30 augustus is de 242ste dag van het jaar (243ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 123 dagen tot het einde van het jaar.
29 augustus is de 241ste dag van het jaar (242ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 124 dagen tot het einde van het jaar.
20 augustus is de 232ste dag van het jaar (233ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 133 dagen tot het einde van het jaar.
24 augustus is de 236ste dag van het jaar (237ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 129 dagen tot het einde van het jaar.
21 augustus is de 233ste dag van het jaar (234ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 132 dagen tot het einde van het jaar.
Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoemd naar de Romeinse princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus). In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari.
31 augustus is de 243ste dag van het jaar (244ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 122 dagen tot het einde van het jaar.
Juli, ook wel de hooimaand genoemd, is de zevende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar de Romeinse dictator Gaius Julius Caesar.
September (ook wel: herfstmaand of fruitmaand) is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen.
Oktober is de tiende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De naam komt van octo, het Latijnse woord voor acht. Oktober was namelijk volgens de Romeinse kalender oorspronkelijk de achtste maand van het jaar, omdat volgens deze kalender tot 153 v. Chr.
April (ook wel: grasmaand, paasmaand, eiermaand) is de vierde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen.
Mei, ook wel bloeimaand of Mariamaand, is de vijfde maand in het jaar van de gregoriaanse kalender. De maand telt 31 dagen.
Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.
27 Apr Koningsdag 2022
Koning Willem-Alexander woont met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag. Vergroot afbeelding De Koninklijke familie is onderweg naar de Sint Servaasbrug in Maastricht.
19 januari - Prinses Margriet (1943) 31 januari - Prinses Beatrix (1938) 10 april - Prinses Ariane (2007) 27 april - Koning Willem-Alexander (1967)
Paleis Huis ten Bosch is het woonpaleis van de Koning en zijn gezin. Naast woonfunctie heeft het paleis ook een representatieve functie, zo wordt het onder meer gebruikt voor audiënties en ontvangsten.
De Koning is het staatshoofd van het Koninkrijk der Nederlanden. Voor het vervullen van zijn functie zijn door de staat Paleis Noordeinde, Paleis Huis ten Bosch en het Koninklijk Paleis Amsterdam aan het staatshoofd ter beschikking gesteld. Paleis Noordeinde in Den Haag is het werkpaleis van de Koning.
Na de opstand was de facto de Statenvlag weer in gebruik bij de marine. Ruim een jaar later, op 1 december 1807, werd dit bij koninklijk besluit ook wettelijk geregeld. Wel werd de naam veranderd in Koninklijke Hollandsche vlag.
Een vlag die halfstok wordt gehangen is een (nationale) vlag die niet aan de top van de vlaggenmast, maar slechts tot ongeveer de helft of 2/3 van de hoogte wordt gehesen en daar uitgehangen. Dit is een teken van rouw. Symbolisch hangt de onzichtbare vlag des doods boven de vlag die halfstok is gehangen.
Een wimpel is een smalle strook stof, die boven aan een vlaggenmast wordt bevestigd. In tegenstelling tot een vlag wordt een wimpel maar één punt aan de vlaggenmast vastgemaakt, in het algemeen met een touwtje dat bevestigd is aan een kort stokje, waaromheen het uiteinde van de wimpel is gewikkeld.
Een voetbalscheidsrechter is een persoon die in een voetbalwedstrijd de beide teams controleert op het navolgen van de regels en het overtreden van de regels bestraft.
De doelman heeft een ander tenue aan dan de veldspelers. Meestal heeft de doelman het rugnummer 1. Dat is niet verplicht; de doelman mag ook een eigen nummer kiezen.
Miura is van oorsprong aanvaller en is anno 2022 de oudste profvoetballer ter wereld.
Alves is de speler met de meeste prijzen in de geschiedenis van het voetbal met 44 trofeeën en de op-een-na meest scorende verdediger aller tijden in Europese competities. In 2006 debuteerde hij in het Braziliaans voetbalelftal.