De koe is volgens het hindoeïsme een heilig dier en daarom zullen hindoes geen rundvlees eten. De moslims zullen daarentegen geen varkensvlees eten omdat zij een varken als onrein beschouwen. Omdat een groot aantal hindoes helemaal geen vlees eet, zijn veel Indiase gerechten vegetarisch.
Bekende rijstpuddingen zijn firni met amandelen, noten en rozijnen en kheer met amandelen en rozenwater. Let bij het eten op dat het vlees goed doorbakken is, eet niet van de stalletjes langs de weg en wees extra voorzichtig met fruit, ijs, ijsblokjes, rauwe groenten en rauwkost. Drink NOOIT leidingwater.
Als je look hebt gegeten mag je de eerst komende vier uur niet naar een theater gaan kijken, als de vier uur voorbij zijn laten ze je binnen. Dit artikel valt onder het portaal Verenigde Staten.
Indiërs ontbijten vaak met 'idli's' (gestoomde rijstcakes), 'dosa's' (knapperige pannenkoekjes van rijst- en linzenmeel), 'puri badji' (gefrituurd brood met groente) of Indiase broodsoorten en 'curd' (lijkt op yoghurt).
Drinken in India: Chai (spreek uit: tsjai) of thee is de nationale drank van India. Het wordt altijd geserveerd met veel melk en suiker. Voor koffie geldt hetzelfde. Ook de lokale merken frisdrank zijn zoeter dan je thuis gewend bent.
Curries, tandoori's, tikka's en Köfte's die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten.
De beste kleding om naar India mee te nemen is makkelijk zittende, lichte vrijetijdskleding. Natuurlijke stoffen, met name katoen, zijn uitstekend geschikt om in een tropisch land te dragen. De soms brandende zon vereist bescherming, zoals een hoofddeksel en zonnebrandmiddel.
Veel hindoes passen echter het "ahimsa" (geweldloosheid) concept toe op hun voedingspatroon en verdedigen vegetarisme. Als gevolg van verschillen in filosofische opvattingen en verschillen in voedingsbehoeften bij moderne hindoes, wordt alle vlees, behalve geiten-, schapen-, kippenvlees en vis als taboe beschouwd.
Eetgewoonten in India: In eenvoudige restaurants in India eten de mensen met de hand. Het is daarbij gebruikelijk dat men voor en na het eten de handen wast. Eten gebeurt uitsluitend met de rechterhand aangezien de linker hand voor sanitaire doeleinden gebruikt wordt.
Ook een kus op de wang kan al als behoorlijk exhibitionistisch worden gezien. Handjes vasthouden doen mannen in India vooral met mannen en vrouwen met vrouwen. In de meeste gevallen niet meer dan een teken van goede vriendschap. De voeten worden gezien als het minst heilige deel van het lichaam, beter gezegd onrein.
Kledingvoorschriften India
In India is het belangrijk om gepaste kleding te dragen. Vooral buiten toeristische plaatsen. Voor mannen is dit een lange broek met een overhemd en voor vrouwen een lange rok en een bovenstuk dat de schouders bedekt. Zelf dragen Indiërs kleurrijke kleding.
Eventueel kun je nog meenemen: verrekijker, paraplu (handig zowel tegen de regen als tegen te felle zon), landkaart, spelletjes, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep. Een muggennet is niet per se nodig. In India zijn goede muggenwerende middelen te koop.
India staat bekend om het gebrek aan hygiëne voor wat water en voedsel betreft (cf. het 'Delhi-belly' fenomeen). Het is ten zeerste aangeraden om enkel verpakt water te drinken en geen rauwe groenten te eten. Gefilterd water is ook te vermijden, zeker wanneer de kwaliteit van de filter moeilijk te controleren is.
In (dure) restaurants wordt een fooi van 5%-10% van de rekening verwacht (tenzij er al een service charge is inbegrepen). Kofferdragers verwachten een fooi van ca. RS 50 per check in en check out (dus niet per koffer), grotere groepen van 5-10 personen kunnen een bedrag van RS 100-150 aanhouden.
Indiaas. Ook de Indiase keuken heeft een groot aanbod aan gezonde keuzes. Vrijwel alle vegetarische gerechten met peulvruchten (zoals kikkererwten en linzen), groenten en pikante specerijen zijn gezond. Ook gerechten met paneer (Indische kaas), maar zonder romige saus, zijn gezond.
Ook het hindoeïsme kent verschillende richtingen. Hindoes eten nooit rundvlees en meestal geen varkensvlees, maar in sommige gezinnen komt wel kip en eend op tafel. De priesters, de pandits, zijn wel strikt vegetarisch.
Het hindoeïsme heeft niet één enkele stichter, dus het is moeilijk te zeggen wanneer het precies is ontstaan. Het wordt echter vaak gezien als de oudste religie ter wereld, omdat het hindoeïsme is gebaseerd op geschriften die bijna 4000 jaar oud zijn.
De decoratie wordt gedragen omdat het vrouwen en hun echtgenoten zou beschermen.De bindi symboliseert het spirituele derde oog, ofwel ajna, de voorhoofdchakra. Er bestaan verschillende soorten bindi's en ze worden ook door niet-Hindoes gedragen, met name in Zuid-Azië.
Vrouwen in India lopen het grootste risico om slachtoffer te worden van (seksueel) geweld en zijn het vaakst het mikpunt van schadelijke tradities en gebruiken. Daarnaast lopen ze de grootste kans om verhandeld te worden, waardoor ze kunnen eindigen als seks- of huisslaaf.
De traditionele kleding voor de vrouw is een suit, een driedelige kledingset bestaande uit een broek (legging of pyjama), lange top en shawl. Wil je een tikje gekleder, dan is een sari de beste keuze. Een klassieke sari bestaat uit een topje en een lang stuk stof dat je een aantal maal omslaat.
Maar neemt u geld of andere 'liquide middelen' mee met een waarde van € 10.000 of meer? Dan moet u meestal aangifte doen bij de Douane. Liquide middelen zijn: bankbiljetten of munten die u als betaalmiddel kunt gebruiken.
Het Midden-Oosten en India
Op deze plaatsen is de rechterhand bestemd voor het oppakken van eten en andere 'schone' dingen. De linkerhand wordt gebruikt voor het reinigen van jezelf na een toiletbezoek. Niet zo smakelijk dus. Je snapt dan wel dat het eten met links kan leiden tot opgetrokken wenkbrauwen.
Niet al het Indiase eten is pittig en dat betekent zeker niet dat deze gerechten niet smaakvol zijn. Met een bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen en 28 staten is één artikel niet voldoende om de enorme geschiedenis en rijkdom van de Indiase keuken te beschrijven.
We kunnen het er allemaal over eens zijn dat Indiaas eten gewoon ontzettend lekker is: de smaken zijn complex, schommelen tussen zoet, hartig en pittig en de texturen lopen uiteen van romige sauzen tot zacht brood en malse vlees en groenten. Het eindresultaat is een maaltijd uit je stoutste dromen.