Wat te drinken bij Indiase curry?

Wat drink je bij een Indiase maaltijd? Het zal je misschien verbazen, maar in India is het vrij normaal om karnemelk bij het eten te drinken! Je kunt natuurlijk altijd water of spa rood serveren, maar ook een fris biertje past perfect bij een Indiase curry night.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dewereldopjebord.nl

Wat drink je bij Indiase curry?

Behalve wijn is water op tafel ook altijd lekker, eventueel met een schrijfje citroen, limoen of een takje verse munt erin. Ook een pot thee doet het altijd prima bij Aziatische gerechten. Je kunt ook zelf kruidentheetjes brouwen, zoals fruitige winterthee of kurkuma gemberthee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op currylife.nl

Welke wijn bij Indische curry?

Of het nou gaat om een Indiase, Thaise of ander curry, ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze kruidig en licht pikant tot pikant zijn. Wijnen die ernaast geserveerd worden, hebben wel een licht zoetje nodig. Een fruitige en niet al te droge rosé, een schuimwijn of een Riesling zijn perfect voor bij een curry.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.be

Wat te drinken bij Indisch eten?

Zowel bier als wijn kan een zoete, zure of frisse toets meegeven aan een gerecht. Daarnaast versterkt de hop in je bier de kruidige smaak. Hop versterkt overigens ook de branderigheid van sambal, dus wees gewaarschuwd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bierliefde.nl

Welk bier bij Indiase curry?

Welk bier bij Indiase curry? Een IPA bijvoorbeeld is een bier dat erg hoppig met fruitige smaken is, maar ook bitter. Dit kun je combineren met gerechten met heftige smaken, zoals Mexicaans eten of Indiase curry.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Indian Curry Recipe

41 gerelateerde vragen gevonden

Wat drink je bij tikka masala?

Bij een tikka masala kun je het beste kijken naar een frisse witte wijn, zoals een riesling. De smaken in wijnen van de rieslingdruif gaan goed samen met de gember en de andere kruiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Welk bier bij pittig eten?

Bij een pittig gerecht (het soort waarbij de vlammen uit je mond slaan) kun je ook beter geen bier met een hoog alcoholpercentage drinken, want dat is vragen om ellende. Door de vele alcohol krijgt je het alleen maar nog heter, beter drink je dus een biertje dat de pittigheid verzacht, zoals een stout of een porter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kaapsebrouwers.nl

Welke wijn drink je bij Indisch eten?

Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris en Viognier zijn heel geschikt. Ook een zachte rosé met rijp fruit uit Zuid-Afrika, Italië, Bandol of Tavel past er prima bij. Liever rood? Probeer een volle Pinot Noir d'Alsace, of een fruitige equivalent uit de nieuwe wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij kokosmelk?

Verschillende Aziatische smaken

Denk dan aan een kruidige Gewürztraminer of een Pinot Gris. Wanneer de romige smaak van kokosmelk bovendien de boventoon voert, dan kun je eventueel ook voor een op houtgerijpte Chardonnay kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dewijngoeroe.nl

Welk bier drink je bij Indonesisch eten?

Een dappere keus: pittige gerechten combineren met hoppige bieren betekent dat de intensiteit wordt versterkt, en voor sommige mensen kan dat te veel zijn. De veilige keus (pittige gerechten met witbier, Dortmunder of Amber Ale) garandeert dat de moutcomponent het 'heet' van de pepers absorbeert en deels neutraliseert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mylifewithbeer.nl

Welke wijn bij Thaise rode curry?

Bij oosterse, min of meer pikante gerechten wordt vaak lichtzoete wijn (pinot of gewürztraminer uit de Elzas, riesling halbtrocken uit Duitsland) en rosé wijn aangeraden. Minder bekend is dat rode wijnen met tannine (zoals bordeaux of malbec) het goed kunnen vinden met pikante smaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Welke witte wijn bij pittig eten?

Lichtzoete witte wijnen verzachten het pittige en, zeker als deze lekker koel zijn, verdoven ze je smaakpupillen ook ineens. We denken hierbij aan wijnen op basis van druiven zoals Gewürztraminer, (lichtzoete) Riesling, Muscat of een sappig volle Pinot Grigio (Pinot Gris).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wereldwijnonline.be

Welke witte wijn bij kerriesaus?

