En een te grote/vergeten augurk kan als '
Pickle Relish Gemaakt met Overrijpe Komkommers. Verander die grote boten met overrijpe komkommers in een pittige komkommerrelish om te genieten in hotdogs, hamburgers, sandwiches en als condiment bij gegrild of geroosterd vlees.
Bewaar geoogste augurkjes maximaal 4 of 5 dagen op een koele en donkere plaats tot je er genoeg hebt om een potje te vullen en maak ze dan in. De augurk is eenjarig, als de augurkenplanten in het najaar uitgeput raken en geen vruchtjes meer maken mag je ze uit de grond halen en op de composthoop gooien.
Augurken, de kleine, knapperige verrassingen, zijn perfect voor het toevoegen van een frisse, zure noot aan elk gerecht. Ze zijn onmisbaar in een klassieke hamburger, heerlijk in een frisse aardappelsalade, of gewoon als snack.Hun onmiskenbare smaak balanceert en verrijkt zowel vleesgerechten als salades.
Verse augurken moet je snel verwerken met azijn en eventueel suiker, anders verkleuren ze en worden ze slap. Verwerkte augurken zijn super lang houdbaar. Bewaar ze in de koelkast eens de bokaal geopend is.
Ja, je kunt een augurk invriezen. Je kunt vrijwel alles invriezen onder de juiste omstandigheden. Omdat het voornamelijk water is, maar met veel zout, moet het waarschijnlijk iets onder het vriespunt van water zijn (zout verlaagt het vries-/smeltpunt).
Zelfgemaakte augurken moeten in een luchtdichte container in de koelkast worden bewaard . Dit helpt om hun knapperigheid en smaak te behouden en voorkomt ook de groei van schadelijke bacteriën.
Bratwurst, hotdogs, hamburgers en sliders (probeer ons recept voor eenvoudige sliderspiesjes). Gebruik de pekel in versgebakken brood voor een extra speciaal roggebrood (probeer ons recept voor versgebakken karwij-knoflook-dillebrood). Kaasplanken (leer hier hoe u ze zelf kunt maken). Cheddar kaas en kruidenkaas.
Vitaminen en antioxidanten
Naast dat het dus spierkramp kan verkorten, zit het vocht in een pot augurken boordevol antioxidanten en vitamine C en E. Deze cocktail geeft je immuunsysteem een boost (dag griepjes!) en je lichaam een fijne opkikker, zo schrijft Cosmopolitan.
De oogst vindt plaats tussen half juli en half september, een beetje afhankelijk van de verzorging en de weersomstandigheden. Pluk de augurken als ze rond de 5 cm groot zijn voor optimaal behoud van de smaak.
Wat zijn inmaakkruiden? Inmaakkruiden zijn de smaakmakers die je toevoegt aan producten die je inmaakt. De kruidenmix die je bij ons kunt bestellen, bestaat uit koriander, jeneverbessen, paprika, mosterd, komijn, peper, piment, oregano, chili, karwijzaad en venkelzaad.
Een zure bom is een Noord-Nederlandse term voor een ingelegde (grote) augurk, die vooral in Nederlandse haringkarren wordt verkocht. De smaak is zoetzuur, waarbij het zuur overheerst. Ook de rolmops, een opgerolde haring met een stuk augurk, wordt wel zure bom genoemd.
Elke dag veel augurken eten is niet aan te bevelen. Door te variëren met verschillende groentes krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Probeer daarom elke dag andere soorten groente te eten. Elke dag een plakje augurk op je broodje kaas kan echter geen kwaad als je daarnaast ook andere groente eet.
Begin met het oogsten van picklerkomkommers wanneer ze 2 tot 3 inch lang zijn, en laat de vrucht niet langer worden dan 4 of 5 inch . Picklers hebben de neiging slap te worden in het midden wanneer ze te groot worden.
Er kunnen dan verschillende maag- en darmproblemen ontstaan, zoals winderigheid en diarree. Daarnaast zit er in augurken in een pot vaak veel zout. Hierdoor krijg je te veel zout binnen als je veel augurken eet. Te veel zout binnenkrijgen is slecht.
Een augurk naast een sandwich, naast charcuterie op een kaasplank, in plakjes gesneden op een hamburger, gebakken met romige ranch en in relish gehakt op een hotdog . Deze klassieke augurkcombinaties hebben de tand des tijds doorstaan en zelfs de augurksceptici verwelkomen augurken in deze gevallen.
Allereerst zijn augurken en ander ingelegd zuur rijk aan vitamines en mineralen, die essentieel zijn voor je algehele welzijn.Bovendien bevatten ze vaak probiotica, wat gunstig is voor je darmgezondheid. Deze probiotica ontstaan tijdens het fermentatieproces van het inleggen.
Verse augurken kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Ze zijn dan zo'n 2 weken houdbaar. Let bij ingemaakte augurken op de houdbaarheidsdatum op de pot. Als de pot eenmaal geopend is, bewaar de augurken dan in de koelkast.
Augurken kun je zo eten als tussendoortje of als tafelzuur. Augurken kun je ook zo gebruiken: In gemengde salades. In hartige gerechten.
Het is nu een veelgebruikte methode in haar huis om allerlei soorten groenten te bewaren, waaronder komkommers, bloemkool, wortels, selderij, paprika's en uien . Het proces levert een heerlijke, vers smakende inmaak op die je in de koelkast kunt bewaren. Om het zekere voor het onzekere te nemen, moet je de inmaak wel binnen drie dagen opeten.
Gebruik het sap van augurken in je sauzen en marinades
Door het lichte zuurtje (en het zout) wordt je vlees namelijk heel lekker mals. Omdat het niet alleen zuur is, maar ook een beetje zoet krijgt je vlees of vis (!) bovendien vast een lekkere smaak.
Zachte, papperige augurktextuur . Vorming van oppervlakteschimmel of wit schuim. Rotte, onaangename geur. De pekel bruist en het deksel puilt uit.
Augurken bereiden & bewaren
Verse augurken moet je koel bewaren in de groentelade van de koelkast. Ze zijn ongeveer 2 weken houdbaar. Ingemaakte augurken zijn in ongeopende pot houdbaar tot de datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren.
Voor de beste conservering kiest u voor een augurkenpot van glas of keramiek . Het helpt ook om de smaak intact te houden. Als u de augurkenpot kiest, helpt het u om de kwaliteit en houdbaarheid van de augurken te behouden. De augurkensmaak en -textuur blijven lang intact.