Winkels die je kleding voor jou verkopen, vragen zelf meestal 60% van de opbrengst. Dat lijkt veel, maar het kan zelfs gunstig uitpakken. Voor een paar bijna niet gedragen sneakers kreeg ik op Marktplaats biedingen tot 2 euro. In de tweedehands winkel waar ik ze inbracht, leverden ze mij uiteindelijk 14 euro op.
Trucje. Geloof het of niet maar er zijn trucjes om de waarde van een tweedehands meubel te bepalen. Je trekt eerst tussen de 20% en 30% af van de nieuwprijs. Trek verder dan per jaar dat het meubelstuk oud is, 5% of 10% van de vraagprijs af.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
Heb jij een overvolle kledingkast en wil je graag jouw gedragen kledij verkopen? Dan zijn er een heleboel opties. Want naast de bekende online tweedehands platformen 2hands.be, Ebay en Kapaza, zijn er ook websites die zich specifiek richten op kleding en accessoires.
Zolang uw omzet lager is dan 25.000 euro, hoeft u geen btw aan te rekenen. Om te bepalen of een bijverdienste 'regelmatig' is, kijken de fiscus en de sociale zekerheid naar verschillende criteria, zoals het aantal keren dat u iets bijverdient en hoe snel die bijverdiensten elkaar opvolgen.
Op 2dehands is verkopen in de meeste gevallen gratis. We rekenen ook geen commissie- of transactiekosten aan. Wil je de zoekertjes extra laten opvallen, dan zijn hier wel kosten aan verboden.
Dat is namelijk belastingvrij tot maximaal 4,50 euro per uur (of als je jonger bent dan 23: maximaal 2,50 per uur), maximaal 150 euro per maand of maximaal 1.500 euro per jaar.
Reken dan 60-80% van de oorspronkelijke verkoopprijs. Heb je het item wel gedragen, maar ziet het er nog heel goed uit? Ga dan voor een bedrag dat 40-60% van de verkoopprijs is.
Oude kleding, schoenen en tassen kun je nu een tweede leven geven via Cash4YourFashion. Consumenten kunnen hun spullen in een doos of vuilniszak stoppen en naar de inzameldepots van Cash4YourFashion brengen. Voor elke kilo krijg je 0,65 euro.
H&M heeft recycle-boxen in alle winkels wereldwijd. Breng huishoudtextiel en kleding die je niet meer wilt naar een H&M-winkel en je krijgt van ons als dank een kortingsbon. Alle textiel is welkom - van alle merken en in elke conditie.
De doelstelling van Cash4yourfashion is om oude kleding, schoenen en tassen een tweede leven te geven. Degene die haar oude kleding bij hen inlevert, krijgt geld en dat is in deze tijd natuurlijk een leuk extraatje! Als je de opbrengst graag direct aan een goed doel wilt schenken, kan dat ook.
Je kan op veel plekken in Nederland jouw tweedehands kleding aan ons doneren, bijvoorbeeld bij onze ReShare Stores* of in een van onze textielcontainers. Help ons om de textiel en kleding zo goed mogelijk te hergebruiken door van tevoren te controleren wat we kunnen gebruiken en hoe je het kan doneren.
– Leger des Heils Reshare geeft de kleren gratis weg aan mensen in nood (bijvoorbeeld daklozen of asielzoekers). Ook worden de donaties voor een klein prijsje in hun tweedehandswinkels verkocht. Soms versturen ze de kleding naar sorteerbedrijven. Dit laatste levert geld op die ze vervolgens in hulpprojecten investeren.
Laten keuren. Een andere mogelijkheid om er zeker van te zijn wat je koopt, is het inschakelen van een taxateur. De Federatie TMV heeft gecertificeerde taxateurs, makelaars en veilinghouders. Als je zo'n gecertificeerde taxateur inhuurt, dan kost dat je misschien wel geld, maar dan weet je wel zeker wat je koopt.
Trek per jaar dat het meubelstuk oud is, 5% tot 10% van de vraagprijs af. Het bedrag dat je overhoudt is de restwaarde of dagwaarde. Een bureau van 10 jaar oud brengt misschien nog maar de helft op van waar je hem voor gekocht hebt. Meubels verliezen waarde als ze ouder worden, net als auto's.
De dagwaarde is de waarde van uw inboedel op het moment van de schade. Uw spullen worden steeds minder waard doordat ze ouder worden of slijten. Dit heet waardevermindering. De dagwaarde van uw inboedel is dus de nieuwwaarde min de waardevermindering.
Tips om zelf je kleding online te verkopen:
Wees eerlijk of kleding 'nieuw', 'zo goed als nieuw' of 'gebruikt' is. Maak meerdere foto's van het item in verschillende outfits. Spreid je kansen door het kledingstuk op meerdere platformen aan te bieden. Wees reëel in het vaststellen van de prijs.
Kleding verkopen op een kledingbeurs
Dan is een kledingbeurs een goede plek voor de verkoop van jouw tweedehands kleding. Er zijn veel verschillende kledingbeurzen in Nederland. Grote kans dat er ook eentje bij jou in de buurt is. Op een kledingbeurs huur je een marktkraam waar je vervolgens je kleding kunt aanbieden.
Hoef je het niet meer? Recycle het dan. Sinds 2013 kun je kleding en huishoudtextiel inleveren bij al onze winkels wereldwijd.
Vinted is beschikbaar in meer dan tien landen. Het is dus mogelijk om met bepaalde beperkingen van het ene land naar het andere te verkopen of te kopen. Ondanks deze brede expansie is de applicatie niet rendabel en zoekt het zijn economisch model.
Mogelijkheden om bij te verdienen tegen een gunstig fiscaal en sociaal tarief. Tot 31 december 2020 kon je onder bepaalde voorwaarden tot € 6.340 per jaar bijverdienen zonder dat je daarop belastingen of sociale bijdragen hoefde te betalen. Deze wetgeving is echter niet meer van toepassing sinds 1 januari 2021.