Wanneer er te veel druk op het sieraad kan staan is het ten sterkste af te raden om een navelpiercing te nemen, omdat er dan een grote kans is dat er irritaties en ontstekingen ontstaan. Dit is bijvoorbeeld het geval als je buik zich omvouwt op je navel als je zit of voorover buigt.
Draai het ringetje/staafje van de piercing tijdens het schoonmaken. U kunt gewoon douchen; spoel douchegel/zeep en overige restjes goed weg. Het is aan te raden te douchen met een desinfecterende zeep. Het is verstandig om de eerste 2 weken geen gebruik te maken van een bad.
Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking. Ook in de zee zwemmen mag de eerste paar weken niet met een verse piercing.
De genezingstijd van een navelpiercing is gemiddeld 6 – 9 maanden. Omdat er door het piercen een open wond is ontstaan, kan deze makkelijk geïnfecteerd raken. Om deze redenen is het belangrijk dat je een goede nazorg verricht op jouw navelpiercing. De navelpiercing zal de eerste weken een beetje rood blijven.
Bij een navelpiercing, mag je niet op je buik slapen. Probeer op je rug te slapen. Het kan enige tijd duren om aan een bepaalde slaaphouding te wennen maar het is het waard. Je kunt kussens gebruiken om bepaalde delen van je lichaam te ondersteunen.
Het plaatsen van een navelpiercing kan in een piercing en tattoo shop gedaan worden en zal ongeveer tussen de 20 en 25 euro kosten. Het laten zetten van een navelpiercing kan ook risico's met zich mee brengen, laat dit dus doen door een specialist en laat je goed informeren bij je piercer.
Om je piercing snel en goed te laten genezen, is het nodig dat je lichamelijke hygiëne in orde is. Het gebied om de piercing heen moet dagelijks goed schoongemaakt worden. Het is belangrijk dat tijdens het douchen alle zeepresten en shampoo worden verwijderd om irritaties en ontstekingen te voorkomen.
Oorlel piercings zijn de meest voorkomende piercings. Mensen van jong tot oud kiezen elke dag voor piercings in het oor. Oorlel piercings zijn relatief pijnloos omdat ze worden gezet in een vlezig stuk huid zonder kraakbeen. Het zetten is eenvoudig, snel en hij geneest meestal redelijk goed.
Je broek mag niet te hoog in de taille zitten. Het is belangrijk dat je kleding tijdens en na het piercen niet in de weg zit. De navelpiercing is een oppervlakkige piercing. Dit houdt in dat het sieraad door een huidplooi wordt geprikt.
Na het plaatsen van de piercing kan het zijn dat de piercing af en aan een paar dagen blijft bloeden, dit kan vaak blijven gebeuren bij het slapen gedurende de eerste week. Belangrijk is nog steeds dat je niet op de piercing slaapt om ook dit te voorkomen.
Over navelpiercings kan het sieraad bijvoorbeeld een ring zijn of een staafje. De dikte van het sieraad is in elk geval minimaal 1,6mm. De diameter van het ringetje en de lengte van het staafje verschilt. Met een staafje is het meestal 10mm lang.
Raak de piercing alleen aan wanneer je deze gaat schoonmaken. Was voor het schoonmaken van de piercing altijd je handen. Maak de piercing 2 maal per dag schoon.
Als je lichaam een piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst. - De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten). - De in- en uitgangsgaten worden groter.
Tijdelijke piercing tijdens het sporten
Hangende piercings, zoals navelpiercings, oorpiercings zijn verstandiger uit te doen, en te vervangen door de basis piercing.
3.1 Doet een navelpiercing pijn? Een navel piercing is heel persoonlijk, sommige mensen vinden het pijn doen, anderen niet. In het algemeen valt het reuze mee. Het is vergelijkbaar met een prik van de dokter, maar iedereen ervaart pijn op zijn eigen manier.
Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.
Gelegen op een ongebruikelijke plek, richt een torenpiercing zich op het drukpunt dat voornamelijk bedoeld is om migraine te verminderen en te helpen bij het verlichten van stress.
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing. Andere piercings kunnen ook best pijnlijk zijn maar de pijn die jij zal ervaren is volledig afhankelijk van jouw persoonlijk pijngrens en de ervaring van je piercer.
Een groot voordeel van piercen is dat de naald de huid dus minimaal beschadigt.Hierdoor is de pijn minder en kan de wond sneller helen. Dit is de reden dat piercen vaak wordt gebruikt voor piercings in delicate gebieden zoals in het kraakbeen van je oor zoals bijvoorbeeld bij een helix, tragus of conch piercing.
Dit is per lichaamsdeel en piercing verschillend. Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen. Mocht u twijfelen kunt u altijd bij uw piercer terecht.
Je zojuist geplaatste piercing zal de komende paar dagen gevoelig zijn of een beetje pijn doen. Na een paar dagen hoort de ergste pijn verdwenen te zijn. Indien je langdurig last houdt van pijn, raadpleeg dan Queen of Rings.
Slapen op een verse piercing is een veel voorkomende oorzaak van problemen bij de genezing. Wanneer je op een piercing slaapt ga je druk en wrijving op de piercing zetten wat er voor complicaties kan zorgen zoals irritatie, pijn, extra zwelling, scheefgroei en bultjes. Via je kussensloop kan je een infectie oplopen.
De navelpiercing is een type piercing, gebruikelijker bij vrouwen dan bij mannen, waarbij de huid rondom de navel wordt doorboord en voorzien van een sieraad.
Navelpiercings worden standaard met een draaddikte van 1.6 mm gezet. Ze hebben veelal een gebogen barbell met een lengte van 10 mm. Ook hierin kan een lengte van 8 mm of 12 mm mogelijk zijn.