Als je de rij bent doorgekomen kom je aan bij de incheckbalie.Hier geef je je ticket en paspoort af en plaats je je bagage (indien ruimbagage) op de band die mee gaat met het vliegen. Met behulp van deze band wordt je bagage gewogen en vervolgens rolt je koffer weg. Nu kun je lekker zonder zware koffer verder lopen!
Comfortabel reizen
Tijdens jouw eerste vlucht is het belangrijk dat je je zo comfortabel mogelijk voelt. Draag bijvoorbeeld comfortabele kleding zoals een wat lossere broek en neem een trui of vest mee in je handbagage. In het vliegtuig kan het soms best koud zijn door de airco!
Een vluchtnummer is letterlijk het nummer van jouw vlucht. Hierdoor kun je jouw vlucht identificeren en kun je op de borden achterhalen waar je moet inchecken, jouw koffers kunt inleveren en naar welke gate je moet lopen.
Houd je paspoort en e-tickets bij de hand om het incheckproces te versnellen. Als je geen ruimbagage in hoeft te checken, kun je ook bij de self-service palen op de luchthaven inchecken. Tegenwoordig kun je bij veel airlines ook online inchecken en een boarding pass uitprinten.
Wat mag er mee als ruimbagage? Van security mag vrijwel alles mee in je ruimbagage, behalve als het op de lijst van gevaarlijke voorwerpen staat. Check daarom eerst deze lijst met verboden voorwerpen. Twijfel je of je een bepaald voorwerp in je ingecheckte koffer mag meenemen, neem dan contact met ons op.
Mensen die gespannen zijn, hebben de neiging steeds 'hoger' te gaan ademhalen. Blijf focussen op je ademhaling als je je onrustig voelt. 8. Zorg voor afleiding: een goed boek lezen, een spel op een tablet, naar muziek luisteren, een film bekijken, kruiswoordraadsels oplossen, praten met medepassagiers...
Boardingpass printen
Dat kunt u op de luchthaven regelen. Ga naar de selfservice kiosk of incheckbalie om uw boardingpass op te halen. U kunt het ook thuis printen.
Om te zien in welke rij je moet gaan staan kijk je op de digitale schermen. Hierop zie je de vertrektijd van het vliegtuig, de bestemming, het vluchtnummer, het rijnummer om in te checken, eventuele extra informatie en de gate-informatie.
Gewoon alles wat je nodig hebt en meer. Als je goed inpakt, kan er veel in je handbagage. Bij mij eigenlijk net zoveel als in m'n grote backpack, alleen liet ik de overbodige dingen thuis.
Op de website van de luchtvaartmaatschappij met wie je vliegt kan je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Is online inchecken verplicht? Online inchecken wordt altijd geadviseerd en is verplicht bij Ryanair, Wizz Air,easyJet en Laudamotion.
In de meeste gevallen kun je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken via de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Houd je e-ticketmail bij de hand. Daarop staat/ staan de boekingscodes van de airline(s), ook soms luchtvaartmaatschappij locator genoemd.
Het verschil tussen een ticket en een boarding pass is dat een ticket het bewijs van aankoop van je reis is en je hiermee een plek in het vliegtuig reserveert, terwijl een boarding pass je ook daadwerkelijk toegang geeft tot de vlucht.
3 uur van tevoren aanwezig op het vliegveld
Check van tevoren bij de vliegmaatschappij hoe laat voor vertrek je aanwezig moet zijn. Wil je het ruim nemen? Zorg dat je voor Europese vluchten 3 uur van te voren op de luchthaven bent. Het is niet nodig om eerder dan 3 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn.
Het is een normale, menselijke reactie die je niet kunt afleren. Je moet alleen leren ermee om te gaan tijdens een normale situatie als vliegen. ' Maar welke angst er ook achter schuilgaat, vliegangst is niets anders dan een buitengewone reactie van het zenuwstelsel op een relatief onschuldige gebeurtenis.
Op basis van die data kwamen ze tot de conclusie dat mensen die vooraan in het toestel zitten 49% kans hebben om de crash te overleven. Het zijn met name de passagiers in businessclass die vooraan zitten. Zit je in het vliegtuig net voor of net achter de vleugels, dan stijgt de overlevingskans tot 56%.
Ongeveer 35 procent van de mensen heeft vliegangst. Misschien heb je nog nooit gevlogen en vind je het daarom eng. En zelfs voor de 'frequent flyers' kan vliegen spannend zijn.
Tijd is dus zeer kostbaar op de luchthavens. Een andere reden is dat het grondpersoneel van de airline vanaf een uur voor vertrek de laatste dingen bij de gate regelt. Hieronder vallen onder andere de controle of alle passagiers aanwezig zijn, zit alle ruimbagage aan boord en is er wel voldoende brandstof getankt.
Op een groot deel van Schiphol worden 3D CT-scans gebruikt om jouw handbagage te controleren. Via deze CT-scans kunnen securitymedewerkers de inhoud van je handbagage in 360 graden bekijken en op een scherm draaien voor een nauwkeurige inspectie.
Online inchecken is natuurlijk alleen een voordeel als je geen bagage hoeft in te checken. Nog een voordeel: Op de luchthaven kan je meteen door security lopen en genieten van taxfree winkelen om vervolgens zonder stress naar je gate te gaan.
Houd je chipkaart tegen de kaartlezer van het poortje aan je rechterkant. Zo check je in en open je het poortje. Je hoort 1 piepje. Aan het eind van de reis check je op dezelfde manier weer uit.
Online inchecken. Het lijkt zo makkelijk, maar toch hebben veel mensen er moeite mee. Het hangt van deze drie factoren af of het voor jouw vlucht eenvoudig of ingewikkeld is: de mogelijkheden van je luchtvaartmaatschappij, de faciliteiten op het vliegveld en de bestemming waar je heen vliegt.
Om te voorkomen dat je veel te vroeg in de rij staat, ben je pas vanaf 4 uur voordat je vlucht vertrekt welkom in de vertrekhal. Fijn als je hier rekening mee houdt, want zo help je mee de rijen voor de incheckbalies en de securitycontrole beter te spreiden en soepeler te laten doorstromen.
Als je online incheckt voor jouw vlucht kun je thuis zelf jouw boardingpass opslaan in een handige app (wallet bijvoorbeeld) of openen vanuit jouw mail wanneer je de boardingpass nodig hebt. Als je alleen met handbagage reist, kun je meteen doorlopen naar de security check.