Header is een Engelse term die staat voor de kop of (sub)titel in een tekst zoals in een boek of digitaal document. Normaal gesproken wordt met headers verwezen naar een deel op de pagina die los staat van de rest van de tekst.
Een header is de bovenzijde van een webpagina, de informatie die hier wordt geplaatst zal doorgaans op alle pagina's van de website terugkeren. Een HTML header dient als een codering om titels en subtitels aan te duiden, wat voor SEO relevant kan zijn.
De header is het bovenste gedeelte van je website. De content of informatie in een header zal doorgaans op alle pagina's van de website terug te zien zijn. Zo kan de bezoeker te allen tijde in een oogopslag zien waar alle informatie staat, waar hij/zij deze kan vinden en welke informatie hij/zij nog meer kan vinden.
Wat is een heading tag? Een header tag is de titel of subtitel van een webpagina. Het is een HTML-tag waarmee je een kop of sub-kop binnen een tekst aanduidt. Dit is erg handig voor zoekmachines zoals Google.
Een goede header geeft de identiteit van de website weer en biedt bezoekers snel toegang bieden tot de belangrijkste secties van de site. Het kan bijvoorbeeld de naam van de website, een slogan of tagline, contactgegevens, sociale media links en een zoekbalk bevatten.
E-mail header: structuur en analyse
Van de e-mail header, de eerste regel van de mail, zie je normaal gesproken alleen een paar verplichte details, zoals de afzender, het onderwerp en de verzenddatum. De header bevat echter nog meer informatie, vooral over de afzender en de weg die het bericht heeft afgelegd.
Header is een Engelse term die staat voor de kop of (sub)titel in een tekst zoals in een boek of digitaal document. Normaal gesproken wordt met headers verwezen naar een deel op de pagina die los staat van de rest van de tekst. Op webpagina's kunnen headers koppen en subkoppen aanwezig zijn.
Wanneer je geen makkelijke editor hebt, kun je de headings ook zelf via de HTML-code toevoegen. De tag bestaat uit de volgende code: <h1>Hier komt je titel.</h1> . Gebruik onze gratis HTML heading tag checker, om te bekijken welke HTML headings jij op je pagina's gebruikt.
Een header staat namelijk bovenaan in de website en een footer onderaan. De twee bevatten daarnaast ook erg verschillende informatie. Een footer is een vast onderdeel van de website, onderaan de pagina. Bezoekers verwachten belangrijke informatie zoals openingstijden onderaan de pagina te vinden.
De header – ook wel omslag of banner genoemd – is een meestal erg visueel getint element bovenaan je blog. Heel vaak bestaat het uit: een markante foto of afbeelding die over de volle breedte van het blog is uitgerold. de naam van je blog.
Een footer hoort in ieder geval contactgegevens, navigatie, een copyright regel en een privacyverklaring link te hebben. Die navigatie kan linken naar jouw klantenservice pagina's (als je die hebt), secundaire informatie (vacatures, affiliates, etc.) en de populairste pagina's.
Heb je een website met hele mooie afbeeldingen, denk dan ook eens aan een transparante header. Je ziet hem wel, maar de achtergrond loopt over in de rest van je website. Een supermooie foto zoals die hieronder, krijgt daarmee alle ruimte.
Een header is het bovenste gedeelte van een website. Vaak is in de header een logo te zien en bevindt ook het navigatiemenu van een website zich in dit gedeelte.
Een footer wordt in het Nederlands 'voettekst' genoemd, al wordt de Engelse term in dagelijks gebruik vaker toegepast. Het betreft een typografische term die staat voor een sectie aan de onderzijde van een pagina. Het is daarmee het tegenovergestelde van een header.
De header is het bovenste gedeelte van een website. De header is het eerste wat mensen te zien krijgen. Deze balk komt op alle pagina's terug. Daarom is het handig om in jouw header informatie te plaatsen die je op elke pagina terug wil laten komen.
Een website footer is het deel onderaan een webpagina die over alle pagina's van een website te zien is met dezelfde inhoud. Deze HTML footer kan de contactgegevens bevatten of een sitemap, met of zonder interactieve elementen. Dit deel kan altijd in beeld blijven staan maar dat hoeft niet.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
HTML website
Je kan dus een webpagina maken met gebruik van HTML. Bij deze programmeertaal maak je gebruik van elementen waaruit een pagina bestaat. Hiermee geef je aan de webbrowser door welk element er op welke manier moet worden weergegeven. De elementen sluit je op in zogenaamde HTML-tags.
HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. In simpel Nederlands dus een “opmaak taal”, d.w.z. het vertelt je browser d.m.v. HTML tags hoe de pagina weergegeven moet worden op het scherm.
De footer is het onderdeel helemaal onderaan je website en is vaak het laatste wat bezoekers zien voordat ze je website verlaten. En precies daarom is deze belangrijk: je bezoekers vinden daar de informatie waar ze naar op zoek zijn.
Een homepage (ook main page, home, homepagina, thuispagina, startpagina, hoofdpagina, frontpage, beginpagina of openingspagina genoemd) is één bepaalde webpagina van een website met de volgende eigenschappen: de homepagina is door de eigenaar bedoeld als toegangspoort van de website.
De back-end van een website is de “achterkant” van een website. In de backend worden alle onderliggende processen geregeld die ervoor zorgen dat de website er op een bepaalde manier uitziet aan de voorkant (front-end). In WordPress heb je bijvoorbeeld een admin gedeelte waar je zaken kunt aanpassen.