Bij Loetje gebruiken ze de ossenhaas gesneden als een tournedos. Dit is het meest malse stuk vlees van een rund. Er zijn veel soorten biefstuk die allemaal een andere naam hebben. Wanneer je dit recept wilt maken bestel je de ossenhaas en niet zoals de naam het zegt, een biefstuk.
De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.
Loetje wordt nog weleens verward met Piet de Leeuw, die paardenbiefstuk verkocht en dat ossenhaas noemde. Is paardenbiefstuk niet lekker? Jawel, maar noem het beestje dan bij naam, dat is wel zo eerlijk. Anno juni 2021 zit het bij Loetje meteen na de nieuwe openstelling in Utrecht flink vol.
Wat is Loetje's Biefstuk 0.0? Onze Biefstuk 0.0 bevat 0% vlees en is gemaakt van New Meat, dat wordt geproduceerd door Redefine Meat. Een revolutionair plantaardig product dat niet onder doet voor de smaakbeleving van echte biefstuk.
Restaurant Loetje staat bekend om de biefstuk met (heel veel jus) die ze serveren. Maar wist je dat ze de ultieme biefstuk daar niet in roomboter bakken, maar in margarine? Ze bakken de biefstuk in Blue Band, omdat dit minder water bevat waardoor een mooie bruine jus ontstaat.
Recensent Mara Grimm beoordeelde het restaurant met een 4 en schrijft over de jus die volgens haar een 'diarree-achtige brij is'. Diverse horeca-experts reageren de dag erna in een follow up in Het Parool.
Tournedos is een mooie steak uit de haas van het rund. Dit luxe stuk vlees wordt ook wel haasbiefstuk genoemd en is het meest malse biefstuk. Door onze slager wordt deze met zorg gesneden uit de rug van het rund, dichtbij de lende.
Bij Loetje gebruiken ze de ossenhaas gesneden als een tournedos. Dit is het meest malse stuk vlees van een rund. Er zijn veel soorten biefstuk die allemaal een andere naam hebben. Wanneer je dit recept wilt maken bestel je de ossenhaas en niet zoals de naam het zegt, een biefstuk.
Ossenhaas is het meest malse en mooiste deel van het rund. Het wordt ook wel biefstuk van de haas of tournedos genoemd. Bereiding: bakken, per centimeter dikte bak je ongeveer 1 minuut voor een stuk rood vlees, 2 minuten voor rosé en vier minuten voor doorbakken vlees.
Het door Redefine Meat ontwikkelde stukje nepvlees wordt laagje voor laagje op elkaar geprint, zodat er een structuur ontstaat die lijkt op de spieropbouw van vlees. Klanten die op sociale media durfden te zeggen dat het lekker was, werden bedolven onder haatreacties van vleesliefhebbers.
In 2020 gaan Debuut Horeca en Loetje samen en wordt Loetje onderdeel van Restaurant Company Europe (RCE), dat weer onderdeel is van Waterland. Onder de vlag van RCE opereren onder andere Stan, Happy Italy, Popocatepetl en Beers & Barrels. Loetje telt aan het begin van 2023 ruim dertig vestigingen.
Bij Loetje hebben wij alleen onze eigen cadeaubonnen geen dinercheques, VVV bonnen of andere dinerbonnen.
165.000 koeien per jaar zijn er nodig om alle bezoekers van Loetje van hun in een plas vet geserveerde ossenhaasbiefstuk te kunnen voorzien.
Verrassend goed.De structuur en de smaak komen heel dicht in de buurt bij die van vlees. De vegetarische variant is stevig en heeft een vezelige, dradige structuur, zoals bij stoofvlees. Bij het snijden ervan valt het als het ware uit elkaar.
Wij nemen de standaard biefstuk van 200 gram (medium rare) met Loetje-jus en de plantaardige 'Biefstuk Bali 0.0' met sambal-jus. Daarnaast sneetjes wit casinobrood (om in de jus te dopen), een portie friet en de gemengde groenten om het geweten te sussen.
Het eerste restaurant van Loetje werd in 1977 geopend door Ludwig Klinkhamer, die in 2017 overleed na een ongelukkige val. Onder leiding van zijn zoon en met financiële steun van de oprichters van retailgigant Action werd het bedrijf vooral na 2016 sterk uitgebouwd, tot 19 vestigingen.
Biefstuk van de haas staat ook bekend als ossenhaas of haasbiefstuk. Het is het meest delicate stuk rundvlees. Het is sappig, mals en mager en heeft een volle, pure vleessmaak. De haas zit licht verborgen tussen de ribben in de achtervoet van het rund.
Chateaubriand is een biefstuk die zeer mals en zacht van structuur is.
Wagyu vlees kopen
Bij Wagyu vlees wordt de kwaliteit en prijs bepaald met de zogenaamde 'Beef Marble Score' (BMS). Met deze score tussen de 1 t/m 12 wordt aangegeven hoe mooi het vlees gemarmerd is. Door de populariteit en zeldzaamheid van het ras is Wagyu misschien wel het duurste vlees ter wereld.
45 jaar geleden is Loetje begonnen met het bakken in Blue Band. In 2018 is het besluit genomen om van Blue Band af te stappen omdat dit plantaardige margarine werd en ons eigen margarine recept te ontwikkelen met Remia. Onze eigen margarine bevat de dierlijke eiwitten die nodig zijn voor de schuimige Loetje jus.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Een goed voorbeeld van lekkere groenten bij biefstuk zijn geroosterde tomaatjes. Die zijn zoet, fris en hartig door het roosteren. Een top smaakcombinatie! Hetzelfde geldt voor geroosterde of gekookte broccoli, groene asperges, gepofte witte of rode ui, geroosterde paprika, pompoen, bietjes en knolselderij.
Smaak. Maar als je de smaak vergelijkt, vinden de meeste mensen dat de Chateaubriand de overhand heeft . Dankzij een dichtere nerf is het rijk van smaak omdat het deel uitmaakt van de zachte ossenhaas.
Het heeft de naam 'kogelbiefstuk' omdat het vlees bij het kogelgewricht van de koe zit. Kogelbiefstuk is malser dan gewone biefstuk. Dat komt omdat het vlees van korte spieren is. Hoe korter de spieren, hoe malser het vlees is.
Black Angus filet mignon is het meest malse stuk rundvlees dat voor steaks wordt gebruikt. Het komt van het kleinere uiteinde van de ossenhaas en moet goed gemarmerd zijn. U kunt het grillen of in een koekenpan koken en het is het lekkerst als het blauw of rood wordt geserveerd.