En hoe zeg je meestal gedag als je weer weggaat? Houdoehhhhh of hoie.
Je hebt gezocht op het woord: ewa. ewa (tussenwerpsel) 1(straattaal) begroeting met de strekking 'hoe is het? ' of 'wat is er?
"Ewa" is eigenlijk een Marokkaanse uitdrukking, en betekent zoveel als "Tja, dan is het zo". Het Antwerpse rappersduo SLM bracht dit jaar het lied uit met de titel "Ewa ja", wat zoiets betekent als: "Awel ja, het is nu zo, laat er ons maar het beste van maken".
Ouleh wordt als antwoord gegeven aan iemand die een wens, een plan of een verwachting heeft uitgedrukt, en dan aanduidende dat hij zich met ijdele hoop vleit, in de zin van och kom / 't mocht wat! Maar het betekent ook gewoon 'zij' in het Arabisch.
Bijvoorbeeld: 'wollah meh ik heb dat gedaan', betekent 'ik zweer dat ik dat niet heb gedaan'.
Het betekent `witte, eerlijk`.
Wakka komt uit het Surinaams en is geblend in de wereld van de straattaal. Wakka heeft als betekenis 'lopen'.
Wajo: in Nederland is het straattaal voor “hey, hoe gaat het met jou?”, in Vlaanderen gebruiken vele kinderen het om verbazing uit te drukken, zowel positief als negatief. Dan krijgt het de betekenis van “amai”.
Fakka zeggen kindjes die de w niet kunnen zeggen/horen. Moet eigenlijk zijn "fa waka" - letterlijk "hoe loopt je leven?" of te wel "alles goed?"
soggy 1doorweekt2drassig3klef (van brood e.d.)
Tantoe is straattaal wat – hoogstwaarschijnlijk – uit het Surinaams komt. De betekenis van tantoe is: 'heel erg'. Dus als we het in een zin zouden moeten gebruiken dan krijg je zoiets: “Saaaaaa, die chimeid is tantoe spang”.
afkorting van fawaka. 'hoe gaat het? ' 'alles goed? '
De betekenis van "Fissa" is gewoon feest. Het is straattaal en wordt door veel jongeren gebruikt. De meest voorkomende zin is: mensen denken fissa ofzo... of kom fiss.
Slay. Dit is een Amerikaanse term en betekent "killed it." Je dood iemand figuurlijk.
Wil je aangeven dat iets gaaf, cool, of vet is, dan zeg je dat het feskull is. En in de overtreffende trap: master feskull.
Barki betekent 'biljet van honderd gulden; bedrag van honderd gulden'. In het Surinaams kunnen die twee woorden door iedereen gebruikt worden, maar het is wel informele taal. In Nederland zijn die woorden geleend uit het Surinaams, maar worden ze vooral door jongeren in de grote stad gebruikt.
Wanneer er wordt gepraat over miljoenen, dan zegt men veelal “millies”. Wil je graag te weten komen wat het alternatieve woord is voor euro? Dan kan je binnen de straattaal hiervoor gebruikmaken van het woord “ekkie”.