Telegram Premium met nieuwe functies en dubbele limieten kost 5 dollar per maand. Chatapp Telegram introduceert zijn Premium-abonnement. Dat kost 5 dollar per maand en gebruikers krijgen daarvoor nieuwe functies en verdubbelde limieten.
100% gratis en toegankelijk: Telegram heeft een volledig gedocumenteerde en gratis API voor ontwikkelaars, opensource applicaties en verifieerbare builds, zodat het altijd na te trekken is of de app die je hebt gedownload, uit exact dezelfde broncode is opgebouwd als wat gepubliceerd is.
De populaire berichten-app heeft nu Telegram Premium uitgebracht. Dit is een abonnementsvorm waarmee je tegen betaling extra functies krijgt. Telegram Premium kost 5,49 euro per maand.
Telegram wordt gezien als een veiliger alternatief voor WhatsApp, omdat het gebruikmaakt van een beveiligingssysteem waarmee je geheime chats kunt maken. Dit houdt in dat niemand mee kan kijken, ook Telegram niet. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat hackers kunnen meekijken met jouw appgesprekken.
De app is vooral populair door de veilige privacy policy. Je kan Telegram gebruiken om berichten, foto's, video's, stickers en bestanden te versturen. Dit zijn de grootste voordelen van Telegram volgens Insider: End-to-end-encryptie: met de secret chat modus is je gesprek van begin tot eind volledig versleuteld.
Je telefoonnummer was nooit zichtbaar voor vreemden op Telegram - onze gebruikers kunnen zelf instellen wie hun nummer kan zien en of anderen je met je telefoonnummer kunnen vinden.
Ondanks de versleuteling is het heel makkelijk voor een inbreker om iemands WhatsApp account compleet over te nemen. Hackers kunnen beschermde persoonlijke berichten in WhatsApp en Telegram meelezen, telefoongesprekken afluisteren en de locatie van iedere mobiele telefoongebruiker bepalen.
Telegram werd in 2022 een van de 5 meest gedownloade apps wereldwijd en heeft nu meer dan 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Deze groei is volledig te danken aan persoonlijke aanbevelingen – Telegram heeft nooit betaald om reclame te maken voor zijn apps.
De standaard chats in Telegram, ook wel cloud-chats genoemd, hebben geen end-to-end-encryptie. End-to-end-versleuteling is belangrijk voor je privacy. Dit zorgt ervoor dat alleen zender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Zonder versleuteling heeft de chatdienst ook toegang tot de chats.
Met Telegram kun je berichten, foto's, video's en bestanden van elk type (doc, zip, mp3, etc) versturen. Je kunt ook groepen met maximaal 200.000 leden en kanalen met een onbeperkt aantal volgers aanmaken. Je kunt berichten sturen naar contacten op je telefoon en je kunt anderen ook met hun gebruikersnaam vinden.
Bij Telegram heb je geen telefoonnummer meer nodig. Telegram is voortaan ook te gebruiken zonder een bestaand telefoonnummer. De berichtendienst laat je voortaan een blockchain-gebaseerde identiteit aanschaffen.
1. Zoeken in Telegram. In het chatoverzicht vind je rechtsboven het bekende vergrootglas terwijl het zoeken verderop in de app is verstopt in de drie puntjes van het menu. Via dit vergrootglas kan je zoeken naar gebruikers, groepen, bots en kanalen wereldwijd.
Onopgemerkt appen
Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal. Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk.
Binnen Telegram kun je zien of berichten zijn bezorgd en of ze zijn gelezen. Ook kun je zien of iemand online is/een bericht typt. Dit is vergelijkbaar met WhatsApp en ik vind het minder prettig voor je privacy. Je kunt Telegram beveiligen met een pincode en dat vind ik erg handig.
Met de WhatsApp-functie Klik en chat kun je met iemand chatten zonder dat je diens telefoonnummer hebt opgeslagen in het adresboek van je telefoon.
Het bedrijf achter Telegram is opgericht door de Russische broers Nikolai en Pavel Durov.Zij waren eerder verantwoordelijk voor het sociale netwerk VK – een Russische variant van Facebook.
Hackers kunnen op je smartphone heel wat schade aanrichten. Als jij je toestel niet goed genoeg beveiligt, door bijvoorbeeld de nieuwste updates te installeren of niet op te letten waar je op tikt, dan kunnen hackers zo meeluisteren met je gesprekken, je geld stelen of met je camera meekijken.
Voor Android-smartphones kun je een (gratis) virusscanner downloaden en je telefoon scannen. Onder andere die van Kaspersky, McAfee, Malwarebytes en ESET zijn aan te raden. In veel gevallen wordt de stalkerware herkend en verwijderd. Soms is een Android-telefoon gekraakt voordat er stalkerware op is geïnstalleerd.
End-to-end versleuteling
Niemand anders kan ze lezen of beluisteren, zelfs WhatsApp niet.
Telegram heeft eigenlijk alle functies die je van een berichtendienst verwacht. Zo kun je naast tekstberichten ook afbeeldingen en video's versturen, evenals je locatie, emoji's, stickers en spraakberichten. Verder is het mogelijk om een groepsgesprek te starten en kun je (video)bellen via Telegram.