Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Er zijn 4 verschillende types te onderscheiden: lente, zomer, herfst en winter. Bij elk type hoort een ander kleurenpalet. Wil jij weten welk kleurtype jij bent?
De uitstraling van het wintertype is koel en helder en kan vrij intens zijn. Het wintertype heeft meestal een vrij hoog donker/licht contrast in zijn of haar uiterlijk. Je komt hierdoor heel krachtig over. Met donker/lichtcontrast bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen.
Het zomertype heeft een vrij laag tot medium hoog licht/donker-contrast in zijn of haar uiterlijk. Hiermee bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Zomertypes hebben licht tot medium donker haar, een lichte huid en een vrij lichte oogkleur.
Van de drie wintertypes (koele wintertype, heldere wintertype en diepe wintertype) is dit type duidelijkst het donkerst. ^ Het diepe wintertype is donkere, vrij koele kleuren nodig. Foto van Woman by Earn. Het diepe wintertype is een wintertype met een 'flow' naar het herfsttype.
Bepaalde kleuren laten je er nou eenmaal beter uitzien. Als de kleuren met een gele basis zoals oranje, bruin en warm rood goed bij je passen, ben je waarschijnlijk een warm type. Passen kleuren met een blauwe basis zoals blauw, groen, roze en blauw rood bij je dan ben je waarschijnlijk een koel type.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Kleuren om te dragen: bij mensen met een koele huidskleur staan vooral koele kleuren als fel blauw, diep blauw, diep paars of lila heel mooi, maar ook warme kleuren zoals fel roze, licht roze of rood/roze. Als je meer van de neutrale tinten bent dan kun je het beste gaan voor grijs, marineblauw of spierwit.
Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
Gebroken wit en antracietgrijs zijn neutralen. Andere universele neutralen zijn: taupe (grijs/bruin), midden marineblauw, neutraal middengrijs, kiezel (grijs/beige) en jeansblauw. Universele kleuren bevatten ongeveer evenredig veel geel- als blauwpigmenten. Dit maakt ze zo goed draagbaar voor iedereen.
Als je een lichte huid hebt, heb je een warme en olijfkleurige ondertoon. Je ogen hebben een donkere, warme kleur. Grote kans dat je überhaupt met bruin haar geboren bent en dus weet dat deze haarkleur je goed staat. Vraag in de stoel om een oranje of rode ondertoon voordat je de bruine verf in je haar laat zetten.
Als een kleur dominant is, betekent het dat deze kleur het sterkste op de foto terugkomt. Als de kleur dominant is, wordt de tint behouden ondanks de omgeving. Dit kun je vergelijken met primaire kleuren. Wanneer je deze met andere kleuren mengt, blijft de primaire kleur vaak prominent aanwezig.
De adertest. Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon, groenblauwe aderen op een neutrale ondertoon.
Donkerblond tot bruin haar en (donker) bruine ogen? Dan heb je huidtype 3. Je huid is waarschijnlijk (licht) getint en je wordt makkelijker bruin, maar verbrandt minder snel. Tip: Gebruik een goede creme om je huid goed te verzorgen.
Draag kleuren die lijken op jouw oogkleur
Door (ongeveer) dezelfde kleur van jouw ogen te herhalen in je kleding lijken je ogen helderder. Als je een top, jurk of sjaal draagt die lijkt op je oogkleur (hoeft dus niet exact dezelfde kleur te zijn), zal dit helpen om je ogen op te laten vallen.
De betekenis van de aura kleuren
Als iemand bijvoorbeeld erg boos is, kun je veel rood zien in de aura. Is iemand ziek, dan bruin, zwart en grijs. Is iemand in balans, dan kun je veel groen zien. En stel dat iemand veel denkwerk moet verrichten, dan kun je geel zien bij het hoofd.
Dat betekent dat rode kleuren je groene ogen extra zullen accentueren. Kleuren zoals paars, rood en verschillende tinten oranje complementeren jouw ogen. En kleuren als peach, bruin, koper en pruimkleuren passen ook mooi.
Grijs een koele, praktische kleur en geel een warme, optimistische kleur. Mooi deze twee kleuren bij elkaar, maar met welke kleur kan jij jouw grijs het best combineren? Grijs is één van de gemakkelijkste basiskleuren en iedereen kan deze kleur dragen.
Groen ontstaat door de primaire kleuren geel en blauw te mengen. Meng je evenveel geel en blauw dan krijg je een pure groen. Bevat de uiteindelijke groentint meer geelpigment dan krijg je een nog warme groen.
Rood, geel, oranje en bruin zijn typische warme kleuren.
Paars kun je lichter maken door wit toe te voegen. dan krijg je lila tinten. Mensen vragen ook: is lila een koele kleur? Dat betekent dat lila tot de koele kleuren behoort.
Bordeaux is een koele kleur rood en bijzonder geschikt voor vrouwen met een koel kleurbeeld. Een kleur die mooi te combineren is met zwart of blauw.
#2 Warm Blauw - Kobaltblauw
Deze blauwe tint voelt door de dosis zwart pigment, soms wat paarsing aan. Het is een warme kleur die vooral tot leven komt in lichte ruimtes en een wat rijkere uitstraling heeft in kamers met weinig licht.