Als je naar Curacao in corona-tijd dan moet je een Passenger Locator Card (PLC) invullen.
Makkelijk in te vullen, binnen 48 uur voor vertrek
Het online invullen van de Passenger Locator Card gaat vrij gemakkelijk, ze vragen de volgende zaken; Persoonlijk informatie (naw-gegevens) Reisinformatie.
De in- en uitstapkaart (“ED card”) is een kaart die elke niet-ingezetene van Curaçao die Curaçao bezoekt in dient te vullen alvorens door immigratie te gaan. Deze kaart werd vroeger in het vliegtuig naar Curaçao uitgedeeld, maar je kunt hem nu online invullen—vandaar: “online ED card”.
De Digital Immigration Card (DI Card) is verplicht voor iedere toerist die naar Curacao wilt reizen. Je hebt deze DI Card nodig om bij aankomst op Hato Airport op Curacao door de douane te komen.
De ED-kaart staat voor Aruba's officiële 'Embarkation-Disembarkation' kaart. Dit is een formulier dat je normaliter tijdens je vlucht naar Aruba krijgt uitgereikt, maar nu kun je de ED-kaart eenvoudigweg voor vertrek online invullen, zodat je dit onderweg niet meer hoeft te doen.
Met de digitale Passenger Locator Card moeten personen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus snel worden opgespoord, meldt TAP Air Portugal. De Passenger Locator Card kan voor vertrek online worden ingevuld, en moet getoond kunnen worden bij controlepunten op de luchthaven van aankomst.
De Digitale Immigratiekaart is een voor alle bezoekers verplicht formulier ten behoeve van inklaring bij immigratie naar Curaçao. De kaart kan uitsluitend online worden ingevuld.
Beste bezoeker, Momenteel zijn er geen maatregelen van kracht voor reizigers die terugkeren naar/aankomen in België. Je hoeft dus geen Passenger Locator Form (PLF) in te vullen.
Reisregels vanaf 11 maart
De algemene verplichting om een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen vervalt. Het PLF is enkel nog verplicht voor wie met een vervoerder naar België reist vanuit een derde land dat niet op de witte lijst van de Europese Unie staat.
Het FCS-formulier is beschikbaar op de website van het SPTH-portaal of via de mobiele app van SPTH. De website is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Spaans, Engels, Frans en Duits.
Voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten geldt dat u per land maximaal 30 dagen aaneengesloten mag verblijven. Wilt u langer dan 30 dagen, maar korter dan 90 dagen blijven? Voor informatie over verlenging na aankomst kunt u contact opnemen met de lokale autoriteiten.
Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Curaçao, ook bij het huren van een voertuig. Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
Opvallend: je hoeft het PLF niet meer maximaal 48 uur voor je terugkeer in te vullen. Het mag al tot 180 dagen op voorhand, wat betekent dat je het eigenlijk al online kan invullen vóór je op reis vertrekt.
Het is verplicht voor alle reizigers om binnen 48 uur voor vertrek een digitaal Health Control Formulier in te vullen. Dit kan via de App SpTH. Je kunt ook het formulier invullen via https://www.spth.gob.es/. Indien je het formulier niet invult en dus geen QR-code kunt aantonen, mag je niet aan boord van het vliegtuig.
Als QR-codes gedeeld worden op internet of via social media kan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deze QR-codes blokkeren. De QR-codes zijn dan geen geldig coronabewijs meer. Het is strafbaar om QR-codes te delen.
48 uur oud voor vertrek.
Sinds 1 mei is het niet meer nodig om een formulier in te vullen wanneer u naar Portugal reist.
Het IU kaart kan alleen tot 48 uur voor vertrek ingevuld worden.Om de ED-kaart in te kunnen vullen dient u over een geldig paspoort te beschikken, alsook over een e-mailadres waar u toegang toe heeft. Om het online aanvraagformulier met succes in te vullen dient u informatie uit uw paspoort op te geven.
de Curaçaoër zelfst. naamw. (m.) Verbuigingen: Curaçaoërs een inwoner van Curaçao, of iemand afkomstig uit Curaçao Bron: WikiWoordenboek.
Reisdocumenten en identiteitsdocumenten Caribisch Nederland en Caribische landen. In het Caribisch deel van het Koninkrijk worden Nederlandse paspoorten verstrekt, maar geen Nederlandse Identiteitskaarten (NIK). Ieder eiland heeft een eigen identiteitsdocument, de sédula.