Je kunt macarons ophalen – zo'n vijf of zes in een doosje – voor ongeveer 15 euro en er daarna lekker van genieten in een parkje.
De prijzen voor een macaron zijn uiteenlopend, maar over het algemeen erg hoog. Bij een patisserie in Nederland variëren de prijzen van 1,25 tot 2 euro per stuk. Bij Albert Heijn betalen klanten 5 euro voor een doosje van twaalf macarons.
Carette. Carette heeft de lekkerste macarons in Parijs. Die had je misschien niet aan zien komen aangezien iedereen altijd roept: Ladurée… Ook die zijn de moeite waard maar de lekkerste macarons vind je bij Carette.
Maar de jury vindt: als je toch macarons bij de supermarkt koopt, koop je de lekkerste bij Albert Heijn. En hou je heel erg van witte chocolade, koop dan de pistache macarons van de Vomar.
Er zitten 95 kilocalorieën in 1 stuk (20 gram) macaron. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'macaron'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Macarons zijn koel bewaard 2-3 dagen goed. Hoe langer je bewaart hoe zachter het koekje wordt [smaken verschillen ð ] Het lekkerst blijven macarons in een koektrommel. Dat komt omdat in de 'gewone' koektrommel de koekjes langer knapperig blijven omdat het vocht er door de kiertjes uit kan.
Een macaron is een luchtig, klein rijkgekleurd koekje dat rond van vorm is. De macaron bestaat uit twee meringuekoekjes die aan elkaar geplakt zijn door middel van een vulling. Anders dan de grote meringues, die vaak kruimelig en wat harder zijn, zijn de koekjes van de macaron juist zacht en plakkerig.
Waar komen deze kleine luchtige koekjes met hun zachte vulling eigenlijk vandaan? De allereerste macarons zijn gemaakt door Maison Ladurée in Parijs. Pierre Desfontaines, kleinzoon van oprichter Louis-Ernest Ladurée, introduceerde hier in 1930 twee kleine, op amandel gebaseerde schuimpjes met een crèmevulling.
De stad staat steevast in de top 10 van duurste steden van Europa als het aankomt op overnachtingen en ook op het gebied van eten, drinken en bezienswaardigheden is Parijs geen budgetbestemming. Je kunt een stedentrip naar Parijs echter zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.
Koopjes. Parijs heeft een aantal plekken waar je goedkoop kunt winkelen. Natuurlijk kun je snuffelen op rommelmarkten naar tweedehands spullen, maar ook in de winkels zelf kun je prima je slag slaan. Zo is het noordelijke deel van Boulevard de Magenta een plek waar je goedkope kleding en schoenen kunt kopen.
Macarons invriezen
Net als ik een gigantische hoeveelheid macarons in huis die je niet in een week opkrijgt? Dan kun je ze heel eenvoudig invriezen. Doe de macarons in luchtdicht afgesloten bakjes voordat je ze in de vriezer zet. Hier blijven ze tot wel 3 maanden goed.
Laat de macarons 2-3 minuten afkoelen, steek ze daarna voorzichtig los en leg ze op een taartrooster. Bestrijk de helft van de macarons voorzichtig met een theelepeltje vulling, druk er een tweede macaron tegenaan. Serveer de macarons zo vers mogelijk, ze kunnen door vocht snel slap worden.
Als ze niet in de koelkast worden bewaard, zullen ze binnen 24 uur opgegeten moeten worden. In de koelkast zullen ze tot wel 3 dagen lang vers blijven. Je kunt macarons ook tot wel 6 maanden lang bewaren in de vriezer.
Er zit 3,4 gram vet in 1 stuk (20 gram) macaron, waarvan 1,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Wil je niet al te veel geld uitgeven in Parijs? Behalve de trein en je hotel is uit eten gaan in Parijs waarschijnlijk je grootste uitgave. Wie elke maaltijd buiten de deur eet is per dag al gauw 50 euro kwijt. En dat tikt aan.
Macarons de Paris in 6 heerlijke smaken: Vanille, Koffie, Chocolat, Framboos, Citroen en Pistache.
De macaron heeft zijn oorsprong in Frankrijk. In 1581 traden Anne de Joyeuse en Marguerite de Lorraine in het huwelijk. Vanwege dit bijzondere evenement werd er door Catharina de' Medici een nieuw speciaal soort gebak geïntroduceerd gemaakt van verpoederde amandel. Dit gebak noemde men een 'macarone'.
Het schuimpje bestaat uit amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Ze worden in veel verschillende smaken gemaakt, herkenbaar aan de verschillende kleuren zoals chocolade (donkerbruin), mokka (middenbruin), kersen (rood), pistache (groen), aardbei (roze), framboos (karmijn), citroen (geel) en kokos (roomwit).