Green Belt kosten bij de verschillende aanbieders van Green Belt trainingen variëren van 2.000 tot ruim 5.000 euro. De training van Bureau Tromp zit hierbij onder het gemiddelde. De kosten van onze Green Belt training bedragen 2.500 euro.
De kosten van het Green Belt examen bedragen €250,00 exclusief BTW, tenzij deze reeds is betaald tijdens de inschrijving. Het examen kan worden afgelegd na inschrijving. Wanneer het examen niet gehaald is, is er één mogelijkheid tot herkansing.
De prijs van een 6 daagse Lean Six Sigma Green Belt training (verspreid over 3 blokken van 2 dagen) is 2500 euro. Dit bedrag is inclusief: Alle trainingsmaterialen. Lean Six Sigma Green Belt examen.
Een Green Belt heeft de kennis over nuttige hulpmiddelen en ervaring die gebruikt kunnen worden tijdens het optimaliseren van processen. Green Belts werken aan projecten binnen hun eigen specifieke vakgebied, in tegenstelling tot Black Belts, die grotere projecten leiden.
Lean trainingen zijn – net als Lean Six Sigma trainingen – ingedeeld op een bandstructuur die vergelijkbaar is met Oosterse vechtsporten. Daar houdt de vergelijking ook direct op. Waar bij de vechtsporten de 'belts' worden gegeven om een kwaliteitsniveau aan te duiden, is dit bij Lean niet van toepassing.
Een green belt zit qua niveau tussen een yellow en een black belt in. Een opleiding tot green belt duurt vaak zes dagen. Je leert verbeterprojecten te begeleiden volgens de DMAIC projectstructuur, verschillende verbetertools en -technieken toe te passen en mensen mee te nemen in verandering.
Van onder naar boven heb je de Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt, Black Belt. Als hoogste niveau heb je de Master Black.
Gedurende de Green Belt training leer je hoe de basisinstrumenten door een projectteam worden gebruikt en hoe je DMAIC vaardigheden kunt toepassen gedurende een Lean Six Sigma project.
Na het behalen van je green belt certificaat ben je zelf in staat om binnen je organisatie diverse processen effectief te veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld de relatie met de klant gaan verbeteren (zelfs één van de belangrijkste zaken).
Wat is een Black Belt? Een Black Belt is iemand die fulltime met Lean Six Sigma werkt en het Lean Six Sigma programma vorm geeft, Green Belts begeleid, verbeterprojecten uitvoert en het management begeleid bij de koppeling van visie met verbeterprojecten.
In een Green Belt opleiding leren managers over proces verbetering, waste minimalisatie en waarde maximalisatie. Green Belt opleidingen zijn bovendien erg toegankelijk: er zijn geen specifieke toelatingseisen, zolang je maar enige kennis en interesse hebt in management en proces verbetering.
Het volgen van een Green Belt training bij The Lean Six Sigma Company duurt in totaal 6 dagen. Verdeeld over (maximaal) 2 maanden krijg je elke keer 2 dagen aaneensluitend les van 1 van onze (Master) Black Belts.
Een Yellow Belt heeft een basiskennis van Six Sigma. Echter, in tegenstelling tot de Black en Green belts, leiden Yellow Belts niet zelf zes sigma projecten. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van het Six Sigma -team bij het maken van proceskaarten.
Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen methodiek voor het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties. Het biedt een aanpak waarmee organisaties op een gestructureerde wijze (Define, Measure, Analyse, Improve en Control of DMAIC) concrete resultaten kunnen boeken met continu verbeteren.
De Orange Belt kan zelfstandig (kleine) verbeterprojecten managen en monitoren. In de Orange Belt training worden de Lean projectfases en de bijbehorende Lean instrumenten behandeld. In de Yellow Belt worden deze instrumenten aangestipt maar minder uitgebreid besproken dan in de Orange Belt opleiding.
LCS staat dus voor Lean Competency System. Het is een Lean kwalificatie raamwerk voor iedere organisatie, Lean expert en medewerker die in zijn of haar werk te maken heeft met continu verbeteren. Het LCS systeem biedt: accreditatie van een trainingsprogramma gericht op continu verbeteren.
De salarisrange van een gecertificeerde Black Belt ligt tussen de 4000 en 5000 euro bruto per maand. Het salaris wordt vooral beïnvloed door in hoeverre de Black Belt als volwaardige functie wordt beschouwd door een organisatie.
De belangrijkste verschillen
De Black Belt is bedoeld voor diegenen die als Lean Six Sigma expert gaat functioneren binnen een organisatie. Een Green Belt leert Lean Six Sigma projecten managen, de Black Belt leert deze projecten opzetten binnen een organisatie.
Green Belt in Lean Six Sigma staat voor iemand die als projectleider verbeterprojecten kan oppakken en deze volgens de Lean Six Sigma methodiek kan uitvoeren. Het is de meest gekozen opleiding door aankomende projectleiders.
Bij Lean leer je door gestructureerd en logisch nadenken alle overbodige stappen uit een proces te halen. Het wordt vaak oneerbiedig 'boerenverstand methode' genoemd. Met Six Sigma halen we de data erbij en gaan wij analyseren waar verschillen zitten in de output van een proces.
In organisaties die 'lean' werken, zul je vaak yellow, green en black belts tegenkomen. Binnen deze belt structuur hebben verschillende kleuren 'belts' (een verwijzing naar de verschillende banden in de vechtsport), hebben ieder hun eigen rol en verantwoordelijkheden binnen de organisatie.
Een Yellow Belt training of soms ook White Belt training is een ééndaagse introductie training in Lean. Tijdens deze dag leer je alle basisbegrippen van de Lean filisofie zoals; Flow, Pull, TIMWOODS, Kanban, Muda, Poka Yoke en nog veel meer! Tijdens de training maak je kennis met Lean op een interactieve manier.
Lean is in het kort te omschrijven als: 'Leren werken zonder verspillingen'. Lean is een denk- en werkwijze gericht op het continue verbeteren van bedrijfsprocessen. De filosofie is afkomstig uit de Japanse automobielindustrie en toepasbaar gemaakt voor de Nederlandse cultuur in industrie, dienstverlening en bouw.
Takttijd = Beschikbare (productie) tijd / Klantvraag
Zo kom je tot de tijd die je beschikbaar hebt om een bepaald product of dienst aan een interne of externe klant te leveren. Hierbij wordt de beschikbare (productie) tijd gezien als het aantal beschikbare uren die je per dag hebt om te besteden aan werkzaamheden.