Niet iedere Muurverf is geschikt voor het schilderen van glasweefselbehang. Kies een professionele muurverf van bijvoorbeeld SPS, Sigma, Wijzonol of Sikkens. Alleen kwalitatief hoogwaardige muurverf is geschikt om te gebruiken bij deze verfklus. De kleurkeuze is eindeloos dankzij de magie van de verfmengmachine.
Daar kunnen we heel duidelijk antwoord op geven: NEE!Wij raden u ten zeerste af om behang aan te brengen over uw oude glasvezelbehang heen. Gezien het waterafstotende karakter van glasvezelbehang, is het vrijwel onmogelijk om nieuw behang aan te brengen over het glasvezelbehang.
Voorgeschilderd glasvlies wordt zo genoemd omdat de rol door een latexbad wordt getrokken bij de produktie. Voorgesausd wordt ook wel voorgeschilderd of voorgepigmenteerd genoemd. Het voordeel van voorgeschilderd glasvlies is dat het als het op de muur zit meer egaal is, je ziet kleurverschil in de muren minder.
Kan ik krijtverf gebruiken op behang? Ja, dat kan.Mits het glasvezelbehang is.
Er mogen geen oneffenheden onder het behang zitten, want deze ga je gegarandeerd zien als je aan het verven slaat. Houd er rekening mee dat wanneer je de verf gaat kopen dat glasvliesbehang twee lagen nodig heeft voor het mooiste resultaat. Tussen deze twee lagen door moet het behang ook 24 uur drogen.
Voorstrijkmiddel zorgt bij het aanbrengen van glasweefselbehang voor een langere verwerkingstijd. Hierdoor kan je gemakkelijker werken en eventuele correcties langer uitvoeren. Daarnaast zal het glasweefsel beter hechten op de ondergrond.
Glasweefselbehang en glasvezelbehang zijn hetzelfde. (Deze 2 behangsoorten worden vaak door elkaar gebruikt). Glasweefselbehang heeft een patroon. Denk aan een visgraat of blokjes patroon.
Glasweefsel behang bestaat uit gewoven glasvezel. Dit zorgt voor een zeer sterke structuur. Hierdoor is het iets dikker en stootvaster dan glasvlies. Glasweefsel is bovendien makkelijker van de muren te verwijderen dan glasvlies en het is stabieler op buitenhoeken.
Vliesbehang is gemakkelijker te installeren en te verwijderen en is goedkoper dan glasvezelbehang. Het is verkrijgbaar in verschillende patronen en texturen. Glasvezelbehang is echter veel sterker en duurzamer en kan worden gebruikt op muren en plafonds in openbare gebouwen en scholen.
Maak het behang nat met een spons. Gebruik een sopje van heet water en afwasmiddel, vloeibaar behangafweekmiddel of Biotex. Zorg ervoor dat het behang goed doorweekt is en laat het water ongeveer een kwartier intrekken. Trek het behang baan voor baan van de muur.
Vul de behangafstomer met water, laat hem op temperatuur komen en ga vervolgens langzaam over het behang heen. Laat de stoom een paar uur intrekken en verwijder het behang vervolgens met een behangafsteker. Dit is een soort plamuurmes waarmee je het behang van de muur schraapt.
Vliesbehang is met muurverf te overschilderen. Afhankelijk van de kleur van de ondergrond en en de kleur van de verf heb je daarvoor twee tot drie lagen verf nodig. Laat het behang tussen elke verflaag altijd goed drogen (minimaal 24 uur), anders wordt het te vochtig en loop je het risico dat de lijmlaag loskomt.
Ook kalkverf kan over behang worden aangebracht, als het behang tenminste goed vastzit. Ook moet het vliesbehang, glasvezelbehang of renovlies zijn. Deze behangsoorten zijn namelijk speciaal geschikt gemaakt om over te kunnen schilderen.
Na volledige droging kan worden geschuurd met een korrelgrootte van 120 tot 180.
Heb je de wand reeds behangen met glasweefselbehang of structuurverf aangebracht? Geen probleem! Het is mogelijk om over glasweefsel en structuurverf heen te gaan. Het egaliseerbehang kan vervolgens een behang aangebracht worden met een dessin.
Waarop moet u letten bij de aanschaf? Bij de aanschaf van het glasvezelbehang is het van belang dat u let op de kwaliteit en dikte van het behang. Bij een slechte kwaliteit van het behang kan het namelijk voorkomen dat de randen van het behang gaan rafelen.
Nadelen van renovlies
Hogere kosten: Over het algemeen is renovlies duurder dan glasvlies, vanwege de hoogwaardige kwaliteit en de naadloze afwerking die het biedt. Voorbereiding van de muren: Net als bij glasvlies vereist renovlies ook de voorbereiding van de muren door ze glad te maken en te egaliseren.
Een belangrijk voordeel van glasvezel is dat de up- en downloadsnelheid hetzelfde zijn. Iets versturen duurt even lang als iets downloaden. Een hoge uploadsnelheid is handig als je zelf vaak grote bestanden, zoals foto's en video's, op internet zet.
Wie aan actieve glasvezelnetwerken werkt, loopt veel risico. Dan bestaat de kans op persoonlijk letsel, zoals oogschade of huidschade, maar ook schade aan de omgeving, bijvoorbeeld door brand. De afvalproducten – moeilijk zichtbare stukjes glasfiber van enkel micrometers dik – kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.
Maak eerst inkepingen in het behang met een mes of een behangperforator. Ga dan met de behangafstomer langzaam over het behangpapier. Laat dit een paar uur inweken zodat het vocht goed in de lijm kan trekken. Daarna kan je met een behangafsteker het glasvezelbehang verwijderen.
Ondergronden die geschikt zijn
U kunt onze muurstickers aanbrengen op onder andere behang, glad stucwerk, het overgrote deel van muurverf- en latexsoorten, glasvezel- of vliesbehang (glad) , houten afwerkwanden (glad), glas, plastic, metaalsoorten waaronder aluminium, deuren en keukenkasten.
Glasvezelbehang is heel duurzaam, stootvast, reinigbaar én waterbestendig. Ideaal dus voor het aanbrengen in vochtige ruimtes of kinderkamers. Met een licht sopje zeep kan je de wanden er weer uit laten zien als nieuw.
Geluiddempend en isolerend glasvezelbehang
Handig om lawaai buiten de deur te houden óf juist geluidsoverlast voor anderen te voorkomen. Met geluiddempend glasvliesbehang kunt u geluid met wel 50% dempen. Doordat dit geluiddempende behang iets dikker is, heeft het ook een isolerende werking.