'Hij bestelde eerst een fles witte wijn van 36 euro', vertelde een woordvoerder van de club. Het duurde echter niet lang voor de man magnumflessen Dom Perignon aan 1000 euro per stuk begon te bestellen. Later liet hij een fles van zes liter Cristal champagne aanrukken. Kostprijs: 43.300 euro.
In Nederland kost een flesje bier in de kroeg gemiddeld 3 euro.
Prijs: € 30.000 euro
Deze champagne van Dom Perignon uit 1995 bevindt zich in een fles van witgoud. Je begrijpt dat ook de fles wel van invloed is op het prijskaartje van deze champagne. Tijdens een veiling werd maar liefst 30.000 euro betaald voor deze champagne.
Dom Pérignon is één van de champagnemerken die je bij Gall kunt kopen. Je kunt ook kiezen voor een Moët & Chandon of een Pommery.
De beste verhouding is 1/3e ijs en 2/3e water. Na 20 tot 30 minuten is de champagne optimaal gekoeld. Een champagne is de vriezer koelen bevelen wij niet aan en ook voorgekoelde glazen is geen goed idee. Geleidelijkheid is de sleutel naar een optimale smaakbeleving.
Hij rijpt snel, maar is ook snel over de top. Daarom is het advies: bewaar hem in elk geval niet langer dan 9 maanden.
Frisse, vaak jonge champagnes hebben vaak smaken van (witte) citrusvruchten. Deze gaan goed samen met lichte gerechten als bijvoorbeeld witvis of zeevruchten. Maar bijvoorbeeld vintage champagnes hebben zich qua smaak langer ontwikkeld, zij gaan beter samen met zwaardere gerechten als gevogelte of kalfsvlees.
Dom Perignon is van het champagnehuis Moët et Chandon.
€43.00. De Veuve Cliquot Brut ( Yellow label ) is een stijlvolle champagne van het op één na grootste champagnehuis ter wereld. De uitstraling is opvallend en stijlvol op zich, een herkenbare fles met het goudgele label.
Opmerkelijk is ook dat deze fles ontstaan is in Engeland. Oorspronkelijk waren de Fransen niet enthousiast over deze wijn. Alexandre Dumas, de vader van de Drie Musketiers, maakte de buitenlanders die deze wijn graag dronken belachelijk.
58,00 €tax incl. tax incl. Aroma: complexe en elegante aroma's van perzik en peer. Smaak: Kruidig: toast; Wit fruit: groene appelGreep: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot NoirDress: goudgele kleur.
Wat champagne zo duur maakt, is de exclusiviteit. Er zijn strenge regels voor de streek en de druiven, maar ook voor het productieproces. Champagne wordt eerst gegist en gebotteld, zoals normale wijn. Vervolgens wordt er aan de fles wat extra suiker en gist toegevoegd voor de tweede gisting, die voor de bubbel zorgt.
Ook een doos(je) van 10 Flügels bestaat. De prijs hiervan zal rond de 8 euro liggen in bijvoorbeeld de supermarkt. In het uitgaansleven zal dit waarschijnlijk het dubbele hiervan kosten. De prijzen van een losse Flügel in de kroeg variëren van zo'n €1 tot €3.
Moët & Chandon
MO-ÈTT ee Sjandon: duidelijk de T van Moët uitspreken! (bijna zoals de T in mouette ofwel zeemeeuw). Op het einde van Chandon gebruiken Fransen een korte, wegvallende n gebruiken.
Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd.
Dom Pérignon begon in 1668 met het produceren van wijnen in de Champagnestreek. Hij is de uitvinder van de tweede fermentatie in de fles en dat maakt hem met recht de uitvinder van de Champagnewijn zoals wij het momenteel kennen. Dom Pérignon was ook de eerste wijnproducent die witte wijn maakte van blauwe druiven.
Moët & Chandon in Epernay
De tour is vrij toeristisch en de bijbehorende winkel is bijna een museum op zich, maar eigenlijk mag je dit huis niet missen als je een bezoekje brengt aan Champagne. De kelders onder het huis zijn enorm lang en gevuld met duizenden en duizenden flessen.
Dit kost de champagne bij de Formule 1
Een magnumfles Champagne Carbon kost je ongeveer 3000 dollar. Op het podium staat niet één fles, maar er staan er maar liefst drie. Dat betekent dat het spuitfeestje iedere podiumceremonie weer 9000 dollar aan champagne kost.
Als de champagne al geopend is, is hij houdbaar tot maximaal 5 dagen nadat hij is geopend. Champagne die geen jaartal hebben, zijn houdbaar tot 9 maanden. De overige champagnes mits ze van een goed jaar komen, zijn van 1 tot maximaal 15 jaar houdbaar.
DE BESTE CHAMPAGNE
Namen als Bollinger, Krug en Dom Perignon komen per fles al snel boven de €100 uit. Kwaliteitsmerken met een minder hoog prijskaartje zijn onder andere Moët Chandon en Veuve Clicquot. Echter bevatten ook deze flessen erg populaire bubbels waardoor het vaak niet de goedkoopste champagnes zijn.
Bij een mooie droge Champagne kan je gerust aan de naturel chips, gezouten cashewnoten of kaaskoekjes eten.
Drink hem bij een feestelijk ontbijt of brunch bij een omelet, gepocheerd ei, een quiche of een soufflé. Kazen die lekker zijn bij een Brut: Chaource, Boursault, Brillat Savarin of een jonge zachte geitenkaas.