Alle URL's en trefwoorden die je ooit in de zoekpagina van Google hebt getypt, worden op de servers van Google opgeslagen. Ze laten zien wie je bent en wat je interesses zijn. Deze gegevens worden niet automatisch verwijderd wanneer je je browsegeschiedenis verwijdert.
Google doet dat op basis van waar je op dat moment bent en andere dingen die specifiek over jou gaan zoals je geslacht, leeftijd, relatiestatus, hobby's en mogelijkerwijs ook je gewicht, bijvoorbeeld als je dat hebt ingevuld in een app die gekoppeld is aan je Google-account.
Als je je browsegeschiedenis verwijdert, geldt dit voor alle apparaten waarop je bent ingelogd bij Chrome en wordt je geschiedenis gesynchroniseerd met je Google-account. Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis verwijderen uit je account.
Op basis van simpele zoekopdrachten kan Google al een profiel over jouw opbouwen. Ook via andere diensten van Google zoals YouTube, Gmail en de Chrome-browser worden gegevens over jou verzameld. Google gebruikt deze persoonlijke gegevens om jou gepersonaliseerde advertenties voor te schotelen.
Hoe dat kan? Platformen als Google en Facebook weten waar je naar zoekt, welke apps je gebruikt en waar je naar kijkt op YouTube.Via deze informatie maken de platforms een persoonlijk profiel van jou aan.
Nee, Facebook laat mensen niet weten dat je hun profiel hebt bekeken. Externe apps bieden deze functie ook niet.
Facebook geeft mensen niet de mogelijkheid om te zien wie hun profiel heeft bekeken. Externe apps bieden deze functie ook niet. Als je een app ziet die beweert deze functie wel te bieden, vragen we je de app te rapporteren.
Naast een zeer veilig wachtwoord die voor elke website verschillend is, helpt het ook al om regelmatig je browsergeschiedenis te wissen. Op die manier kunnen de hackers niet zo makkelijk op het spoor komen van je andere vaak gebruikte websites en online accounts.
Wat er in je geschiedenis staat. In Geschiedenis staan de pagina's die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. Het volgende wordt niet opgeslagen: Chrome-pagina's, zoals chrome://settings.
Zoekgeschiedenis verwijderen
Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet. Kies de zoekgeschiedenis die je wilt verwijderen. Je kunt kiezen uit: De hele zoekgeschiedenis: Tik boven de geschiedenis op Verwijderen.
Als je niet voorzichtig bent, kan bijna iedereen je internetactiviteit zien. Wifi-beheerders kunnen je activiteit zien via routerlogs, terwijl websites, apps, internetproviders, zoekmachines en adverteerders allemaal middelen hebben om te volgen wat je online doet. Gebruik CyberGhost VPN om je privacy te beschermen.
Daar kun je ook precies zien wat voor gegevens Google over je verzamelt. Die gegevens kun je stuk voor stuk verwijderen. Surf je naar http://myactivity.google.com, dan kun je precies zien welke andere gegevens van Google worden bijgehouden (zoals je zoekgeschiedenis, websites die je bezoekt enzovoort).
Facebook verzamelt ongelofelijk veel informatie over zijn gebruikers. Dit gaat verder dan de informatie die jij op je profiel post: ook je locatie, betalingen, interesses en apparaatgegevens worden bijgehouden. Met al deze informatie heeft Facebook een gedetailleerd beeld van wie je bent en wat je doet.
Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website (met inbegrip van je IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen.
Je internetprovider, of ISP, is jouw poort tot het internet. Alles wat jij online doet, gaat via je provider. Dit betekent dat zij automatisch een hoop informatie over jou krijgen. Zolang jouw internetverkeer niet voldoende versleuteld is, kan jouw internetprovider het zien.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
Ga naar Google History > Log in met je Google account. Hier krijg je een overzicht van alle geschiedenis in Chrome met datum en tijd.
Met Web- en app-activiteit worden je zoekopdrachten en activiteit in andere Google-services opgeslagen in je Google-account.
Zo kun je je Google geschiedenis bekijken en verwijderen
Log in met je Google account.Klik rechtsboven op je profielfoto.Klik op 'Zoekgeschiedenis'. Bekijk vervolgens je zoekgeschiedenis in chronologische volgorde.
Facebook (Messenger) leest mee!
Terwijl je berichten op WhatsApp automatisch versleuteld worden (zodat enkel jij en de ontvanger ze kunnen lezen), is dat bij Facebook niet het geval. Daarvoor moet je zelf een 'geheim gesprek' met iemand starten. Enkel dan ben je 100% zeker dat niemand anders ooit kan meelezen.
Je kunt alleen het aantal weergaven van een video bekijken in de Facebook-app voor Android en iPhone. Als een video openbaar is gedeeld, wordt het aantal weergaven onder de video vermeld.
De originele foto of het originele verhaal blijven waar je deze oorspronkelijk hebt geüpload (verhalen vind je bijvoorbeeld in je verhalenarchief). In Uitgelicht zijn de foto's en verhalen openbaar. Dit betekent dat deze door iedereen kunnen worden bekeken, zowel op als buiten Facebook.