Hoe meer werkenemers er aangestuurd worden en hoe meer verantwoordelijkheden de Sous-chef heeft, des te hoger zal het salaris uitvallen. Het ligt ergens tussen de €1800 en €2600.
Als Chef de partie mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 32.400 €. Het gemiddelde loonbereik als Chef de partie ligt tussen 26.600 € en 37.000 €.
Chef-kok lonen in België
Als Chef-kok mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 39.500 €. Het gemiddelde loonbereik als Chef-kok ligt tussen 31.300 € en 47.100 €. Voor een job als Chef-kok zijn er heel wat jobaanbiedingen in Brussel, Antwerpen, Gent.
Benodigde opleidingen en cursussen voor een sous chef
Denk hierbij aan de opleidingen Zelfstandig werkend kok (niveau 3), Gespecialiseerd kok (niveau 4), Leidinggevende keuken (niveau 4) of Hotel-, congres- en evenementenmanagement (niveau 4).
Een Sous Chef in Nederland verdient gemiddeld € 2.585 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.200 (laag) tot € 2.975 (hoog).
Hoeveel verdient een Sous chef in Nederland? Het gemiddelde sous chef salaris in Nederland is € 31.674 per jaar of € 16,24 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 29.880 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 36.000 per jaar.
Hoeveel verdient een Executive Chef? Het landelijke gemiddelde salaris voor een Executive Chef in Nederland is €136.262 .
De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Een Zelfstandig Werkend Kok is werkzaam in de keuken van een restaurant, hotel, eetcafé of cateringbedrijf. Zijn hoofdtaak is het zelfstandig bereiden van gerechten voor de gasten. Meestal werkt een Zelfstandig Werkend Kok alleen, onder direct toezicht van een leidinggevende of de bedrijfseigenaar.
Het aanvangssalaris van een Barpersoneel bedraag meestal tussen de € 592 en € 2.132 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 711 en € 2.491 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Een Chef Kok in Nederland verdient gemiddeld € 3.105 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.640 (laag) tot € 3.575 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Het salaris van een pâtissier begint bij € 1.850 per maand. Het beroep pâtissier is onderdeel van de beroepsfamilie Zelfstandig werkende restaurantkoks, chefs de partie. Het salaris van Zelfstandig werkende restaurantkoks, chefs de partie ligt gemiddeld op € 2.425 bruto per maand.
Na je studie start je tussen de 1622 euro en 2145 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 2146 euro tot 3091 euro bruto. In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Patissier.
Hoe meer werkenemers er aangestuurd worden en hoe meer verantwoordelijkheden de Sous-chef heeft, des te hoger zal het salaris uitvallen. Het ligt ergens tussen de €1800 en €2600. Tevens biedt de horeca CAO 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en hebben fulltime medewerkers recht op 25 vakantiedagen per jaar.
De afwasser, of plongeur, is een cruciale rol in het brigadesysteem. Deze persoon maakt borden schoon en bereidt ze voor op een volgende serveerronde door ze te drogen en te ordenen.
Een dag van een kok
Dan zal je 's ochtends in alle vroegte naar de markt of een speciale winkel je verse spullen moeten kopen. Je moet goed kunnen gokken, want je weet nooit hoeveel mensen er komen en waar ze voor kiezen. Maar dat zal een kwestie zijn van leren en ervaring opdoen.
Sous-chef = Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Chef de partie / Chef de cuisine: zelfstandig werkend kok, dus overal inzetbaar. Wordt door de chef-kok ingedeeld waar nodig. Dit kan in de koude keuken zijn maar ook in de warme keuken; de chef de partie is verantwoordelijk voor de afdeling waar hij/zij werkt.
Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.
Als fulltime kok (40 uur per week) ga je ongeveer 2.015,- euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 26.114,40 euro bruto.