“Natuurlijk verkopen we een groot deel van die spullen in de winkel. Maar we doen veel meer: we recyclen en upcyclen, faciliteren workshops, evenementen en leerwerkplekken. Bovendien werken we samen met allerlei startups, opleidingscentra en bedrijven.
Bij binnenkomst wordt de kleding grof gesorteerd, dat wil zeggen; kleding, schoenen en tassen in een kar en woning textiel (gordijnen, kussens, beddengoed, e.d.) in een andere kar. Is de kar vol dan wordt deze naar het magazijn voor de textiel sortering gebracht en gaan er weer lege karren mee terug.
Een kringloopwinkel is een organisatie waar spullen kunnen worden gedoneerd die vervolgens in de winkel te koop worden aangeboden. Een kringloopwinkel draagt bij aan een beter klimaat doordat afgedankte spullen de kans krijgen te worden hergebruikt in plaats van bij het afval te belanden.
wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum. - Ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels.
De term kringloop, en bijgevolg ook de naam kringloopwinkel mocht niet gedeponeerd worden bij het Benelux Merkenbureau. Het is een te algemene term die een ruimere betekenis heeft - denk maar aan kringlopen in de natuur. Daarom werd er in 2002 voor de merknaam "De Kringwinkel" gekozen.
Spullen inleveren kan bij de meeste kringloopwinkels. Elke kringloop heeft zijn eigen methode om gebruikte spullen in te zamelen. Kringloopwinkels kunnen voor de inname van spullen andere tijden hanteren dan de openingstijden van de winkel zelf. Sommige winkels hebben voor de inname een speciale dag in de week.
Bezoek ze gewoon allemaal eens, bij voorkeur op een doordeweekse dag. Dan is het er namelijk lekker rustig. Vergeet ook vooral kringloopwinkels in afgelegen oorden/dorpen niet.
Zowat alles. Kringwinkels zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig?
Met andere woorden, de opbrengst gaat dan naar arbeidsplaatsen, lonen, onderhoud gebouwen, energie, transportkosten,…. Eventuele winst gaat naar investeringen (verbetering werkomstandigheden) en nieuwe initiatieven.
Oude kleding en textiel inleveren bij supermarkt of winkelcentra. Bij sommige supermarkten of winkelcentra staan speciale verzamelcontainers voor oude kleding en textiel. U kunt daar uw oude kleding in stoppen, maar ook schoenen, hoeden en zachte knuffelbeesten.
Via SpullenSchenken.nl kun je kijken welke goede doelen bij jou in de buurt je blij kunt maken met jouw (tweedehands) spullen. De website werkt heel simpel en er is een grote diversiteit aan goede doelen, kerkelijk/niet kerkelijk, voor dieren, voor milieu etc. Echt een dikke pluim voor deze ladies!
– Leger des Heils Reshare geeft de kleren gratis weg aan mensen in nood (bijvoorbeeld daklozen of asielzoekers). Ook worden de donaties voor een klein prijsje in hun tweedehandswinkels verkocht. Soms versturen ze de kleding naar sorteerbedrijven. Dit laatste levert geld op die ze vervolgens in hulpprojecten investeren.
Er zijn genoeg mensen die je blij kunt maken met jouw oude spullen. Breng het naar de kringloopwinkel (sommige kringloopwinkels halen het zelfs bij je op) of gooi het in een bepaalde bak, zoals de Humana kledingcontainer. Sommige spullen zijn voor jou niets meer waard, maar voor een ander wel.
Spullen doneren voor vluchtelingen kan via het platform van VluchtelingenWerk Nederland. Hier vindt u een overzicht van initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen. En informatie over het doneren van spullen. Ook kunt u er een eigen initiatief aanmelden.
Wilt u uw oude bankstel afvoeren, maar kunt u zelf de bank niet vervoeren of vindt u het teveel moeite? De Afval Ophaal Dienst neemt dit graag voor u uit handen. Wij komen vaak binnen 24 uur uw oude bankstel ophalen tegen een goedkoper tarief dan wanneer u een container huurt.
Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed en heb je spullen die je niet meer gebruikt? Laat dan je herbruikbare meubels en spullen gratis ophalen. Wij zijn namelijk heel blij met jouw gebruikte spullen. De Ophaalservice van kringloopwarenhuis Het Goed staat GRATIS voor je klaar.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
De winkelvoorraad kleding opkoper koopt graag merkkleding, designermerken, sportskleding, werkkleding en schoenen. Biedt maar aan wat u heeft en wilt verkopen. De winkelvoorraad kleding opkoper komt snel bij u langs zodat u weer snel ruimte op de plank en in uw magazijn heeft én extra geld voor uw nieuwe voorraad.
Trucje. Geloof het of niet maar er zijn trucjes om de waarde van een tweedehands meubel te bepalen. Je trekt eerst tussen de 20% en 30% af van de nieuwprijs. Trek verder dan per jaar dat het meubelstuk oud is, 5% of 10% van de vraagprijs af.