Stof kun je weghalen met een kleine pin, maar ook met een stofzuiger. Reparateurs gebruiken vaak een spuitbus met perslucht. Let daarbij wel op dat je de 'm recht houdt, anders kan er water uitkomen. Opslagruimte opschonen Er zijn een aantal apps die je helpen bij het opschonen van je opslagruimte.
Maak één van de microvezeldoekjes vochtig met een beetje schoonmaakmiddel. Maak de achterkant en zijkanten schoon door tijdens het boenen draaiende bewegingen te maken. Let erop dat je de knoppen ook weer blinkend krijgt. Veeg vervolgens met de droge microvezeldoek de behuizing droog.
Pak een houten of plastic tandenstoker, het liefst zo dun mogelijk. Omdat we alleen vuil gaan verwijderen, zijn zaken als schoonmaakalcohol niet nodig. Daarmee zou je het risico kunnen lopen dat je de aansluiting beschadigt. Duw je tandenstoker zachtjes in de oplaadpoort en schraap de troep voorzichtig naar buiten.
Gelukkig is daar een gemakkelijke oplossing voor: schoonmaken met een Anti Dust Spray. Natuurlijk geldt deze tutorial niet alleen voor iPhone, maar ook voor andere Android telefoons van Samsung, Oneplus, LG, Sony etc. Die Anti Dust Spray kan je vaak bij de bouwmarkt, electronicazaak of zelfs bij de Action kopen.
Neem een pluisvrije, schone en zachte doek die je een beetje nat maakt met warm water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals ruitenreiniger, huishoudelijke schoonmaakproducten of schuurmiddelen. Heb je een screenprotector, dan kun je die op dezelfde manier schoonmaken.
Zorg dat je goed in de Lightning poort van jouw iPhone kan kijken. Houd je iPhone in het licht of gebruik een (zak)lamp om bij te schijnen. Nu duw je de satéprikker of tandenstoker zachtjes in de poort en schraap je alle viezigheid naar buiten. Hierbij zie je pluisjes en stofdeeltjes tevoorschijn komen.
Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak of schuurmiddelen om de iPhone schoon te maken.
Ziek worden
Onderzoekers van een Amerikaanse universiteit onderzochten hoeveel bacteriën er echt op je smartphone zitten. Volgens deze studie zitten er gemiddeld 17.000 bacteriën op een telefoon. Ander onderzoek spreekt zelfs van meer bacteriën op een telefoon dan op een toiletbril.
Dagelijks, wekelijks, maandelijks, of nooit: maak jij wel eens je mobiele telefoon schoon? Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende.
Met Super Speaker Cleaner kun je de luidsprekers van je mobiel schoonmaken met slechts één klik. Leg de telefoon neer, zet het volume op maximaal, koppel de koptelefoon los en begin met schoonmaken om te zien hoe deze gratis app water en vuil uit de luidsprekers weet te verwijderen.
Laadt je tablet of telefoon langzamer op? Zorg er dan voor dat alle applicaties helemaal afgesloten zijn en ook niet meer actief zijn op de achtergrond. De vliegtuigstand kan ervoor zorgen dat je telefoon of tablet sneller opgeladen zal worden.
Check of de oplader en kabel werken. Probeer ze met een ander apparaat. Ga na of de kabel goed is aangesloten op de oplader en je telefoon. Check of de poort van je telefoon geen stof of pluisjes bevat.
Problemen met de oplader
Probeer het eens met een officiële oplader. Als dat niet werkt zou het probleem aan het kabeltje kunnen liggen. Probeer op te laden met een ander kabeltje en mogelijk lukt het nu wel. Dan zou het nog aan de adapter kunnen liggen en even een andere adapter gebruiken zorgt voor meer antwoorden.
Met de IP68-classificatie zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max maximaal 30 minuten waterbestendig in een waterdiepte van maximaal 6 meter.
Controleer of de luidsprekeropening niet verstopt of vuil is. Op de iPhone controleert u ook nog of de ontvanger niet verstopt of vuil is. Reinig indien nodig de opening van de luidspreker of ontvanger met een zacht borsteltje. Het borsteltje moet schoon en droog zijn.
Standaard hoor je de andere via de ingebouwde speaker aan de bovenkant van de iPhone. Deze speaker is alleen hoorbaar wanneer je de iPhone tegen je oor houdt. Dat is de meest gangbare weg om een telefoongesprek te voeren, daarnaast heb je de keuze om het gesprek verder te voeren via de luidspreker onderaan je iPhone.
Een Brits onderzoek onderstreepte in 2008 dat op en in een toetsenbord gemiddeld 400 keer méér bacteriën zitten dan op een toiletbril. Volgens de onderzoekers ontstaat de vervuiling van de toetsenborden door eten bij de computer. En door met ongewassen handen na toiletbezoek weer achter de computer te gaan zitten.
Je wilt het misschien niet weten, maar op elke vierkante centimeter op jouw smartphone zitten 2000 tot 4000 bacteriën. Dit zijn vooral huidbacteriën en bacteriën uit je mond of luchtwegen.
Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat er op een vierkante centimeter van een toetsenbord gemiddeld 511 bacteriën rondhangen. Ter vergelijking: een normale wc-bril bevat er zo'n acht per vierkante centimeter. De computermuis is ook al zo vies.
Ja, de iPhone 11 is waterdicht. Het toestel heeft een IP68-classificatie. Dit houdt in dat de iPhone 11 onder gecontroleerde omstandigheden 30 minuten lang tot maximaal 2 meter diep onder water kan. Tóch raden we aan om contact met vloeistoffen zo veel mogelijk te vermijden.
De iPhone XS serie, iPhone 11 serie en iPhone 12 serie zijn allemaal IP68-gecertificeerd. De iPhone 12 serie kan 30 minuten tot 6 meter diep onder water. De iPhone 11 Pro (Max) kan 30 minuten tot 4 meter diep onder water. De iPhone 11 en de iPhone XS (Max) kunnen 30 minuten tot 2 meter diep onder water.