Wat mag je niet doen met een holter?

Tijdens het dragen van de holter mag u bijna alles doen wat u normaal ook doet. Alleen douchen, baden, zwemmen en liggen op een elektrische deken zijn niet toegestaan. Dit kan de registratie van uw hartritme verstoren. U houdt ook tijdens het slapen de holter om.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Hoe slaap je met een holter?

De elektroden en de recorder kunnen niet tegen water, u kunt dus niet zwemmen, douchen of in bad gaan. Ook slapen op of onder een elektrische deken of op een waterbed dat aanstaat is niet toegestaan. Opwarmen van tevoren wel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patientenfolders.erasmusmc.nl

Hoe lang moet je een holter dragen?

Bij dit onderzoek worden plakkers met elektrodes op de borst geplakt. Deze zijn via kabeltjes verbonden met een recorder. Deze recorder draagt u 24 uur, 72 uur of 7 dagen met u mee. De medewerker legt u tijdens het aansluiten precies uit hoe u met de apparatuur moet omgaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op star-shl.nl

Kan je met een holter sporten?

Na activering van de holter mag je je terug aankleden en kan je terug naar huis gaan. Thuis mag je zoveel mogelijk dagdagelijkse activiteiten blijven uitvoeren. Wel kan je niet douchen met het toestel en is het ook afgeraden om intensief te sporten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hartcentrumhasselt.be

Wat te zien bij holteronderzoek?

Via een Holteronderzoek spoort de cardioloog eventuele afwijkingen op in het hartritme. Een apparaatje registreert het hartritme gedurende 1 of enkele dagen. Zo krijgt de cardioloog een goed beeld over een langere periode.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hartstichting.nl

24-Hour Holter Monitor Test_Rutland Heart Center_Rutland Regional Medical Center

41 gerelateerde vragen gevonden

Hoe werkt een 24 uurs holter?

Bij een Holteronderzoek krijgt u plakkers (elektroden) op uw borst. Deze zitten vast aan een apparaatje dat u aan uw riem draagt. Het apparaat registreert uw hartritme gedurende 24 of 48 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cardioexpert.nl

Kun je met een holter douchen?

Leefregels tijdens het onderzoek

Tijdens het dragen van de holter mag u bijna alles doen wat u normaal ook doet. Alleen douchen, baden, zwemmen en liggen op een elektrische deken zijn niet toegestaan. Dit kan de registratie van uw hartritme verstoren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Wat zijn de symptomen van hartritmestoornissen?

Als gevolg van een ritmestoornis kunt u last hebben van:
  • hartkloppingen.
  • hartbonzen.
  • hartoverslagen.
  • pijn op de borst.
  • kortademigheid.
  • duizeligheid.
  • (neiging tot) wegraken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Is een hartritmestoornis gevaarlijk?

Zo'n stoornis kan de pompkracht van het hart verminderen, waardoor het hart onregelmatig gaat pompen en hartkloppingen ontstaan. Sommige hartritmestoornissen zijn levensbedreigend. Andere zijn ongevaarlijk maar vooral vervelend door de klachten die de ritmestoornis met zich meebrengt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Wat zijn symptomen van hartkloppingen?

Bij hartkloppingen voelt u uw eigen hart in uw borstkas of keel kloppen. Het hart kan dan heel snel kloppen, heftig bonzend voelen of een slag overslaan. Dit kan een heel vervelend gevoel geven. Ook kunnen hartkloppingen u ongerust maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat is de beste slaaphouding voor je hart?

Wanneer je op je linkerzij ligt, is het gemakkelijker voor je lichaam om bloed rond te pompen. De aorta maakt vanaf je hart namelijk een bocht via de linkerkant om bij de buik te komen. Lig je op je rechterzij, dan moet het bloed eerst omhoog gepompt worden en dit kost meer moeite dan naar beneden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op swisssense.nl

Waarom in de nacht hartkloppingen?

