Zonnebrandcrème en DEET: Breng eerst zonnebrandcrème aan, na een half uur DEET smeren. Hoe lichter het huidtype hoe hoger de beschermende factor. Probeer in de (sub) tropen tussen 11.00 en 16.00 de zon zoveel mogelijk te vermijden. Draag bij voorkeur een hoofddeksel.
Als je zowel zonnecrème als anti-muggenproduct moet aangebrengen, dan moet je eerst het zonneproduct smeren en pas nadien het antimuggenproduct. Nog enkele tips om de optimale werking van de producten te garanderen: Smeer eerst de zonnecrème en wacht minstens 30-45min.
Hoe gebruik je Anti-Insect DEET in de zon? Breng Anti-Insect DEET 10 minuten voordat je de zon in gaat aan. Gebruik je het anti-muggenmiddel in combinatie met een zonnebrandproduct? Breng dan eerst (30 minuten voor blootstelling aan de zon) de zonnebrandcrème aan.
Eerst je dagcrème
Zij kunnen je huid ook beschermen tegen de zon die nog door je zonnebrandcrème heen dringt. Er is wel een uitzondering; als je een hele vette crème gebruikt die niet intrekt (denk aan vaseline) en je hebt een zonnebrandcrème met chemische filters dan kan je beter eerst je zonnebrandcrème opbrengen.
Veel dermatologen raden aan om minstens een SPF van 30 of hoger te gebruiken, maar het hangt ook van je huidtype af. Heb je een bleke huid, dan is SPF 50 beter, terwijl je bij een al enigszins getinte huid ook al genoeg kan hebben aan een factor 20.
Maaike van Furrow heeft bij esthetisch arts Stephan Marks de vraag gesteld of je een zonnebrandcrème als dagcrème kunt gebruiken. Zijn antwoord is: 'Je kunt je zonnebrandcrème zonder problemen combineren met een ander serum of crème, maar het is wel belangrijk dat je je zonbescherming als laatst aanbrengt'.
Zonnebrandcrème. Kies een zonnebrandcrème van een goed merk en een hoge beschermende factor. Zonnebrandcrème en DEET: Breng eerst zonnebrandcrème aan, na een half uur DEET smeren. Hoe lichter het huidtype hoe hoger de beschermende factor.
Muggen hebben een hekel aan de smaak en geur van anti-insectenmiddel Deet. Maar dat is niet omdat ze het proeven met hun kop, maar met hun poten. Dat hebben onderzoekers van onder andere de Rockefeller University in New York ontdekt.
Anti-muggenspray 2 jaar Een muggenspray met het ingrediënt deet erin kan je tot twee jaar na openen gebruiken. Muggenspray met natuurlijke ingrediënten als citronella zijn maar een jaar goed. Daarna zijn de werkende stoffen verdampt en werkt de spray niet meer.
Over het algemeen zijn mensen niet allergisch voor DEET, maar DEET kan wel leiden tot irritatie van huid en ogen. Daardoor kan gebruik van DEET, al dan niet door de combinatie met het oplosmiddel. Het wordt gebruikt om vaste stoffen op te lossen, om harde substanties vloeibaar te maken en om geuren te verspreiden.
Moustimug is een merk dat verschillende goedwerkende insektenwerende producten met DEET op de markt heeft. De collectie bevat sprays en rollers met 20%, 30% of 50% DEET waardoor ze zijn aan te raden voor gebieden met malaria of knokkelkoorts. Ook is het dichter bij huis te gebruiken tegen muggen, teken en steekvliegen.
DEET is een afkorting voor N,N-Diethyl-meta-toluamide, of iets korter: diethyltoluamide. Het middel maskeert vluchtige geurstoffen op de huid. Deze geurstoffen, bijvoorbeeld van melkzuurbacteriën, kunnen niet worden omgezet in reukneuronen die muggen kunnen aantrekken.
Citronella olie is net als de tea tree olie een natuurlijke olie die ook gebruikt kan worden tegen muggen. Smeer een paar druppels op de ontblote lichaamsdelen en de muggen blijven weg.
Overdag ramen en deuren tegenover elkaar open houden kan helpen muggen weg te houden, want ze houden niet van tocht. Als het kan, trek je kindje dan bedekkende, maar luchtige kleding aan zodat de muggen op de bedekte huid niet kunnen steken. DEET kan je beter niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
Gebruik een insectenwerend middel dat deet bevat. Frisdrank en bier trekken wespen aan. Laat nooit blikjes openstaan en drink nooit zonder rietje uit een blikje. Als er een wesp in zit, kan deze in mond of keel steken.
Care Plus adviseert 60ml per persoon per 2 weken aan deet of natural spray mee te nemen op reis. Dit is een gemiddelde om u goed te kunnen beschermen. Insectenbeten kunnen naast vervelend ook erg gevaarlijk zijn; een insectenbeet kan bijvoorbeeld malaria, knokkelkoorts (dengue) of gele koorts veroorzaken.
Een mug zal zich een weg banen naar een plaats om stil te gaan zitten. Dat is veelal op het plafond of op de muur. Afhankelijk van het type behang en het aantal spullen dat je in de kamer hebt staan kun je de mug gemakkelijk zien zitten.
Gebruik DEET alleen op de plekken van uw huid waar geen kleding zit. ➢ Bij gele koorts, dengue (knokkelkoorts) en chikungunya Gele koorts, dengue en chikungunya krijgt u van muggen die overdag steken. Ons advies: 1. Gebruik in een gebied met gele koorts en/of dengue (knokkelkoorts)en/of chikungunya DEET overdag.
Smeer de onbedekte huid in met een insectenwerendmiddel met minimaal 30% DEET of gebruik een muggenwerend middel met Icaridin. Gelijktijdig gebruik van zonnebrandcrème en DEET: eerst zonnebrandcrème opsmeren. Na een half uur tot uur pas DEET aanbrengen.
Merken die antimuggenmiddelen met DEET verkopen in Thailand zijn o.a. Soffell, OFF, Sketolene en Merci. Sketolene verkoopt zelfs een 'jungle' variant met een percentage van 95% DEET (ongeveer 8 euro voor 80 ml)!
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer en mooier bruin als je goed smeert.
Laat je ook niet misleiden door de stelling: 'minder vaak smeren dankzij factor 50'. Dermatoloog Menno Gaastra legt uit: "Smeer altijd minstens iedere drie uur, ongeacht de factor. Een hogere factor betekent namelijk niet dat hij langer blijft zitten, laat staan dat je hem minder vaak hoeft aan te brengen.
Procentueel verschil tussen factor 30 en 50
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.