Wanneer je last van een vochtige vloer hebt door opstijgend vocht dan is het injecteren van je muur een hele goede oplossing. Bij het injecteren worden gaten in de binnen- en buitenmuur gemaakt en onder hoge druk gevuld met een vochtwerende gel.
Voorkomen van optrekkend vocht
Optrekkend vocht is in het algemeen gemakkelijk te voorkomen door een waterkerende laag aan te brengen in opmetselingen vanuit de fundering of in metselwerk dat met de grond in aanraking is. Deze waterkerende laag kan bestaan uit een folie of uit één of meer lagen waterdicht metselwerk.
Het permanent bestrijden van optrekkend vocht realiseren we door het injecteren van de gevel met een vochtwerende gel. Het injecteren kan zowel vanaf de binnen- als de buitenzijde van de woning. Doordat de vloeistof zich uitzet voorkomt deze dat vocht via de muren bij u naar binnen komt.
Slecht voor je gezondheid: Te hoge luchtvochtigheid
Te veel optrekkend vocht is niet alleen slecht voor je portemonnee en huis, maar ook nog voor je gezondheid. Een te hoge luchtvochtigheid in huis zorgt voor een ongezonde leefomgeving. Zo kun je schimmels, zwammen of een muffe geur in huis krijgen.
Opstijgend vocht is aan volgende zaken te herkennen:
Pleister begint te verkleuren en af te brokkelen. Er kunnen schimmels op de muur ontstaan. Er ontstaan vlekken of witte zoutkringen op de muur. Een hangt een muffe geur in de ruimte.
Mag je pleisteren op een vochtige muur? Pleisteren op een vochtige muur is niet aan te raden als het vocht afkomstig is van een vochtprobleem. Stel dat je toch zou pleisteren op een muur waar permanent vocht opstijgt, zal het stucwerk snel terug afbrokkelen of zelfs nooit helemaal opdrogen.
In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt staat er geen maximumhoogte op optrekkend vocht. Vocht kan zelfs in muren optrekken tot hoogtes van 2 m en meer, zeker bij dikke muren of wanneer de verdamping wordt geremd door één- of tweezijdige afdichting van de muren.
Een vochtige ruimte droog maken op grootmoeders wijze
De ramen wagenwijd openzetten om zo de ruimte ten volle te ventileren. Geef de ruimte tijd om droog te worden, zo'n ventilatiebeurt is niet op 10 minuten gefikst. Daarnaast kan je ook altijd een bak met kattenbakvulling in de vochtige ruimte plaatsen.
Een ontvochtiger kan helpen om het vocht uit de vloer en lucht te trekken en een vloer ventilator kan helpen om de lucht te laten circuleren en zo de snelheid van de verdamping van het vocht te versnellen. Ga door met het drogen van de vloer, totdat de test met het plastic, na een nachtje droog blijft.
Vaak worden vochtproblemen in huis veroorzaakt door slechte ventilatie. Een gemiddeld gezin produceert bij dagelijkse bezigheden zo'n 10 liter vocht wat natuurlijk erg veel is. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van vocht in huis: Optrekkend of opstijgend vocht via funderingen, kruipruimten en spouwmuren.
Een typisch voorbeeld van een verborgen gebrek is opstijgend vocht, in zoverre het niet zichtbaar is (bijvoorbeeld door loshangend behang, schimmelvorming op een zichtbare plaats of een muffe geur, … enzovoort), of scheuren in de muren door een slechte fundering.
Om het probleem van opstijgend vocht goed aan te kunnen pakken, is er eigenlijk maar één effectieve methode die je zelf kunt uitvoeren: het injecteren van de muur. Bij het injecteren van muren worden er gaten in de muur geboord die geïnjecteerd worden met een waterafstotend injectiemiddel zoals Dryzone.
Je verzekeraar vergoedt vochtschade door defecte apparaten alleen als er geen sprake is van nalatigheid. Bijvoorbeeld een goed onderhouden wasmachine die lekt en je houten vloer aantast. De herstelling van de toestellen of leidingen die de schade hebben veroorzaakt, vallen echter niet onder de vergoeding.
Opstijgend vocht wordt vaak veroorzaakt door problemen met de waterkering. Een waterkering moet namelijk voorkomen dat grondvocht tot in de muren dringt. Doet die waterkering haar werk niet naar behoren, dan zijn de gevolgen makkelijk te voorspellen. Ook een hoog grondwaterpeil kan opstijgend vocht veroorzaken.
Kosten E-Dryer
E-Dryer verbruikt per jaar niet meer dan €8,- Wanneer alle muren droog zijn kun je investeren in het herstel van door vocht aangedane wanden.
Ook een betonnen vloer is eigenlijk erg poreus van aard, waardoor vocht sneller binnen kan sijpelen door de vloer en vervolgens vochtproblemen veroorzaakt. Het is daarom noodzakelijk om erover na te denken je betonnen vloer af te dichten en dus vochtvrij te maken.
Hoe lang dat drogen duurt kan variëren, afhankelijk van de luchtvochtigheid, de temperatuur en de algehele weersgesteldheid. Als vuistregel kunt u een droogtijd van vier weken aanhouden.
Als er geen lekkage is en water op de keldervloer staat, dan is het grondwater dat door het beton naar boven komt. Dit gebeurt als het beton na het uitharden niet behandeld is met een beton sealer. Het is verstandig om dit alsnog zo snel mogelijk te doen.
Zout heeft van nature vochtabsorberende eigenschappen. Calciumchloride wordt zodoende ook gebruikt op wegen om ijsvorming te voorkomen en water op het wegdek te absorberen. Wanneer vocht in de lucht afkoelt ontstaat er condens.
Verminder vocht in huis: Hang uw natte was buiten. Wanneer het regent kunt u een raam openzetten in de ruimte waar de was droogt. Maak na het douchen de douchecabine en de muren eromheen droog met een doekje. Probeer ook tijdens het koken altijd de afzuigkap aan te zetten en een deksel op de pannen te leggen.
Laat een ventilator draaien om het vochtgehalte in een vochtige ruimte te verminderen. Het in beweging houden van de lucht vermindert waterdamp. Gebruik een raamventilator om de ventilatie te verbeteren als de kamer een raam heeft dat plaats biedt aan een raam.
Een saneerpleister is een speciale pleisterlaag, die ontwikkeld is voor zout- en vochtbelaste muren. Het prettige aan een saneerpleister is dat het in vele denkbare situaties toepasbaar is. U kunt hierbij denken aan zowel binnen- als buitengevels, maar ook kelderwanden.
Vergoeding bij lekkage
Alle opstalverzekeraars dekken de kosten voor het hak- en breekwerk om de leidingen te bereiken en de schade te herstellen. Waterleidingen. Apparaten die altijd op de waterleiding zijn aangesloten. Centrale verwarming.
De huurder moet de kosten voor een lekkage betalen als hij de lekkage zelf heeft veroorzaakt. Bijvoorbeeld: hij boort een gat in de muur en raakt een waterleiding. De huurder betaalt ook als hij of zij niet op tijd of helemaal geen melding bij de verhuurder heeft gedaan van een eventueel gebrek.