de smaken hier goed in naar voren komen. Doordat glas erg glad is worden de subtiele smaken niet 'kapot geslagen' tegen het glas. Daarnaast kun je ook kiezen voor een theeglas uit praktische motieven.
Hoeveel glazen je dan in huis moet hebben? Je zou het aantal gezinsleden kunnen aanhouden plus een 5-tal glazen voor visite. Heb je een keer een groot feestje? Dan kun je vast je buurvrouw of je vriendin vragen om wat extra glazen mee te nemen.
De meest klassieke kan kiezen voor een normaal glas water, dus het zal ongeveer 200 – 250 ml bevatten.
Het mag duidelijk zijn, het voornaamste voordeel van dubbelwandige glazen is dat de inhoud langer koel of warm blijft. Dat betekend extra lang genieten van een koud biertje of van een warm kop thee. Ander voordeel is dat je het glas gewoon beet kunt pakken, ondanks dat de inhoud nog gloeiend heet is.
Door de dubbelwandige glazen blijft de koffie of thee heet en de buitenzijde koel. Je hoeft je handen dus niet te verbranden aan te hete glazen! Ze liggen prettig in de hand en kunnen in de vaatwasser.
Een dubbelwandig koffie- of theeglas wordt gemaakt van borosilicaat. Dit is een glassoort die vooral bekend is in het laboratorium. Borosilicaatglas is namelijk een hardere glassoort dan het normale glas, waardoor het krasbestendiger is. En dat merk je bij langdurig gebruik!
Champagneglazen (je hebt ze vaak alleen maar nodig met Oud en Nieuw) Irish Coffee glazen (ik heb ze zelfs trouwens wel en gebruik ze als theeglas) Gin Tonic glazen (als je het drankje dan toch eens drinkt, dan moet het natuurlijk wel in zo'n grote vissenkom)
Per dag moet je ongeveer twee liter water drinken.
Ons lichaam heeft per dag gemiddeld 30ml water per kilogram lichaamsgewicht nodig. Dit komt neer op 8-10 glazen water per dag (=2 liter). Water moet de hele dag door gedronken worden in porties van 250-500ml.
Dat zijn 6 grote glazen.
Thee moet altijd op een donkere plek bewaard worden. Een glazen pot kan dus wel, maar dan in de kast, op donkere plaats, of in ieder geval op een plek waar het niet in contact komt met direct zonlicht.
Om theeaanslag te verwijderen doe je wat zout op een citroenschil, of op een vochtig doekje, en wrijf je ermee over de aanslag. Daarna spoel je de pot af met warm water. Je zal zien dat de aanslag makkelijk loskomt. Je kan ook heet water met een scheutje citroensap in de pot doen en dit een nachtje laten weken.
De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer. Dit maakt het naast horeca gebruik ook ideaal voor huishoudelijk gebruik, etensresten kunnen eenvoudig worden bewaard in deze bakjes, het bakje kan vervolgens de koelkast in.
Als je plastic bakje het magnetron icoontje heeft dan mag je het potje met voedsel erin zonder problemen in de magnetron opwarmen. Als je geen icoontje vindt dan mag je het niet in de microgolf opwarmen! Je potje kan smelten of er kunnen schadelijke stoffen vrij komen die in je eten terecht kunnen komen.
In principe kan elk glas in de magnetron. Als je bv water kookt kun je allen niet zien als het water het kookpunt bereikt, dit kun je oplossen door er een glazen lepeltje in te zetten waardoor er trillingen zichtbaar worden waar het lepeltje in het water staat als het water gaat koken.
Bij verhitting vatten plastic, papier en karton snel vlam. Daarnaast komen er chemische stoffen vrij. Hetzelfde verhaal geldt voor plastic: je kunt er flink ziek van worden.
De watermoleculen worden verhit en gaan stomen. De stoom wil ontsnappen. De moleculen uit de tomaat hebben een hogere viscositeit en bevatten vezels en pectine die niet zomaar aan de kant gaan voor het stoom. Er ontstaat druk waardoor er in één keer een bubbel barst en er een een kleine explosie ontstaat.
Magnetron. Uiteraard kan je altijd nog sneller ontdooien: in de magnetron (op de ontdooi-stand) of in lauwwarm water. Dit is echter minder efficient (het kost energie en water) maar het is wel sneller. De magnetron is ook een veilige manier omdat de straling vna een magnetron schadelijke bacteriëen kan doden.