Portie normaal: €4,50. Portie groot: €6,-Gezinszak (500 gram): €8,50.
Een pond kibbeling is gemiddeld genoeg voor twee volwassenen, gemiddelde eters, en een kind.
Een portie kibbeling, gebakken komt overeen met 150 gram.
Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de vis in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven. De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant.
Kabeljauw Middel
De kabeljauw wordt niet per stuk afgerekend maar per gewicht. Kabeljauw middel weegt rond de 2 kilo per stuk en kost € 8,00 per kilo !
Kibbeling kan niet door iedereen gegeten worden. Het bevat vis, tarwe en mosterdzaad, hier kun je allergisch voor zijn. Het eten van deze allergenen kan dan zorgen voor verschillende klachten van je huid, luchtwegen, of maagdarmkanaal. Daarnaast kan het vochtophopingen of een plotselinge shock (anafylaxie) veroorzaken.
Een portie kibbeling, gebakken komt overeen met 150 gram.
In 1 portie (145 gram) kibbeling zit: 304 kcal energie. 16,2 gram vet. 3,2 gram verzadigd vet.
Er zitten 304 kilocalorieën in 1 portie (145 gram) kibbeling.
Portie kibbeling: 306 kcal
Kibbeling wordt gebakken in de frituurpan en in beslag gedompeld. Een portie met knoflooksaus is 350 kilocalorieën schoon aan de haak.
Heb je 250 punten gespaard? Dan kun je die inwisselen voor een familiebak kibbeling.
'1 euro 95 per stuk, vier voor 7,40 en zes voor een tientje.
De makrelen wegen 350/550 per stuk. Makreel om zelf te roken koopt u bij www.palingonline.nl!
Echte kibbeling wordt van oudsher van kabeljauw gemaakt. De stukjes worden door een beslag gehaald, gefrituurd en eventueel bestrooid met viskruiden. Kabeljauw is schaarser geworden en daardoor duurder. Daarom wordt in plaats van kabeljauw vaak de goedkopere vissoort Alaska-koolvis gebruik.
Gewone kibbeling is natuurlijk niet koolhydraatarm door het lekkere krokante korstje, maar wist je dat je super eenvoudig koolhydraatarm paneermeel kunt maken? Daarmee kun je kabeljauw paneren, maar natuurlijk ook kip of maak een lekkere schnitzel!
Er zit 16,2 gram vet in 1 portie (145 gram) kibbeling, waarvan 3,2 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Vroeger werden lekkerbekjes gemaakt van kabeljauw of wijting en kibbeling van kabeljauwwangen. Helaas zijn ze tegenwoordig echter vaker niet dan wel gemaakt van kabeljauw of wijting. Deze vissoorten zijn nu schaars door overbevissing en daarom ook prijzig geworden (kabeljauw komt toch al op ca. 30 euro een kilo).
Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer(!) en vette vissoorten en bereide vis (kibbeling en paling) drie maanden.
Hoe komt de kibbeling aan zijn naam? De naam kibbeling is ontstaan vanuit de naam 'kabeljauwwang', want hier werd vroeger de kibbeling van gemaakt. Kabeljauw was vroeger (in de 19e eeuw) namelijk het een belangrijk bestandsdeel van het voedsel in Nederland. En deze wangetjes werden dan in een beslag met kruiden bereid.
Vissen als schar, poon en wijting komen direct uit onze eigen Noordzee en zijn goedkoop, lekker en goed voor het milieu.
The Sunday Times en Greenpeace sloegen de handen in elkaar voor een grootschalig onderzoek. Schelvis is 30% goedkoper t.o.v. kabeljauw.
Een van de voornaamste oorzaken van de huidige recordprijzen is bijvoorbeeld het weer in Scandinavië. Eindejaarsstormen hebben er lelijk huisgehouden en ervoor gezorgd dat de vissersboten er niet konden uitvaren. De import van vis uit die regio droogt dus op waardoor de prijzen stijgen.