Lach, kietel, knuffel, plaag en maak grapjes. De meeste dingen zijn niet belangrijk. Jullie liefde voor elkaar is niet een van die dingen. Zolang jullie het samen leuk hebben hoef je je waarschijnlijk nergens zorgen om te maken.
RelatietipsGoede communicatie is de sleutel tot een goede relatie. Communicatie is een van de belangrijkste onderdelen van een relatie. Niet alleen van romantische relaties, maar ook van vriendschappelijke en professionele relaties.
In een sterke relatie zitten, betekent écht veel meer dan tijd samen spenderen. Het gaat om open zijn en samen spelen zonder je onzeker te voelen. De kans hebben om helemaal jezelf te zijn en je als een kind te kunnen gedragen, zal je dichter bij je partner brengen.
Veel voorkomende dromen zijn bijvoorbeeld het nastreven van vrijheid, rust, geestelijke groei of verbondenheid met familie. De dromen van beide partners hoeven niet gelijk te zijn, als je die van de ander maar kent en ondersteunt. Dit is volgens Gottman de basis van een goede relatie.
Uit onderzoek blijkt dat een huwelijk in de eerste tien jaar twee grote dieptepunten kent. De eerste dip komt in het vierde jaar en de tweede grote dip in – je raadt het al – jaar zeven. Bij de eerste grote problemen probeert een koppel er vaak alles aan te doen om de relatie te redden.
Wat is een toxische relatie? Een toxische relatie is een verbinding tussen twee personen die schadelijk is. Het is een vorm van een negatieve menselijke energieke besmetting. Dit betekent dat je iemand anders' energie met die van jou uitwisselt, en dat deze giftig voor jou is.
Communicatie, vertrouwen en respect: het zijn zonder twijfel de drie belangrijkste peilers binnen een relatie. Hapert het op een van deze vlakken, dan moet de alarmbel afgaan. Een gebrek aan respect laat vele relaties kapotgaan. Tracht zelfs tijdens een verhitte discussie respectvol met elkaar om te gaan.
Samen je leven delen met iemand, gaat om samen groeien en genieten van elkaar. In een gezonde en liefdevolle relatie zit veel empathie, support, waardering en respect. Deze tien signalen vertellen je dat het écht goed zit.
Goede communicatie zorgt ervoor dat jullie contact 'stroomt': je voelt je gekend en je komt je partner ook echt tegen. Dat geeft een gevoel van verbondenheid. In een gezonde relatie is het belangrijk om te begrijpen wat de stijl van communiceren is van je partner.
Toon liefde en waardering.
Laat hem zien hoe zeer je hem op prijs stelt en dat je weet dat hij zijn best doet. Als hij iets liefs voor je doet, toon dan je affectie. Geef hem een kus of een knuffel, of zeg gewoon dat je van hem houdt. Als hij weet hoe gelukkig hij jou maakt, wordt hij daarvan weer gelukkig!
Deze tips helpen daarbij: Nodig hem formeel voor een gesprek uit, het liefst buitenshuis in een rustige omgeving; Drink geen alchohol; Vraag of je man jou zou willen parafraseren als jullie praten.
Zorg ervoor dat je een leuk leven hebt
En dat dat ook op een manier gaat waar je van geniet. Met dagelijks kleine momentjes van plezier, omdat je iets doet wat je gelukkig maakt. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de kleine geluksmomenten ervoor zorgen dat jij je beter voelt, en leuker bent om mee om te gaan.
Degene die alles en iedereen veroordeelt. Mensen die altijd hun oordeel klaar hebben zijn er als eerste bij om te zeggen als er iets niet goed is. Ze slagen er als geen ander in om je positieve gedachten over je passie te doen veranderen in negatieve gevoelens.
Hij wil nooit meer seks, zij klaagt over het dopje van de tandpasta, hij komt steeds later thuis van zijn werk en zij praat liever met haar vriendinnen dan met hem. Zo herken je de signalen van een slechte relatie. Volgens psychologen zijn er verschillende signalen die erop wijzen dat het niet goed gaat met de liefde.
Vluchtgedrag is een reactie van weglopen, weg vluchten, er vandoor gaan, ontkomen, ontsnappen, en veelal een onbewuste reactie vanuit het gevoel, vanuit de emotie angst, uit 'het op voorhand gevaar zien', waarbij iets van binnen niet goed voelt, maar waar je je vinger niet goed op kan leggen en er een ongemakkelijk, ...
Een beetje bindingsangst of verlatingsangst is normaal. Soms heb je ook een goede reden om je (nog) niet te willen binden. Bindingsangst kan problematisch worden als je in een relatie niets wil delen door schik om te veel van je eigen territorium af te staan te geven of te veel van jezelf te tonen.
De winter komt eraan! Voor veel koppels betekent dat het einde van zwoele avonden en fladderende vlinders. Er is zelfs één dag in het jaar wanneer de meeste koppels hun relatie verbreken. De dag dat de meeste stellen de knoop doorhakken valt in de winter.
Uitgangspunt voor een veilige, gezonde seksuele relatie (in welke vorm dan ook) is dat ieders gevoelens en grenzen worden gerespecteerd. Seksualiteit beleven met elkaar vraagt om openheid en de ander durven aan te geven wat je wel en wat je niet wilt. Om verschillende redenen kan seks ook problemen veroorzaken.
Toewijding. Vrouwen vinden het het allerbelangrijkst dat hun man respect heeft voor wie ze is, en haar daar onvoorwaardelijk in steunt. Vrouwen vinden het 'wij-gevoel' in een relatie essentieel en willen dat mannen dat snappen en ze daarin tegemoet komen.
In een relatie is het van belang om open en eerlijk te zijn naar de ander. Dit betekent dat je niet alleen de leuke dingen met elkaar deelt, maar ook de minder leuke dingen. Zelfs als je bang bent dat je partner misschien boos, teleurgesteld of verdrietig zou kunnen worden.