Mooie mix aan vlinderkoi / butterfly koi. 235,41 euro per koi incl.btw. U dient de koi zelf af te halen bij Koidream.
De Butterfly Koi kan net zoals de normale Koikarper wel 100 cm groot worden, houd hier dus ook rekening mee bij aanschaf van een Butterfly Koi.
De prijs van een koi ligt gemiddeld tussen de 50euro en 200euro. Er zijn daarnaast ook meer elite koi karpers dat duizenden euro's kosten. Wij hebben een ruim aanbod van goedkopere karpers naar echte elite vissen.
De Ghost Koi combineert de schoonheid van de koi met de robuustheid van de wilde karper. De Ghost Koi kenmerkt zich door zijn metaalkleurige schubben. Het is een sterke en snelgroeiende vis die gemakkelijk 60 centimeter lang kan worden.
Re: Koi samen met goudvis? Alles kan maar eisen aan een koivijver zijn van een heel andere aard als die aan een goudvisvijver. Houd ook rekening met het feit dat een koi een enorme groeipotentie heeft tov een goudvis. Dus het is erg afhankelijk van de situatie wat mogelijk is en wat af te raden is.
Een vijver enkel en alleen bevolkt met grote koi is 'niet normaal' in de natuur en is dus in onevenwicht wat betreft zijn bevolking. Andere 'carnivore' vissen toevoegen is dus aanbevolen om zo een meer natuurlijke situatie te krijgen en om het aantal kleine waterdiertjes in toom te houden.
Hoeveel vissen kunnen er in de vijver? De vuistregel voor het aantal vijvervissen is maximaal 40 cm aan vislengte per kubieke meter (=1000 liter) inhoud vijverwater.
In grote delen van Centraal-Europa, in het bijzonder Polen en Hongarije, wordt de karper wel gegeten. De vis wordt verwerkt in vissoep of in moten gepaneerd en gebakken. Ook in Oost-Azië is de vis populair.
Koi karpers zijn een zware belasting voor het water. Een goed filtersysteem voor uw koivijver, bestaande uit een vijverfilter en vijverpomp, eventueel uitgebreid met een UV-C filter, zijn daarom essentieel om de waterkwaliteit optimaal te krijgen en te houden voor uw koi.
De meeste en snelste groei wordt behaald in de eerste drie levensjaren van een Koi. Vanaf het vierde jaar vertraagt de groei snel. In ongeveer 8 tot 10 jaar groeien Koi uit tot de maximale lengte. Daarna kun je weinig tot hooguit een enkele centimeter aan groei per jaar verwachten.
Een andere reden is dat Koi heel erg oud kunnen worden en daarnaast ook langzaam groeien. Het vraagt heel veel kennis, zorg en geduld om een Koi 50 jaar te laten worden. Hoe ouder en groter de vis hoe duurder de vis. En dan zijn er nog de tekeningen van de Koi die mede bepalend kunnen worden in de prijs.
Zwarte patronen alleen boven de lateraal lijn, en 1 tot 3 Tejima, zwarte vinstralen in de vinnen. Goede kwaliteit wit en rood (vooral wederom in de staartregio) en gokken op de sumi. Als er sumi is dan moet het echt lakzwart zijn. Niet teveel sumi spots.
De waarde van een Japanse Koi kan liggen tussen enkele euro's tot duizenden euro's per vis. De duurste Japanse Koi die ooit verkocht is, had een prijs van 1,5 miljoen euro. De op een na duurste Japanse Koi werd geveild voor 302.500 euro.
Er zijn een paar stelregels:
Bij watertemperaturen tussen de 6 en 10 graden 1 maal per twee dagen met licht verteerbaar voer. Bij watertemperaturen tussen de 10 en 15 graden 1 maal per dag met licht verteerbaar voer. Bij watertemperaturen tussen de 15 en 20 graden meerdere malen per dag.
Wat kan er gebeuren met Koi in een natuurvijver? Zo zie je maar dat Koi in een natuurlijke vijver gewoon mogelijk is. Zolang je maar zorgt dat de waterkwaliteit in orde blijft. Dat is echt het belangrijkste, en zolang dat lukt kun je er vanuit gaan dat je Koi gezond blijven.
1 Koi per kuub of 1 Koi per 1000 liter water. Niet meer dan 70 cm lengte aan Koi in de vijver houden. Liever minder Koi dan de maximale limiet voor maximale groei. Waterkwaliteit is de belangrijkste factor.
Toch geldt er voor een koivijver een algemene vuistregel, namelijk dat iedere week 10% van het vijverwater ververst moet worden. Dit is een algemene vuistregel, dit betekent dat je er ook voor kunt kiezen om 15% te verversen, als je waterwaarden stabiel blijven en je koi's er goed op reageren.
Een koivijver moet minimaal 10 m3 inhoud hebben, en 120 à 150 cm diep zijn. Dit is belangrijk, want koi kunnen tot wel een meter lang worden, en hebben dus leefruimte nodig. De kosten voor een koivijver met een minimale inhoud van 10 m3 liggen gemiddeld tussen de € 4.000 en € 5.000 (de koi niet inbegrepen).
Een koivijver moet eigenlijk minimaal anderhalve meter diep zijn. De voorkeur heeft zelfs twee meter diepte. Dit is niet alleen om de koi voldoende ruimte te geven, Natuurlijk is het niet mooi om uw vijver anderhalve meter boven de grond uit te laten komen; er moet dus een flink gat gegraven worden.
Naast boilies wordt er ook ander karper aas gebruikt bij het karpervissen. Zo is mais ook een erg populaire aassoort en zijn er vissers die zweren bij tijgernoten of hennep. Daarnaast kun je ook gebruik maken van pellets of pop ups en is er zelfs speciaal kunstaas te koop om karpers mee te vangen.
Hierdoor zijn de wildvangnakweek vissen vaak van goede kwaliteit. Wildvangnakweek worden ook wel F1 exemplaren genoemd. F1 staat voor: eerste generatie. In Duitsland spreekt men over NZWF (Nacht Zeught Wiltfang).
ik denk dat het grotendeels ligt aan de leefomstandigheden! ik heb een koiblad gelezen waar een goudkarper instond die 200 jaar is geworden!! dit zal in de vrije natuur niet voorkomen maar ik schat dat de kerpers gemiddeld toch zon 15 tot 20 jaar halen als niet ouder!!
Vijverfolie kan niet tegen UV-straling
Vooral op een zomerse, warme dag, kan het heel snel gaan met het water in je vijver. Dan kan het wel voorkomen dat je een of twee keer per week je vijver moet bijvullen. Het is namelijk van belang dat het water op ongeveer dezelfde hoogte blijft.
Vissen hebben een lang darmstelsel, dat wil zeggen dat ze altijd hongerig zijn. Je kan dus beter meerdere keren per dag kleine porties geven, dan alles in één keer. Zo hebben ze de ganse dag iets te verteren en zullen ze sneller groeien & reserves opbouwen.