U kunt iCloud-foto's op één apparaat uitschakelen door deze stappen te volgen: Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-foto's' uit. Open op de Mac de Foto's-app en kies vervolgens 'Foto's' > 'Voorkeuren'.
iPhone, iPad of iPod touch
Controleer of wifi is ingeschakeld en of u een internetverbinding hebt. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'. Zorg dat 'Upload naar mijn fotostream' is ingeschakeld. Als u deze optie niet ziet, schakelt u iCloud-foto's in om uw foto's en video's in iCloud te bewaren.
Een foto of video wordt misschien niet geüpload als deze niet voldoet aan de vereisten: Foto's mogen niet groter zijn dan 75 MB of 100 megapixel. Video's mogen niet groter zijn dan 10 GB.
Alle foto's (en video's) zijn namelijk online opgeslagen in iCloud. Op alle Apple-apparaten met iCloud en internetverbinding zijn de foto's beschikbaar. Ook wijzigingen en bewerkingen worden automatisch meegenomen op alle apparaten.
iCloud-opslag is helaas geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone of iPad. Kort gezegd, met iCloud kan je het opslaggeheugen niet uitbreiden. Wel kun je in beperkte maten iCloud gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad. Dit kan onder meer met foto's en muziek.
In de app Foto's bekijkt en bewerkt u de genomen foto's. Foto's die met de smartphone zijn gemaakt, staan in de app Foto's . Deze app staat standaard op veel Android-apparaten. Tik eventueel eerst op de map Google en vervolgens op Foto's om de app te openen.
Toegang tot iCloud-foto's
Open de app Foto's. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' om uw foto's te bekijken. Tik op het tabblad 'Albums' om 'Mijn albums', 'Gedeelde albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Hulpprogramma' te zien. U kunt ook meer lezen over materiaal dat u deelt met anderen.
Herstart je apparaten
Het klinkt misschien heel basaal, maar het kan goed dat synchronisatie weer werkt als je je apparaten opnieuw opstart. Het synchronisatieproces kan soms vastlopen. Door je apparaten even uit- en aan te zetten start het proces opnieuw op, wat het probleem kan verhelpen.
Maar soms is iCloud synchronisatie spontaan uitgeschakeld voor een bepaalde app. Dit kun je controleren door naar Instellingen te gaan. Daar selecteer je jouw naam en vervolgens iCloud. Scroll door de lijst met apps die mogen synchroniseren met iCloud en zet eventueel het schuifje van de getroffen app weer op groen.
1 Oplossing
Haal de SD kaart er eens helemaal uit en restart het toestel. Ga vervolgens naar instellingen/ apps / camera / opslag / gegevens wissen. Dan is de camera gereset en probeer het dan nog eens.
Open photos.google.com op je computer. Log in op je Google-account. Klik rechtsboven op de profielfoto. Check of je bent ingelogd op het account waarmee je een back-up van de foto's hebt gemaakt.
Om dit te doen, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.
Leg je oude en nieuwe toestel naast elkaar en zorg dat bluetooth op beide apparaten is ingeschakeld. Het scherm 'Begin direct' verschijnt. Nadat je je Apple ID gecontroleerd hebt, klik je op 'Ga door'. Er verschijnt een bewegende animatie op het nieuwe apparaat.
50GB aan iCloud-opslag: 0,99 euro per maand. 200GB aan iCloud-opslag: 2,99 euro per maand. 2TB aan iCloud-opslag: 9,99 euro per maand.
iCloud is in elk Apple device ingebouwd. Op die manier blijven al je foto's, bestanden, notities en meer veilig bewaard, altijd up‑to‑date en overal binnen handbereik. Iedereen krijgt gratis 5 GB iCloud-opslag om mee te beginnen.
Verwijderde foto's of video's terugzetten: Open Foto's en tik op het tabblad 'Albums'. Scrol omlaag, tik op het album 'Recent verwijderd' en tik vervolgens op 'Selecteer'. Tik op de foto of video die u wilt bewaren of tik op 'Zet alles terug'.
Op een Android
Tik hier op Prullenbak en selecteer hier de foto's die je terug wilt zetten en kies daarna voor Herstellen. De foto's komen terug op de originele locatie en album waar ie instond.