Extra prettig vanwege het uitzicht en vanwege de akoestiek. Men kent hier twee menu's, Menu Nature € 89 (4 entrees, hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 54. Pure C Menu € 109 (5 entrees, vis hoofdgerecht, vlees hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 72.
Voorgerechten: € 21 tot € 35. Pasta's: € 39 tot € 49. Hoofdgerechten: € 36 tot € 75.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
Momenteel wordt er in het restaurant een lunchmenu geserveerd (60€) of een tasting menu met 7 gerechten (75€) of 8 gerechten (90€). De voorgerechten worden per twee geserveerd en bij elke etappe is er keuze tussen een drietal aangepaste wijnen of bieren (6€-12,5€).
n Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
De hoofdgerechten beginnen bij 29,50 euro (pladijs of piepkuiken) en lopen op naar 49,50 euro (Holstein BBQ). Desserts zijn er vanaf 9,50 euro (dame blanche). Het duurste toetje is het kaasbord (19 euro). Reserveer ruim van tevoren.
Syrco Bakker is het creatieve koksbrein achter restaurant Pure C**. De jonge chef leerde het koksvak in de praktijk, maar wél van de beste leermeesters. De opvallende tattoo op zijn arm verraadt meteen de voorliefde van Syrco Bakker voor lokale producten.
Er is keuze uit 6 Amuses met een startprijs van 13 euro (Noordzeekrab, crème parmigiano hazelnoot en ziltige kruiden) tot 98 euro (Plateau Le Pristine) voor wie een prijzige start wenst te nemen, maar allemaal gerechten met vis of schaal-en schelpdieren.
De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2022 telt 3 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 23 met 2 sterren en 115 restaurants met één ster. Hieronder vindt u al de details (nieuwe onderscheidingen zijn met een N aangeduid).
n Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
Het menu Boury met 7-gangen aan 115 euro, start in het restaurant met opnieuw als verwelkoming een cracker met verse tomaten, wat het zuiderse gevoel nog versterkt. De kruiding is wat minder na de intensiteit van de aperitiefhapjes, maar de puurheid en de presentatie van dit gerecht weten ons meteen te charmeren.
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
Black tie staat voor een zwarte of donkerblauwe smoking met een wit overhemd, vlinderdas, manchet en lakschoenen. Voor de dames is een lange avondjurk of een chique cocktailjurk geschikt. White tie is de strengste dresscode die er voor een diner in een restaurant kan gelden.
In Nederland heeft Herman nog drie zaken: Pure C, AIRrepublic en Blueness, allemaal in Cadzand.
Geranium beste restaurant van 2022
Het is weer een goed jaar voor Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij is een restaurant in de Deense hoofdstad uitgeroepen tot het beste ter wereld bij 'The World's 50 Best Restaurants Awards'. Geranium werd gisteravond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.
Acht keer sterverlies in 2022
Soigné, Bussum. Basiliek, Harderwijk. Posthoorn, Monnickendam. De Loohoeve, Schoonlo.
Zes sterren
Het is maar liefst de zesde Michelinster voor de topkok. Eerder kreeg hij al twee sterren voor The Jane in Antwerpen, twee sterren voor Pure C in Cadzand-Bad en eentje voor AIR Republic in Cadzand.
m Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Ondanks dat het in Nederland geen verplichte is om fooi te geven, wordt er in sterrenrestaurants doorgaans minimaal 10% fooi geven.
Een fooi ten hoogte van tien procent van de rekening, is standaard en redelijk. Meer geven mag natuurlijk altijd! Je kunt de fooi achterlaten in contanten.
Voor Casual Chic kunnen dames bijvoorbeeld kiezen voor een vestje of blouse met een nette broek of rok. Ook kan er gekozen worden voor een jurk en dan met een bikerjack of spijkerjasje. Bijpassende accessoires erbij, zoals een mooie clutch of andere tas en je outfit is af!
De uitgaven kunnen per bezoeker flink verschillen. De echte Hollanders lukt het om de kosten van een etentje buiten de deur te beperken tot onder de 20 euro. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant.