Pad Thai moet wel het bekendste gerecht van Thailand zijn. Werkelijk overal wordt dit wokgerecht verkocht en op de night markets staan meestal meerdere verkopers de Pad Thai vers voor je te wokken. De basisingrediënten voor Pad Thai zijn noedels, pinda's, suiker en limoen.
Wat je zoal aantreft in de Thaise keuken, zijn bijvoorbeeld snacks, salades, chilisauzen, soepen en curry's. Gerechten worden vaak geserveerd met rijst, noedels, nasi of currypasta. Het meeste Thais eten is gekruid, maar wel op milde wijze.
De meeste gerechten worden geserveerd met rijst, maar de Thai eten ook diverse soorten noedels. De Thaise keuken is vaak erg pittig! Aan zo'n beetje elk gerecht worden hete pepers (chillies) toegevoegd en vaak krijg je over of bij je gerecht nog wat gedroogde chili om het naar eigen wens nog pittiger te maken.
Als jij geen vlees (of vis) wilt eten is het verstandig om de Thaise visie op vegetarisme te kennen. Vegetariër betekent in de ogen van een Thai dat je geen stukken vlees eet. Hierdoor zijn vissaus, eieren en andere dierenproducten dus gewoon gebruikt worden. Je kunt dus beter zeggen dat je veganist bent.
Een aantal basisgerechten vind je in heel Thailand, maar men kent ook veel regionale gerechten. Over het algemeen zijn Thaise gerechten aromatisch en pikant. Als je het niet zo hebt op dat pittige dan kun je dat lokaal gewoon aangeven (not too spicy).
Thaise mensen eten niet op vaste tijden: er wordt gegeten wanneer men trek heeft. Daarom kan, zeker in de steden, op ieder tijdstip gegeten worden. Er zijn speciale voedselmarkten, nachtmarkten, noodle-stalletjes langs de weg, en overal mensen die kleine snacks of fruit verkopen.
Maar om je lijn hoef je je geen zorgen te maken, want het eten in Thailand is zeer gevarieerd en ook nog eens gezond en licht verteerbaar. Verse groenten en kruiden worden maar kort meebakken op hoog vuur, waardoor veel van de smaak bewaard blijft.
Het ontbijt was enorm divers en bestond uit allerlei soorten fruit, salades, verschillende soorten muesli maar ook dim sum (kleine gestoomde hapjes, i love it!), noodle soep, verschillende soorten ei, bami, rijst, etc. Thaise mensen kunnen echt eten!
Thai = [taal] - thai is de officiële taal van thailand. De thaise naam voor de taal is ภาษาไทย (phaasăa thai, `de taal van de thai`). thai behoort tot de Tai-taalgroep in de Tai-Kadai-taalfamilie.
Voor een westerse maaltijd betaal je gemiddeld €6. Een Thais gerecht in een restaurant ligt rond de €3,50 en bij een kraampje op straat kan je al een maaltijd scoren voor €1,60. Een lekkere cappuccino bij een hip cafeetje kost gemiddeld €1,80.
Ze eten met een lepel en gebruiken een vork om het eten op de lepel te scheppen. Deze wordt nooit in de mond gestoken! Een mes zul je in de Thaise keuken niet tegenkomen, omdat de meeste Thaise gerechten in hapklare porties worden geserveerd. Alleen bij noodles en Chinese gerechten worden stokjes gebruikt.
Kenmerkende Thaise kruiden zijn onder meer koriander blad, knoflook, citroengras, laos, en citroenblad.
In de Thaise keuken is Pad Thai niet uit te sluiten. Dit kenmerkende gerecht is heel goed te combineren met een Grüner Veltliner. De Gewürztraminer en Riesling zijn ook goed een goede combinatie met de Thaise keuken.
De beste kleding om naar Thailand mee te nemen is makkelijk zittende, lichte vrijetijdskleding. Deze kunt u ook in Thailand zelf (goedkoop) aanschaffen. Natuurlijke stoffen, met name katoen, zijn uitstekend geschikt om in een tropisch land te dragen.
Naar schatting is 95 procent van de bevolking boeddhist, daarnaast zijn er aanhangers van de islam, hindoeïsme, taoïsme, confucianisme en animisme. Boeddhisme in Thailand: Het boeddhisme neemt in het dagelijks leven een belangrijke plaats in.
Een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen gemeenschappelijk met elkaar overweg kan.
Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij.
Het grootste deel van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat, te verdelen in drie seizoenen met een gemiddelde dagelijkse temperatuur van 30°C. Het hete seizoen valt tussen maart en half juni, met april en mei als heetste maanden; het is dan warm en droog met een temperatuur die incidenteel tot 40° C kan oplopen.
Landbouw, veeteelt, bosbouw en visserij
Op het schiereiland wordt rubber gewonnen en verder verbouwd men maïs, sojabonen, hennep, jute, kokosnoten en vooral cassave (tapioca), waarvan de EU, m.n. Nederland, ca. 90% afneemt in de vorm van veevoeder.