Muscat, Gewurztraminer, Pinot Gris, Furmint en Jurançon zijn enkele van de vele mogelijkheden. Ook lichtzoete witte wijnen doen het goed, zoals een Chenin uit de Loire, Riesling Feinherb uit Duitsland, off-dry Riesling uit Australië en Grüner Veltliner Smaragd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Wat te drinken bij Chinees eten?

Een goede keuze is een frisse en fruitige witte wijn met een licht zoetje in de smaak. Denk aan een Pinot Blanc of een Gewürztraminer. Liefhebbers van rood kunnen het beste gaan voor een frisse en fruitige rode wijn met een stevige body die vrij koel geschonken wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Welke wijn bij Koreaans eten?

Wijn & de Koreaanse keuken

Een riesling doet het altijd goed, de Ludique Johanniter heeft een soortgelijk smaakprofiel. De Mafesousa uit Portugal heeft een heel lichte bubbel en een gebalanceerde zoet-zuurverhouding die ook mooi overeind blijft bij Koreaanse gerechten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Wat voor bier bij Aziatisch eten?

De pittigheid van Aziatisch en de bitterheid van bier versterken elkaar, waardoor het bier te bitter wordt en het eten te scherp. "Veel beter zet je daar iets zoeters naast. Zoals een stout of een dubbel."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Welke wijn bij kurkuma?

Het ligt er natuurlijk aan wat je erbij eet, maar de smaak van kurkuma gaat heel goed samen met bloemige wijnen. Bij zowel vis- als kipgerechten raden we bijvoorbeeld deze Spaanse witte wijn aan. De frisse en droge rosé komt van Nederlandse bodem en gaat uitstekend bij de meeste kurkumagerechten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Welke wijn bij hoisin?

Bij gerechten die niet zozeer pittig maar wel flink kruidig zijn, is Gewürztraminer door zijn kruidige en stevige karakter ook een aanrader (denk aan bepaalde Indiase curries of Chinese hoisin saus).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op syrahetcetera.nl

Wat drink je bij Dahl?

Welke wijn drink je bij Indiase dahl? De smaken in een dahl uit India zijn heel divers! Zeker met de koriander erbij heb je hele mooie smaken die goed uitgesproken zijn! Hierbij kan een mooie witte wijn, die de smaken van de gember en de koriander goed kan dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Welke wijn bij Indiase Dahl?

Aromatische wijnen, met wellicht een klein zoetje, passen daar goed bij. Denk aan een Riesling of een Viognier. Dat zoetje werkt vooral bij gerechten die ook scherp van smaak zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flessenpostuitegmond.nl

Welke wijn lijkt op Riesling?

De bekendere witte wijnen van de druivenrassen chardonnay en sauvignon blanc gaan de riesling voor qua omvang, maar qua kwaliteit behoort de riesling zeker tot de top. Ook daarom wordt de Riesling gewaardeerd door veel sommeliers en wijnliefhebbers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cordier-wines.nl

Welke wijn bij ketjap?

Omdat ketjap een vrij sterke smaak heeft, mag daar ook wel een stevige wijn tegenover staan. Onze favoriet hiervoor is de Teoria Reserva, een krachtige rode wijn met houtrijping, een zwoele wijn die heel goed z'n mannetje staat tegenover de rijke smaak van ketjap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Welk bier bij Mexicaans eten?

Donker bier

De bekendste donker bieren zijn de dubbels, stouts en gerstewijnen. Donker bier zoals St. Bernardus Abt 12 combineert heerlijk met gekruide Mexicaanse gerechten, gerijpte kaas, chocolade, wildgerechten en gegrild vlees. De stevige bitters vallen mooi weg tegen het hartige vlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zin.sligro.nl

Welk bier drink je bij chili con carne?

De hitte in het gerecht wordt geblust door het frisse bier. Een witbier (Hoegaarden, Brugs Tarwebier, Blanche de Namur, Blanche de Bruxelles, Troublette, ….) is de derde optie. De pairing heeft het zelfde effect als de vorige.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bieregrandcru.be

Wat te eten bij een IPA?

Enkele gerechten bij deze voorbeeldbieren: probeer de Pale Ale eens uit naast kalfsvlees, kip, kreeft, salade of asperges. De IPA is wat intenser en combineer je beter met burritos, gegrild vlees, Indian Curry en gerechten uit de Texaans-Mexicaanse keuken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opener.nl

Populaire vragen