je hebt geen verloop- of wereldstekker nodig.
Deze stekker komt je misschien wel bekend voor, dit komt omdat dit de Nederlandse ronde stekker is. Dit type wordt ook wel de Schukostekker genoemd. Deze stopcontacten komen onder andere in Nederland en de rest van Europa voor. Dankzij de inkepingen in de boven en onderkant is type F geaard.
Bij Blokker ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij bieden zowel universele- als wereldstekkers aan die te gebruiken zijn in verschillende landen zoals Curaçao, Amerika, Schotland, Cuba, Aruba, Denemarken en India.
Stopcontact type C
Dit type is de meest voorkomende stekker ter wereld, het is de bekende platte Nederlandse eurostekker. Deze heeft twee ronde pinnen en zit bijvoorbeeld aan je telefoonadapter, oplader van je tablet of aan andere apparaten.
Stopcontact type G
Type G wordt onder andere gebruikt in het Verenigd koninkrijk, Ierland en Hong Kong. De stekker is geaard en heeft drie platte pinnen die in een driehoek gepositioneerd staan.
De rode landen gebruiken stekkers van het type A & B, de donkerblauwe landen gebruiken net zoals in de Benelux de types C & E/F (types E en F zijn perfect compatibel met elkaar), bruine landen gebruiken type D, zeegroene landen hebben het Britse systeem (type G), Israël heeft als enige de types C & H, de gele landen ...
In Egypte worden stopcontacttypes C en F gebruikt. Voor deze types heb je geen reisstekker nodig. De netspanning is met 220 volt hetzelfde als hier in Nederland en de frequentie is met 50 hertz ook gelijk. Wanneer je op reis gaat naar Egypte heb je dus géén reisstekker nodig om al jouw apparaten op te laden.
Hoe werkt een wereldstekker? Een wereldstekker heeft één stekker die geschikt is voor een bepaald type stopcontact. Op deze stekker zit een universeel stopcontact voor stekkers met verschillende typen uit verschillende landen. Zo kun je dus apparaten uit China, India of Amerika gebruiken in het Europese stopcontact.
Je hebt een adapter type A of B (Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig.
Over het algemeen heb je als Nederlander geen reisstekker nodig in Europa. Stopcontacten C, E en F worden namelijk het meeste gebruikt. Toch komt het sporadisch voor dat je wel een reisstekker nodig zult hebben, bijvoorbeeld wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk gaat.
Welke stekkers en stopcontacten in Nederland? In Nederland worden stopcontacten van type C en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Nederland.
Wat voor stopcontacten gebruiken we in Nederland? In Nederland gebruiken we stopcontact type-F, maar stekkertype type-C en E passen ook. Het voltage wat hier uit het stopcontact komt is 230 V met een frequentie van 50 Hz. In veel landen in Europa, Afrika en Azië kun je dus gewoon je Nederlandse stekkers gebruiken.
Vrouwen en mannen moeten kleding dragen waarbij de schouders en knieën bedekt zijn. Vrouwen dienen ook nog een hoofddoek te dragen. Bij het betreden van de moskee moet je je schoenen uitdoen. Er staan speciale rekken, waar je je schoenen kunt achterlaten.
Behalve uw legitimatiebewijs, uw visum Turkije en uw betaalpas(sen) dient u in elk geval ook de volgende zaken mee te nemen tijdens uw reis naar Turkije: uw vliegtickets, uw hotelreserveringen, uw verzekeringspas van uw ziektekostenverzekering en uw verzekeringspas voor uw reiskostenverzekering.
Met welke betaalmiddelen kun je betalen in Turkije? In Turkije kun je dus cash betalen met de Turkse lira en op sommige plaatsen met de euro. Je kunt ook gewoon je Nederlandse bankpas gebruiken om turkse lira te pinnen in turkije en ook creditcards worden zo'n beetje overal geaccepteerd.
Als beste uit onze beste wereldstekker test is de TravelMore Universele Wereldstekker met USB-C en 4 USB Poorten gekomen. Deze wereldstekker beschikt namelijk over 4 USB poorten en een USB-C poort, dit zijn meteen de meest gebruikte USB poorten ter wereld.
Stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Voor het gebruik van deze stopcontacten is een adapter van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig. Een adapter of wereldstekker is onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels of via anwb.nl/webwinkel.
Deze ongeaarde netstekker met twee parallelle, platte pinnen is zowat de standaard in heel Noord- en Centraal-Amerika. Dit stekkertype werd in 1904 uitgevonden door Harvey Hubbell II. De stekker heeft twee platte, 1,5 mm dikke pinnen, die tussen de 15,9 en 18,3 mm lang zijn en 12,7 mm van elkaar staan.
Achtergrondinformatie. De contactdozen in België zijn altijd van het type E. Naast stekkers van het type E, zijn stekkers van het type C en van het type F ook toegelaten. Die laatste twee passen perfect in een type E-stopcontact.
De meest voorkomende vorm van een geaarde netstekker is in Nederland type F, CEE 7/4 Schuko, die twee metalen pinnen heeft voor fase en nul, en aan de zijkant van de stekker twee metalen plaatjes voor de aarding. Zo'n aardcontact wordt in het Duits Schutzkontakt of Schuko genoemd en in het Nederlands randaarde.
De Schuko is internationaal ook wel bekend als het Type F of. Daarnaast wordt de Schuko in het CEE-systeem aangeduid als CEE 7/4. Er zijn verschillende andere stekkersystemen die gezamenlijk met de Schuko gebruikt kunnen worden zoals het type stekker dat bekend is onder het Franse Type E.
De meest voorkomende stekker is de eurostekker (ook wel CEE stekker). Dit is een dikke blauwe stekker met drie pennen. Je kan bij de eurostekker kiezen uit een stekker inclusief snoer, of een verloopstuk met eigen verlengsnoer.
In landen met stekkertype E is de stroom 16 A en is het voltage van het stopcontact meestal tussen de 220 en 240 volt. Daarmee is de netspanning gelijk of hoger dan in Nederland, hier is het namelijk 230 volt. Het is daarom verstandig om op je apparaten te kijken of ze goed en veilig werken bij een hoger voltage.