Vaak trekken tegenpolen elkaar aan, dat geldt ook voor chocola en fruit. Hoe puurder en donkerder de chocolade, des te bitterder het zal zijn. Daarom kun je dit het best combineren met zoet fruit zoals aardbeien, peren, mango's of bananen.
Donkere chocolade, bekend om zijn bittere bite, helpt bij het neutraliseren van zeer zoete vruchten, zoals bananen. De bittere smaak van pure chocolade is ook goed te combineren met citrusvruchten.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet, ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Met zijn fruitige smaak en friszure toetsen kan ruby RB1 gecombineerd worden met ingrediënten gaande van klassiekers zoals aardbei, framboos, yuzu, amandel, enz tot minder voor de hand liggende smaken. Zelfs hartige smaken als wasabi, kaviaar, of gerookte paling.
Ruby's heerlijke, intense bessensmaak werkt ook goed met de meest out of the box combinaties. Van gezouten karamel, specerijen als peper of kruiden als rozemarijn tot onverwachte ingrediënten als wasabi of exotisch fruit, zoals lychee of mango , de mogelijkheden zijn eindeloos.
Daarom kun je dit het best combineren met zoet fruit zoals aardbeien, peren, mango's of bananen. Witte chocolade is van zichzelf erg zoet. Je kunt het daarom beter combineren met fruit dat iets zuurder of vlakker van smaak is zoals bessen of citrusvruchten. Ook meloen en passievrucht kan heel goed bij witte chocolade.
Conclusie: chocolade helpt niet bij afvallen en is lang niet altijd gezond. Cacaopoeder, rauwe chocolade en pure chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan antioxidanten. Echter, bevat het ook veel verzadigd vet, waardoor het risico op hart- en vaatziekten juist verhoogt.
Wat is de gezondste pure chocolade? De gezondste donkere chocolade heeft een cacaogehalte van 85 procent of meer. Dit hoge cacaogehalte betekent dat de chocolade rijk is aan antioxidanten, die talrijke gezondheidsvoordelen hebben.
Er zijn inderdaad onderzoeken die aantonen dat het eten van pure chocolade gunstige gevolgen heeft voor de spijsvertering. Zo zou de ontlasting een vastere consistentie krijgen en zou de passagetijd in de darm vertragen.
Vergeet niet dat je fruit wilt combineren dat een zeer sterke smaak heeft, anders zal de pure chocolade de andere smaak overstemmen. De beste seizoensgebonden en exotische vruchten om te combineren met pure chocolade zijn frambozen, kersen, aardbeien, bananen, kiwi, rozijnen en kokosnoot .
Door chocolade te combineren met ingrediënten als vanille, karamel, noten of fruit kun je heerlijke desserts maken. Zoute snacks: De combinatie van zoete en zoute smaken is populair. Met chocolade bedekte pretzels, popcorn of chips zijn voorbeelden van snacks waarbij chocolade goed samengaat met een zoute component.
Chocolade is een mengsel van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. De stoffen theobromine en cafeïne in chocolade hebben een opwekkend effect, maar dat is zwakker dan het effect van koffie. Chocolade bevat ook stoffen die de stemming kunnen verbeteren, maar in zo'n lage concentratie dat het effect niet meetbaar is.
Fruit: Bekend om zijn bittere bite, helpt pure chocolade om zeer zoete vruchten zoals aardbeien, bananen en gedroogde abrikozen te neutraliseren. De eigenschappen creëren echter ook een combinatie met citrusvruchten die een edgy punch inpakken voor echte chocoladekenners.
Kies in de regel complementaire smaken die elkaar versterken in plaats van overheersen. Combineer pure chocolade met krachtigere, donkerder gebrande koffiesoorten en melkchocolade en karamel met medium of lichte gebrande smaken.
Pure Chocolade (>85%)
Chocolade bevat veel antioxidanten, die ontstekingen tegengaan. Het zijn de flavonolen die verantwoordelijk zijn voor deze ontstekingsremmende eigenschappen. Zo kan chocola bijvoorbeeld de wanden van je aderen gezond houden en ervoor zorgen dat je gezond ouder kunt worden[2].
Uit Duits onderzoek blijkt dat mensen die elke dag chocolade eten een lagere bloeddruk hebben en 39% minder risico lopen op een hartaanval dan niet-chocolade-eters. De flavonoïden, stoffen die je in cacao vindt, helpen de bloedvaten te ontspannen en laten het bloed beter doorstromen.
Je hersenen houden ook van pure chocolade.
Dit blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in Frontiers of Nutrition. Andere resultaten van deze studie: je aandacht verbetert, je kunt beter en sneller nadenken en je geheugen verbetert ook.
Verhoogt chocolade het cholesterolgehalte? Integendeel. Eenmaal opgenomen door uw lichaam produceert cacao 72% onverzadigde vetzuren die uw cholesterolgehalte in feite verlagen en uw bloedvaten helpen reinigen. Cacao bevat slechts 20% verzadigde vetzuren, minder goede vetzuren dus.
Uit onderzoek is gebleken dat pure chocolade, rijk aan polyfenolen, een gunstig effect heeft op de vet- en koolhydraatstofwisseling en op het verzadigingsgevoel. Ook is de hypothese geopperd dat een kleine, zoete snack de trek in eten vermindert en daardoor kan bijdragen aan gewichtsverlies.
Pure chocolade — bekend om zijn rijke en robuuste smaak — is populair geworden vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het bevorderen van gewichtsverlies. Begrijpen hoe u pure chocolade in uw dieet kunt gebruiken zonder uw calorie-inname te verhogen, is de sleutel tot het oogsten van deze voordelen en het bereiken van uw gewichtsverliesdoelen.
In melkchocolade zit 50 tot 60 procent suiker en ruim 30 procent verzadigd, ongezond vet, in pure chocolade zit weliswaar minder suiker maar des te meer vet. Daardoor zitten er in pure chocolade ongeveer evenveel calorieën als in melkchocolade, dus beter voor de lijn is pure chocolade ook niet.
Chocolade past perfect bij veel kruiden, zoals thee, vanille, zout, chili, azijn, munt ... de mogelijkheden zijn eindeloos! Wat kaas betreft, past melkchocolade met hazelnoten uit Piemonte perfect bij rijpe en smaakvolle kazen.
Dankzij zijn rijke gehalte aan flavonoïden, die als krachtige antioxidanten fungeren, is donkere chocolade een natuurlijke helper voor het verlagen van je bloeddruk en het in topconditie houden van je bloedvaten. Pure chocolade bevordert de bloedcirculatie en vermindert het risico op hartziekten.
Je verlangt naar chocolade
Eigenlijk zou je dan best je Tony's of Leo vervangen door groene bladgroente, noten, zaden, vis, bonen, volkoren producten, avocado, yoghurt of banaan. Waarom? Omdat hier magnesium in zit, en dat is waar je in dit geval écht nood aan hebt.