Buitenspelen vindt elk kind wel leuk. Jongetjes van 2 jaar leren ook steeds beter om met andere kindjes te spelen. Gezellig samen in de zandbak, in het zwembadje in de tuin of samen met een bal spelen. Buitenspeelgoed is altijd leuk om te geven aan jongetjes van deze leeftijd.
Ze kunnen niet zo goed lang stilzitten en zijn graag bezig met speelgoed waar actie en beweging in zit. Dingen die geluid maken, met lichteffecten en een racebaan vinden ze bijvoorbeeld erg leuk om mee te spelen. Maar ook klimmen, voetballen, buitenspelen, verven en bouwen doen ze graag.
Peuters leren het meest door zelf dingen te doen. Daarvan krijgen ze ook zelfvertrouwen. Probeer ze daarom veel zelf te laten doen, ook al moet je daar veel geduld voor hebben. Jassen en schoenen dichtmaken gaat natuurlijk sneller als je het zelf doet, maar peuters leren meer als je hen de kans geeft het zelf te doen.
Nederlandse kinderen hebben doorgaans te veel speelgoed. Volgens speelgoeddeskundigen geldt voor dreumesen tot twee jaar: een derde van zijn maandleeftijd in speelgoed is voldoende. Zo heeft een kind van 24 maanden genoeg aan 8 speeltjes.
Vaak spelen kinderen van deze leeftijd het liefst buiten: met fietsen, rolschaatsen, ballen natuurlijk of op de trampoline. Vergeet ook de rages onder de straatspelletjes niet. ... Tips:
Kortom kinderen horen minimaal 3 uur per dag buiten te spelen dus we kunnen er veel aan doen om dit waar te maken. Ook al hebben we er geen voldoende gelegenheid voor. We kunnen het altijd als ouder-verzorger zelf opzoeken en optimaal benutten. Als het fijn weer is kunnen ze zelfs buiten huiswerk maken of boek lezen.
De moeilijkste leeftijd bij kinderen? Volgens Amerikaans onderzoek is dat 12 tot 14 jaar. Waar kleine kinderen vooral fysiek veel van hun ouders eisen, wordt het op die leeftijd eerder mentaal zwaar.
Jouw kind van 2 jaar praat nog niet omdat hij of zij gewoon nog niet zover is, zonder dat daar een reden voor is. Ongeveer 10 tot 15% van de tweejarigen is wat later met praten zonder dat er iets aan de hand is. Er kan sprake zijn van een taalontwikkelingsstoornis (TOS).
Bij peuters is de ontwikkelingsvoorsprong al iets duidelijker te herkennen. Zo is een hoogbegaafde peuter zeer ondernemend, motorisch erg vaardig en zelfstandig. Daarnaast hebben ze een goede ruimtelijke oriëntatie en ontwikkelen ze snel het begrip voor bijvoorbeeld kleuren, cijfers en hoeveelheden.
Een filmpje kijken, spelletje doen of puzzelen: het kan allemaal makkelijk. Zet voor je vakantie alvast enkele nieuwe filmpjes en spelletjes op je tablet die je kindje nog niet kent, en zorg er vooral voor dat de accu goed opgeladen is! Neem eventueel een koptelefoon mee om je medepassagiers niet teveel te storen.
Je dochter, nichtje, buurmeisje of kind van een vriend(in) is bijna jarig. Daar hoort natuurlijk een leuk cadeau bij. Maar wat vindt een meisje van 2 tegenwoordig leuk? ...
Een loopfiets, trekfiguren en stapstenen zijn voorbeelden van speelgoed dat de grove motoriek stimuleert. De fijne motoriek bestaat uit de kleine handelingen die met de handen gedaan worden, zoals kleuren, een toren maken van blokken of spelen met kinetisch zand.