Het menu Boury met 7-gangen aan 115 euro, start in het restaurant met opnieuw als verwelkoming een cracker met verse tomaten, wat het zuiderse gevoel nog versterkt. De kruiding is wat minder na de intensiteit van de aperitiefhapjes, maar de puurheid en de presentatie van dit gerecht weten ons meteen te charmeren.
Bij Boury, restaurant met 2 MICHELIN sterren, stelt dat probleem zich niet. Hun Academy trekt ambitieuze chefs en zaalpersoneel aan om mee te draaien in het restaurant.
Met trots presenteert Brussels Airlines haar culinaire samenwerking met de Belgische chef Tim Boury van Restaurant Boury(**) in Roeselare. Gedurende 2020 zal Tim, Chef Van Het Jaar in 2017, een gastronomische ervaring creëren voor de Business Class klanten van Brussels Airlines.
Samen met zijn team geeft Tim Boury in zijn restaurant Boury, dat zopas een derde Michelinster kreeg, de klassieke keuken een hedendaags gezicht. In de zomer is er de indrukwekkende buitenbar waar aperitief en koffie worden geserveerd, wie voor het totaalplaatje gaat, boekt een overnachting na het diner.
Herman sloot zijn driesterrerestaurant Oud Sluis in 2013. In 2010 opende Herman het (inmiddels) met twee Michelinsterren bekroonde Pure C. Later volgden in diezelfde badplaats brasserie AIRrepublic (1 ster) en de meer laagdrempeligere bar Blueness en AIRcafé in Cadzand-Bad.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
Hostellerie Saint-Nicolas in Elverdinge is een Michelinster kwijt. Na 16 jaar gaat het restaurant van twee naar één ster. Een donderslag bij heldere hemel voor vader en zoon Vanderhaeghe die in de keuken staan. Al laten ze het hoofd niet hangen en zijn ze eens zo hard gemotiveerd om door te gaan.
De restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige met drie Michelinsterren, de hoogste culinaire categorie.
Nederland telt op dit moment 117 sterrenrestaurants. Zij werden onderscheiden met één of meerdere sterren tijdens de Michelin uitreiking van 2022. Culy zet álle sterrenrestaurants in Nederland op een rijtje. De Michelinsterren zijn een belangrijke onderscheiding voor restaurants en hun chefs.
Geranium beste restaurant van 2022
Het is weer een goed jaar voor Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij is een restaurant in de Deense hoofdstad uitgeroepen tot het beste ter wereld bij 'The World's 50 Best Restaurants Awards'. Geranium werd gisteravond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.
Restaurant Basiliek in Harderwijk is zijn Michelinster kwijtgeraakt. Alle andere toprestaurants in Oost-Nederland behouden hun ster(ren). Dat bleek tijdens de jaarlijkse uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde won een zogeheten 'Bib Gourmand'.
En het mag gezegd ; Het is een ongelofelijke ervaring , maar daar staat wel een prijs tegenover. Hoewel dat dat relatief is. Het menu van 7 gangen kost 85 euro en dat is zeer goedkoop voor wat je voorgeschoteld krijgt. Elk bordje is tot in de puntjes verzorgd, een kunstwerk met de signatuur van Sergio Herman.
Extra prettig vanwege het uitzicht en vanwege de akoestiek. Men kent hier twee menu's, Menu Nature € 89 (4 entrees, hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 54. Pure C Menu € 109 (5 entrees, vis hoofdgerecht, vlees hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 72.
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
Ondanks dat het in Nederland geen verplichte is om fooi te geven, wordt er in sterrenrestaurants doorgaans minimaal 10% fooi geven.
Het symbool dat in de gids gebruikt wordt, wordt weliswaar een ster (in het Frans: étoile of macaron) genoemd, maar lijkt meer op een zesbladige bloem.
De groene MICHELIN ster onderscheidt chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze elf inspirerende en ambitieuze voortrekkers zijn boegbeelden van een duurzame gastronomie. Het aantal Nederlandse restaurants met een groene ster is daarmee met 3 gestegen.
Twee hebben het maximale aantal van drie sterren: Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.
1. De Librije. Het restaurant van Jonny en Thérèse Boer, nummer 57 op de lijst van beste restaurants ter wereld, tovert de meest bijzondere gerechten op tafel. Veelal met lokale producten, maar vooral zonder fratsen en recht uit het hart.
In september 2021 volgde de ultieme bekroning met een derde ster. Eten in het restaurant is dan ook niet goedkoop. Het huidige menu kost 2.800 Deense kroon (ruim 376 euro). Voor de bijhorende wijnen moet je 1.800 Deense kroon (ruim 242 euro) ophoesten.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.