Kostprijs van een waterkeuring? Voor huishoudelijke installaties zijn keurders vrij om een marktconforme prijs te hanteren, maar reken op 120 à 220 euro voor een keuring, afhankelijk van het type installatie en of je meteen ook de afvoer mee laat keuren.
De keuring is verplicht bij het plaatsen van een nieuwe installatie, bv.bij nieuwbouw. Je moet die doen voor je je waterinstallatie voor het eerst gebruikt.
Je mag beroep doen op een keurder met een AquaFlanders erkenning klasse C voor de keuring van de waterinstallatie van een huis of appartement bestemd om te wonen en van waterinstallaties met een normaal huishoudelijk gebruik - bijvoorbeeld een toilet of lavabo in een winkel of een kantoorgebouw met een refter en toilet ...
Er geldt geen vaste prijs voor een APK keuring. Een APK kan deel uitmaken van een onderhoudsbeurt of apart worden uitgevoerd. De prijzen voor zo'n aparte keuring lopen uiteen van € 19 tot € 63. Sommige garages rekenen extra kosten voor de roetmeting, viergastest of het afmelden van de auto.
Voor een gewone auto gelden de volgende prijzen: Standaardkeuring: 33 euro. Herkeuring: 8,40 euro of 13,20 euro. Verhoging voor laattijdige keuring: 8,40 euro en 30 euro.
Als u water aanvraagt op een bestaande aansluiting, dan verwerken wij dit binnen twee weken. In het geval van een nieuwe aansluiting, bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning, kan dit iets langer duren. Om de aanmelding dan zo snel mogelijk te verwerken, is het belangrijk dat u ons de meterstand doorgeeft.
Gebruik je de installatie zonder die op voorhand te laten keuren, dan stuurt de rioolbeheerder je een aanmaning. Laat je je installatie dan nog niet keuren, dan kan de rioolbeheerder weigeren om je aan te sluiten op de openbare riolering of je afsluiten van de riolering.
Beschrijving toestel, beveiliging, additief
Hier vult u in om welk toestel het gaat (bv. kraan, WC, wasmachine, bad, …). Indien er bij het toestel een extra beveiliging geplaatst werd, dient u dit ook te vermelden.
Aangezien je verplicht bent om bij Waternet je water af te nemen zul je ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in de kosten van het gemiddeld waterverbruik per maand per huishouden.
Bij Het Waterlaboratorium kunt u een test aanvragen op www.loodinwatertesten.nl. De website is ontwikkeld in samenwerking met drinkwaterbedrijven Waternet, Dunea en PWN. Water-lab (in samenwerking met laboratorium Eurofins) biedt loodtesten aan. Meer informatie op www.water-lab.nl.
Er is geen aansluitverplichting op het openbare drinkwaternet, maar binnen in huis is iedereen zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn water.
Deze keuring is verplicht bij alle aanvragen tot aansluiting of heraansluiting op de openbare riolering (sinds 1 juli 2011, vanaf 1 januari 2021 werd de keuring aangepast en uitgebreid).
Blijf je in dezelfde regio wonen, dan moet je het nieuwe adres doorgeven aan je huidige waterbedrijf. Verhuis je naar een andere regio, dan meld je je af bij je huidige waterbedrijf en aan bij het waterbedrijf in je nieuwe regio. Je kunt je het beste aanmelden voordat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt.
Keuringen zijn verplicht als de veiligheid van het arbeidsmiddel afhangt van de manier van installeren of de veiligheid van het arbeidsmiddel wordt beïnvloed door slijtage, veroudering of andere invloeden van buitenaf. De Arbowet verplicht werkgevers te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.
De gemeente kan de rioolheffing laten betalen door de eigenaar of de gebruiker van het gebouw. Meestal vraagt de gemeente aan allebei een deel. Als je in je eigen huis woont betaal je daarom alles direct aan de gemeente. Als huurder betaal je (meestal) een deel aan de gemeente en een deel via de huur.
Problemen zoals een lekkende kraan of een verstopte afvoer behoren niet tot verborgen gebreken. Als koper van een huis heb je een onderzoeksplicht en daarom ben je in principe zelf verantwoordelijk voor verborgen gebreken. Dit geldt daarmee ook voor de kosten die deze opleveren.
Lekkage door de riolering wordt meestal vergoed. Het is hierbij wel van belang dat de lekkage niet is ontstaan door gebrekkig onderhoud of door uw eigen schuld.
Eens in de 12 jaar moet de watermeter worden verwisseld.Voor de nieuwere watermeters is dit eens in de 20 jaar. De verwisseling is noodzakelijk: de watermeter registreert hoeveel drinkwater u gebruikt en op basis van deze gegevens maken wij uw periodeafrekening op.
Op de termijnrekening ziet u hoeveel u de komende 3 maanden betaalt voor drinkwater. U krijgt deze rekening 4 keer per jaar. Het bedrag op de rekening betaalt u vooruit.
Bij voorkeur elektronische betalingen (Bancontact/MisterCash, Mastercard, Maestro, VISA); Contant; Mogelijkheid tot facturatie voor professionele klanten: Contacteer ons.
De voorwaarde is wel dat het voertuig minder dan één maand na de uiterste vervaldatum aangeboden wordt bij de keuring. Wie meer dan een maand te laat is, betaalt alsnog een toeslag. Bestuurders krijgen zo een maand langer de tijd om een afspraak te maken of het voertuig vrij aan te bieden.