Toerisme is de voornaamste motor van de groei die het land doormaakt. Het inkomen per hoofd van de bevolking is ruim 2800 euro. Geen vetpot, maar wel genoeg om tot de middenklasse van de wereld te worden gerekend.
Voor een hoofdgerecht met verse vis, groenten en rijst betaal je rond de 900 à 1500 CVE. Lokale restaurants zijn veel goedkoper. Daar betaal je voor een “prato do dia” (dagschotel) 400 tot 600 CVE. Drink je ergens een biertje, dan betaal je overal in het land tussen de 120 en 250 CVE afhankelijk van de plek.
De mensen zijn arm, maar vrolijk. Het is er over het algemeen veilig, hoewel wordt gewaarschuwd voor de genoemde steden Praia en Mindelo. De armoede leidt er soms ook toe dat de bevolking de westerse toerist vooral bekijkt als goed gevulde wandelende portemonnee.
Prijzen in Kaapverdië
Het leven is over het algemeen goedkoper dan in Nederland, maar er zijn prijsverschillen tussen de eilanden. Door het toerisme is het leven op Sal en Boa Vista duurder dan eilanden als Santiago, São Vicente, Santo Antão en São Nicolau.
Prijzen voor appartementen beginnen al rondom de 30.000 euro maar dit is afhankelijk van het eiland en het gebied. Bijvoorbeeld de prijzen op het eiland Sal zullen relatief hoger liggen in vergelijking met eiland Maio dat toeristisch nog minder ontwikkeld is.
Euro's worden steeds meer geaccepteerd als valuta op Kaapverdië. Als je dus nog wat Euro's overhebt dan kan je hier in sommige gevallen ook mee betalen. Let er wel op dat je voor euro's een minder gunstigere wisselkoers krijgt en vaak iets duurder uit bent.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vanuit Nederland en België is het zo'n 6 uur vliegen naar Kaapverdië. De korte vliegtijd heeft er mede voor gezorgd dat Kaapverdie de afgelopen jaren populairder is geworden als vakantiebestemming.
Sigaretten zijn goedkoper in Kaapverdië dan in Nederland. De gemiddelde kosten van een pakje lokale sigaretten is 2.80 EUR (300 CVE). Voor meer bekende merken zoals: Davidoff, Dunhill, Kent moet je betalen over 3.50 EUR (375 CVE).
Hoe laat gaat de zon onder in Kaapverdië? In de wintermaanden gaat de zon in Kaapverdië rond 18:00 lokale tijd onder. In de zomermaanden gaat de zon op de Kaapverdische eilanden rond 19:00 lokale tijd onder. Gedurende de zomermaanden zijn er ook de dagen met het meeste aantal uren daglicht.
Fooi geven Afrika: Kaapverdië
Dan is een fooi van zo'n 5-10% van de rekening voldoende. Het geven van fooi aan een gids die onderdeel is van je reis wordt wel verwacht. Afhankelijk van het aantal dagen dat de gids of chauffeur met je is mee gegaan, is een fooi van zo'n 15-20 euro per dag voldoende.
Kaapverdianen zijn net als de Portugezen gek op gegrilde vis en zeevruchten. Zeevruchten worden ook klaargemaakt in stoofpotjes met verse groenten en kruiden. Een niet alledaags, lekker gerecht is inktvis en cassave klaargemaakt in kokosmelk.
Op Kaapverdië eet men vooral wat uit het water komt. Tonijn, makreel, inktvis, kreeft en octopus zult u vaak op de menukaart terugvinden. Vis wordt meestal gegrild geserveerd met rijst of friet en een salade. Een saus of marinade moet u daarbij niet verwachten, de vis is van zichzelf lekker genoeg!
Kaapverdië is een heerlijke plek om tot rust te komen. Mooie stranden, goede faciliteiten en prima eten. Het is een prima bestemming om te genieten van het goede weer. Vooral als je van watersport houdt is het een aanrader.
De Kaapverdische Eilanden (Kaapverdië) (Portugees: Cabo Verde, Engels: Cape Verde) vormt een eilandengroep en land in de Atlantische Oceaan (Afrika). De Kaapverdische Eilanden zijn sinds 1975 onafhankelijk van Portugal en bestaat uit twee delen.
Water: Het kraanwater in Kaapverdië is niet te drinken. Kook het daarom voor gebruik of koop flessen water. Schil daarnaast uw groenen en fruit zelf en zorg ervoor dat uw vis en vlees goed doorbakken is. Elektriciteit: Op de Kaapverdische eilanden hanteert men een voltage van 220 Volt, net als in Nederland.
Kaapverdië is over het algemeen een heel veilige bestemming, met een uiterst gastvrije en vriendelijke bevolking. Kleine criminaliteit komt vrijwel nergens voor. Alleen in de steden Praia en Mindelo is enige waakzaamheid geboden.
Het Kaapverdisch bier is Strela. Een heerlijke pilsbier dat is gebrouwen op het eiland Santiago. Het lokale bier kan je op alle eilanden bestellen. Naast het gewone Strela bier heb je ook bijvoorbeeld de Strela Ego, Strela Kriola en Strela Petra.
De Kaapverdische eilanden zijn van oktober tot en met juni een prima reisbestemming. Het hete en voor Afrikaanse begrippen nogal miezerige regenseizoen is dan namelijk net afgelopen. Let in december en maart wel op: niet de regen, maar de stofwolken van de Harmattanwind kunnen de zon wel eens verbergen.
Wat is het mooiste eiland van Kaapverdië? De meesten antwoorden Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur. Je vindt er indrukwekkende landschappen, groene valleien en slingerweggetjes langs de kust – met uitzicht op de Atlantische oceaan.
Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden: DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio) Hepatitis A vaccinatie. BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)
Het budget voor KaapverdiëKaapverdië is het perfecte vakantieland. Het is niet alleen goedkoop – prijzen op Kaapverdië liggen gemiddeld 20% lager dan in Nederland – het heeft ook een gunstig klimaat. Sterker nog, het is een van de droogste landen ter wereld!
December en januari worden gezien als de koudste maanden. In de nacht wordt het niet kouder dan 18 graden en overdag liggen de temperaturen rond de 24-25 graden. Dat zijn aangename temperaturen om te genieten van de zon.
In de periode oktober tot en met april vliegt TUI fly per Boeing 737-800 ook vanaf Eindhoven Airport. Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag vlieg je in circa 6 uur naar het 'zouteiland' Sal. Met het ruim 8 kilometer lange zandstrand vind je altijd een lekker plekje en de golven zijn perfect voor surfers.
Goedkoop en veel waar voor je geld
Dit komt deels door het grote aanbod van resorts op Kaapverdië. Ook het feit dat de Kaapverdische eilanden in Nederland nog redelijk onontdekt zijn speelt een rol. Het land wordt in Nederland volop gepromoot met voordelige lastminute aanbiedingen en All Inclusive reizen.
Hoe lang duurt de vlucht van Lissabon naar Sal, Kaapverdië? 4 uur en 5 minuten is de gemiddelde vluchtduur van Lissabon naar Sal, Kaapverdië.