Het kan gebruikt worden bij het nemen van een ligbad in plaats van bijvoorbeeld badschuim. Badolie beschermt een droge of ruwe huid en herstelt en beschermt de natuurlijke huidbarrière tegen verdere uitdroging. De olie vermengt zich met het badwater en blijft niet als een laagje op de oppervlakte drijven.
Tenminste, behoorlijk wat badzout is misschien beter. Het heeft een helende werking en zorgt er op een heel natuurlijke manier voor dat u de kans krijgt om u volledig te ontspannen. Om even nergens aan te hoeven denken op het moment dat u zich in het warme water laat glijden.
Als basis wordt vaak tarwekiemolie, amandelolie, jojoba-olie of teunisbloemolie gebruikt. Deze zijn bijzonder zacht en verzorgend voor de huid. De extra etherische oliën geven de badolie zijn geur.
Badoliën verzorgen de huid met waardevolle vetten
De Badoliën zorgen, door de uitzonderlijke verzorging, voor een zacht en glad huidgevoel - ook na het baden. Doordat de oliën een blijvend beschermend laagje vormen op de huid, is er na het baden geen verdere huidverzorging meer nodig.
Een badje met badolie geeft de huid extra verzorging. De olie brengt een beschermend laagje aan op het babyhuidje, helpt de natuurlijke zachtheid van het huidje knuffelzacht te houden en voorkomt dat deze uitdroogt. Daardoor is de Badolie ook geschikt voor het huidje van de allerkleinsten.
Zwitsal biedt al meer dan tachtig jaar een uitgebreide reeks verzorgende producten voor baby's, peuters en kleuters – en vooruit, ook voor volwassenen.
Make-up verwijderen: maak je gezicht schoon door wat babyolie op een wattenschijfje te doen en vervolgens over je gezicht te wrijven. Je make-up is snel van je gezicht af en je hebt een heerlijke, zachte huid. Badolie: zoals we al zeiden, veel mensen vinden babyolie heerlijk ruiken. Het is dus ideaal als badolie.
'Een bad nemen moet gerust kunnen'
Een bad nemen moet volgens de dermatoloog gerust kunnen, maar liever niet vaker dan drie keer per week. Om het voor je huid een beetje plezierig te houden, is het belangrijk om niet te lang te blijven liggen, want hoe langer je in bad ligt, hoe meer je huid uitdroogt.
Hoe lang? De uitspraak "Je hebt waarschijnlijk in een te warm bad gelegen" komt niet uit het niets: Een te lang bad kan de bloedcirulatie vertragen en de huid uitdrogen. Om die reden mag een warm bad normaliter niet langer dan 20 minuten duren.
Ja, baden kunnen vol zitten met dubieuze micro-organismen, maar het menselijk lichaam is daar prima tegen opgewassen. Waarschijnlijk is een droge en schilferige huid het ergste wat je vriend kan overkomen. Hoe langer ze ligt te weken, hoe meer vocht er uit haar huid gaat, vooral als ze gevoelig is voor een droge huid.
Het symbool met de maandaanduiding geeft de termijn aan waarin het product optimaal gebruikt kan worden na openen. Producten die na aankoop nog niet geopend zijn hebben een houdbaarheid van ongeveer 30 maanden (omgerekend ongeveer 2,5 jaar). Hierna zullen de geur en de werking van de essentiële oliën afnemen.
Waar is badzout goed voor? Badzout wordt al eeuwenlang wereldwijd gebruikt door de genezende werking die het zou hebben op de huid. Badzout staat bekend om de ontspannende werking op de spieren. Wanneer je last hebt van gezwollen, overgevoelige en pijnlijke spieren helpt badzout verlichtend.
Voetbad met zeezout
Een voetbad met Dode Zeezout is heilzaam bij koude voeten, blaas- en nierklachten en bij jeukende of schilferende huid. Het bad heeft ook een sterke ontgiftende werking, want in de natuurheelkunde worden de voeten als derde nier gezien.
Het klinkt paradoxaal, maar een warm bad helpt je lichaam om af te koelen. "Dat komt omdat het de bloedvaten in de huid openzet", zegt Lode Godderis, professor geneeskunde aan de KU Leuven. "Als je uit bad komt, kan je lichaam sneller warmte verliezen door die open bloedvaten. En dat helpt om af te koelen."
Hoe helpt een bad als je verkouden bent? Een warm bad van 35-38 graden, zorgt voor een snellere bloedcirculatie in je lichaam. Hierdoor kan het lichaam goed opwarmen. Zelfs de koudere bloedvaten worden wat wijder en het bloed kan in de kleinste slagaders stromen.
● Gebruik badolie of zout (optioneel)
Badzout is goed voor je huid. En met etherische oliën laat je het lekker geuren. Laat het bijvoorbeeld ruiken naar eucalyptus als je weer helemaal fris uit bad wilt komen en kies voor lavendel of ylang-ylang als je helemaal zen wilt worden.
Op elke oppervlakte van ons lichaam (inwendig of uitwendig) zitten bacteriën en door een bad te nemen zullen die gedeeltelijk van je huid wegspoelen en in het badwater terecht komen. Dus ja, technisch gezien drijven er in je badwater inderdaad bacteriën die normaal gesproken sowieso op je huid zouden zitten.
Je kind elke dag badderen of douchen hoeft echt niet. Twee keer per week is ruim voldoende, want water en vooral zeep drogen zijn huid uit.
Voor je gezondheid is het het beste om zo'n 1 à 2 keer per week te douchen. “De meeste mensen douchen veel te vaak. Jouw lichaam is van nature een goed geoliede machine”, zegt universitair docent dermatologie Brandon Mitchell.
Rozenbottel olie, Squalaan olie, Argan olie, Jojoba olie, Zonnebloemolie en Tea tree olie werken allemaal uitstekend in het balanceren van de vette huid en helpen om uitdroging van de huid (wat kan leiden tot meer olieproductie) te voorkomen.
Jojoba-olie is een relatief lichte olie, die makkelijk opgenomen wordt door je huid en is ook geschikt voor de vettere huid. Avocado-olie is juist geschikt voor de droge huid. Het bevat Vitamine E, welke goed is voor de elasticiteit van de huid. Het verbetert de hoeveelheid collageen, het verstevigt de huid.