Veelal is de oorzaak van hartkloppingen en hartritme stoornissenterug te voeren op een autonoom zenuwstelsel wat ontregeld is. Je lichaam geeft een stress signaal, terwijl de situatie zelf veilig is, bijvoorbeeld wanneer je in je bed ligt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vabs.nl

Waarom kan ik niet op mijn linkerzij slapen?

Slapen op de linkerzijde kan maar beter vermeden worden, en er zijn indicaties dat slapen op deze zij (wellicht ten overvloede: het hart bevindt zich grotendeels in de linker borstkas) zorgt voor meer druk op het hart, zeker bij mensen met overgewicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ntvo.nl

Wat is het beste medicijn tegen hartritmestoornis?

digoxine. Digoxine behoort tot de groep geneesmiddelen die hartglycosiden worden genoemd. Digoxine verbetert de pompkracht van het hart en zorgt voor een regelmatige rustige hartslag. Artsen schrijven het voor bij hartfalen en hartritmestoornissen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Welke hartslag in rust is gevaarlijk?

Zo was een harslag in rust tussen 51 en 80 slagen per minuut gelinkt met een 40 tot 50 procent hoger risico op een vroege dood, in vergelijking met degene met een hartslag onder de 50 slagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Kan je oud worden met hartritmestoornissen?

Het maakt voor uw levensverwachting niet uit of uw hartritme vooral door het normale sinusritme of door boezemfibrilleren wordt bepaald. De bovengenoemde behandelingen hebben als doel uw kwaliteit van leven te verbeteren, door uw hartklachten te verminderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isala.nl

Is angina pectoris te zien op ECG?

Onderzoek en diagnose

Om te onderzoeken of u angina pectoris heeft wordt een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Op het moment dat er klachten zijn, zijn er afwijkingen op het hartfilmpje zichtbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

Hoeveel hartslagen per 24 uur?

Extra hartslagen komen bij de gezonde bevolking vaker voor op oudere leeftijd. In de leeftijdsgroep ouder dan 60 jaar heeft 20% van de personen meer dan 100 extra hartslagen per 24 uur, en 5% meer dan 1.000 extra hartslagen per 24 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Hoe verwijder je een holter?

U mag de recorder zelf afkoppelen naar 24, 48 of 72 uur. De laborant vertelt bij het aansluiten vanaf wanneer dat mag. Het afkoppelen is eenvoudig: u verwijdert de plakelektroden van de borst. De plakelektroden mogen weggegooid worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Waar plakkers holteronderzoek?

De registratie vindt plaats met behulp van een recorder die u in een tasje om uw nek draagt. De recorder wordt via een kabel verbonden met plakkers op uw borst en is zo klein dat u deze gemakkelijk onder uw kleding kunt dragen. De recorder wordt in het ziekenhuis aangebracht en u krijgt instructies mee voor thuis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diakonessenhuis.nl

Wat is een abnormale ECG?

Bij een geleidingsstoornis wordt ergens in het hart het stroomstootje opgehouden. Dit wordt vastgesteld op een hartfilmpje (ECG). Geleidingsstoornissen kunnen op verschillende plaatsen in het hart ontstaan en vaak als iemand ouder wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

Wat zie je niet op een ECG?

Gaat het niet goed, dan ontstaat er een hartritmestoornis. De meeste hartziekten hebben gevolgen voor het prikkelgeleidingssysteem en laten daarom sporen na op een ECG. Om een hartinfarct snel te kunnen herkennen, is een ECG een belangrijk onderzoek. Het grafiekje van een ECG kun je vergelijken met een bergetappe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hartwijzer.nl

Hoe heet een kastje voor je hart?

Een ICD is een apparaatje dat ingrijpt bij gevaarlijke hartritmestoornissen. De ICD geeft een schok om het normale hartritme te herstellen. Hiermee voorkom je een hartstilstand. Een ICD bestaat uit 2 delen: het kastje en de elektrode(n) die voor de signalen van en naar het hart zorgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hartstichting.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Hoe kom je in GTST?